woensdag 13 september 2023

Dit enge instrument ‘geeft politici vrijwel absolute macht om de burger te beroven van zijn vrijheid en bezit’


Dinsdag werd in het Europees Parlement gedebatteerd over de Single Market Emergency Act. Een eng instrument met verregaande consequenties, aldus Forum voor Democratie.    

Wanneer politici grondrechten naast zich neer mogen leggen in noodsituaties, dan creëren ze noodsituaties om de wet naast zich neer te leggen, zei Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) in het Europarlement.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Absolute macht

“Het Single Market Emergency Instrument geeft politici vrijwel absolute macht om de burger te beroven van zijn vrijheid, zijn bezit en zijn grondrechten,” waarschuwde hij.

De verzonnen noodsituatie is er al: de klimaatcrisis. Er is geen klimaatcrisis, zoals er ook geen levensbedreigende pandemie was, aldus De Graaff.

Onmiddellijk in de prullenbak

“Er is een democratische crisis. De overheid kan met dit instrument kritische burgers beroven van hun banktegoeden en pensioenen, van hun woning en bedrijf, van hun auto en zelfs hun kinderen,” zei het Europarlementslid.

“Dit voorstel luidt het einde in van de democratie en de rechtsstaat. Het Single Market Emergency Instrument maakt van de Europese Unie een verstikkende communistische dictatuur. Daarom moet dit voorstel onmiddellijk in de prullenbak,” benadrukte De Graaff.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...