donderdag 28 december 2023

Oekraïne: Recordverkoop van luxe auto’s dankzij miljarden uit het Westen

 december 28, 2023   1772   8   

De oorlog in Oekraïne, die nu al bijna twee jaar aan de gang is, zal de welgestelde klassen van het land nauwelijks beïnvloeden of zelfs maar negatief beïnvloeden – zoals we meldden. In feite lijkt het tegenovergestelde het geval te zijn.

OEKRAÏNE – De officiële cijfers over de autoverkoop in Oekraïne in de eerste helft van 2023 sluiten hier ook bij aan. Dat komt omdat een groot deel van de miljarden die vanuit het Westen naar het door oorlog verscheurde land stromen, waarschijnlijk terechtkomt in de zakken van de toch al rijke oligarchen, schrijft Unser-mitteleuropa.

Stijgende verkoopcijfers voor Porsche, Land Rover en Co.

De verkoop van luxe automerken zal dit jaar waarschijnlijk een nieuw record bereiken. Ondanks (of misschien wel dankzij) de oorlog in Oekraïne werden er in de eerste helft van het jaar meer auto’s uit het luxesegment verkocht dan in voorgaande jaren.

Volgens “UkrAutoprom” steeg de autoverkoop in een jaar tijd met 45 procent ten opzichte van juli 2022. De automerken BMW (+107%), Mercedes (+11,7%), Audi (+19,1%), Porsche (+103%) en Land Rover (+314,3%!), die in het luxesegment vallen, noteerden enorme verkoopstijgingen.

Deze trend wordt waarschijnlijk ook weerspiegeld in andere luxe voertuigen, hoewel officiële statistieken moeilijker te vinden zijn. Bentley Kiev, de enige officiële geautoriseerde dealer van Bentley Motors in Oekraïne, voorzag de verkoop van 63 voertuigen in Oekraïne in 2021, terwijl er in 2020 “slechts” 37 voertuigen werden verkocht.

Italiaanse fabrikanten van luxe sportauto’s Ferrari en Lamborghini besloten een paar maanden geleden om te stoppen met de productie van auto’s voor de Russische markt en in plaats daarvan geld te doneren aan Oekraïne. West-Europese belastingbetalers kunnen dan het verlies aan business in Rusland compenseren met verdere financiële injecties in Oekraïne.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/oekraine-recordverkoop-van-luxe-autos-dankzij-miljarden-uit-het-westen/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...