dinsdag 23 januari 2024

EU Commissie/WEF: Oudere auto's mogen straks niet meer worden gerepareerd

 dinsdag, 23 januari 2024 10:45   Hits: 4317

 reparatieverbod oudere auto's  Hoewel er in 2035 een verbod komt op de verkoop van auto's met verbrandingsmotoren blijven er voorlopig natuurlijk nog heel veel rondrijden.

De Europese Commissie werkt nu aan plannen om ervoor te zorgen dat iets oudere auto's met verbrandingsmotoren snel zullen verdwijnen.


Alles zal in het werk worden gesteld om een doorsnee burger zo snel mogelijk ridder te voet te maken.

Iedereen wordt gedwongen om straks elektrisch te rijden en dan zullen de echte maatregelen beginnen. Pas als de meeste auto's elektrisch zullen zijn, zal pas echt blijken dat niet iedereen nog langer kan autorijden.

Er zullen grote problemen ontstaan met de onderdelen voor elektrische auto's en keer op keer zal blijken dat de stroomnetten het allemaal niet aankunnen.

Steeds meer beperkende maatregelen zullen dan worden ingevoerd zodat uiteindelijk nog slechts enkelen in staat zullen zijn om zich per auto te verplaatsen.

Een doorn in het oog van de Europese machthebbers is natuurlijk het feit dat er hoe dan ook heel wat bestaande auto's met verbrandingsmotoren zullen blijven rondrijden.

Volgens uit Frankrijk en Spanje afkomstige berichten is de Europese Commissie druk bezig met het voorbereiden van plannen waarbij straks de reparatie van wat oudere auto's verboden gaat worden.

Het gaat dan om auto's van 15 jaar en ouder die ernstige gebreken vertonen. Wanneer blijkt dat de reparatiekosten van een dergelijke auto hoger uitvalt dan de waarde van de auto, dan zal deze verplicht naar de sloop gaan. Er komt dan ook een verbod om de verkoop van een dergelijke auto tegen te gaan.


Volgens El País:

De Europese Commissie bereidt een nieuwe verordening voor die betrekking heeft op het beheer van autowrakken. De nieuwe tekst heeft tot doel het begrip "restvoertuig" te definiëren.

Restvoertuigen verwijzen naar voertuigen die te maken hebben met storingen in verband met onderdelen zoals de motor, transmissie, remmen, stuur en chassis, en die ongeveer 15 jaar oud zijn. Velen hebben gezegd dat de Europese Unie de reparatie van dergelijke voertuigen wil verbieden.

De Europese Commissie ontkende dit rapport echter op haar X-pagina op sociale media. In het bericht wordt uitgelegd dat een van de doelstellingen van de nieuwe verordening is om de reparatie van oude voertuigen op een duurzamere en verantwoordelijkere manier te vergemakkelijken.

Het legt echter ook uit dat er bepaalde soorten motoren zullen zijn die niet kunnen worden gerepareerd. Aan de andere kant, in gevallen waarin de eigenaar van een auto die als restvoertuig is gecategoriseerd, deze wil verkopen, kan de auto worden beschouwd als aan het einde van zijn levensduur. Als zodanig moet het naar een autokerkhof worden gebracht. 

Tot zover de Spaanse berichtgeving:

Het is voorlopig een woordenspel, maar je kunt er zeker van zijn dat tegen de tijd dat bovengenoemde verordening werkelijkheid wordt, er wel degelijk een verbod komt op reparatie van oudere auto's.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...