zondag 14 januari 2024

Zweedse bevolking druk met inkopen noodvoorraden

 vrijdag, 12 januari 2024 10:11   Hits: 6591

Zweden kopen noodvoorraden vanwege oorlogsdreigingAls de opperbevelhebber van het leger waarschuwt voor een komende oorlog met Rusland, dan schrikt de bevolking wakker.

De Zweedse legertop waarschuwt dat de bevolking zich mentaal moet voorbereiden op een oorlog.


In Zweden zijn mensen over het algemeen niet snel van hun stuk te brengen, maar volgens berichten in de mainstream en sociale media is dat nu wel het geval.

Volgens de Telegraaf zijn de Zweden in rep en roer omdat het opperbevel van het leger heeft gewaarschuwd voor een komende oorlog en dat de bevolking zich daar (mentaal) op moet voorbereiden.

Een dergelijke mededeling komt bij veel mensen natuurlijk wel hard aan.

De opperbevelhebber van de Zweedse strijdkrachten en de minister van Civiele Defensie hebben een duidelijke boodschap voor de Zweedse bevolking: “Bereid je mentaal voor op oorlog”. De veiligheidssituatie is sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer zo ernstig geweest, klinkt het in koor. “Rusland is en blijft een bedreiging voor Zweden.”

Tijdens zijn toespraak zondag op een conferentie in het Zweedse Sälen benadrukte minister van Civiele Defensie, Carl-Oskar Bohlin, de urgentie om de veerkracht van Zweden te vergroten.

“Velen hebben het al voor mij gezegd, maar laat ik het nog eens zeggen vanuit mijn positie als minister - er zou een oorlog kunnen uitbreken in Zweden”, aldus Bohlin.

Wat Bohlin er uiteraard niet bij vertelt is dat wanneer er daadwerkelijk een oorlog zou uitbreken in Zweden, dit niet zal komen door ‘agressiviteit’ van Rusland, maar door een actie van de NAVO.

Al jaren en jaren wordt Rusland gedemoniseerd en wordt Poetin afgeschilderd als een wrede tiran die alleen maar andere landen zou willen veroveren.

Het bang maken van de bevolking werkt uitstekend zoals we ook hebben gezien bij de nep coronapandemie.

Een bange bevolking zal alles doen als er maar iemand van ‘hogerhand’ voor zorgt dat ze veilig zijn.

Ondertussen schijnt er onder de bevolking her en der toch wat paniek te ontstaan getuige het volgende bericht:
Er wordt een bange bevolking wijs gemaakt dat de NAVO voor Zweden de redding gaat worden en dat ze nog veel meer geld beschikbaar moeten stellen voor Blackrock, Vanguard en Statestreet door nog veel meer (onnodige) wapens te kopen.

Bange mensen kijken meestal niet verder naar de werkelijke situatie en die is totaal anders dan de Main Stream Media (MSM) de bevolking wijsmaken.

Hieronder een nieuwsuitzendig uit India waar de presentator begint met te zeggen dat er altijd twee kanten aan een zaak zijn en dat de wereld eigenlijk alleen maar de kant van de NAVO krijgt te horen.

Ze krijgen nooit te horen dat Moskou van mening is dat zij de belaagde partij zijn en handelen vanuit zelfverdediging.

Het programma gaat dan verder met uit te leggen waarom de Russen dat denken. Ze vinden dat ze worden bedreigd omdat de NAVO de afgelopen 25 jaar niets anders heeft gedaan dan alleen maar verder naar het oosten te trekken.

Waar de vroegere Warschau Pact landen ooit de veiligheidsbuffer vormden voor Rusland, zo hebben deze landen er nu voor gekozen om lid te worden van de NAVO.

Rusland ziet deze uitbreiding als een provocatie en een schending van eerder gemaakte afspraken en heeft al heel lang gewaarschuwd dat het zich bedreigd voelt door die uitbreidingen.

In plaats van de zorgen van Rusland te erkennen, werd het protest van Moskou afgedaan als flauwe kul en ging de NAVO driftig verder met nog meer landen te rekruteren.

De reporter komt tot de conclusie dat de NAVO niet de onschuld kan spelen voor wat er is gebeurd in Oekraïne.

In 1989 werd de beruchte muur neergehaald en in 1991 kwam er een einde aan de Sovjet Unie.

Toen kwam de herreniging van Duitsland. West Duitsland was lid van de NAVO en Oost Duitsland lid van de Warschau Pact landen.

Cruciaal op dat moment was of het herenigd Duitsland lid zou worden van de NAVO of van het Warschau Pact. Toen kwamen de Amerikanen met een voorstel waarin ze zeiden dat als Duitsland lid zou worden van de NAVO, het genootschap niet verder naar het oosten zou uitbreiden en dat er in die richting geen nieuwe leden bij zouden komen.

Amerika zegt nu dat er nooit een dergelijke afspraak is gemaakt, maar honderden berichten en memo’s laten zien dat die afspraak wel degelijk is gemaakt.

Rusland accepteerde het Amerikaanse voorstel met de gegeven garanties en begon met het opheffen van het Warschau Pact. Dit omdat het door het niet uitbreiden van de NAVO er geen reden meer voor was en in de hoop dat het Westen hetzelfde zou doen met de NAVO, maar zoals we ondertussen weten is het tegendeel gebeurd.

Jaar na jaar gingen de uitbreidingen van de NAVO richting oosten door en ze waren zelfs in gesprek met Oekraïne om deze toe te laten als lid van het genootschap.

Het tv-programma gaat verder met waarschuwingen van Amerikaanse experts die zeggen dat door de expansie alle rode lijnen van Moskou worden overschreden en dat Rusland gelijk heeft om zich zorgen te maken.

Niemand luisterde daarnaar en de uitbreiding van de NAVO is gewoon doorgegaan. Rusland stelt dat zij het Warschau Pact hebben opgegeven, dus waarom doet het Westen dat dan niet met de NAVO?

Wat is het doel van het in stand houden en zelfs uitbreiden na de historische akkoorden uit 1991?

Het programma besluit met te stellen dat met alle bovenstaande elementen rekening dient gehouden te worden voordat iemand een oordeel velt.

Iets dat uiteraard bij ons nooit zal gebeuren, want bij ons is liegen de norm.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...