zondag 18 februari 2024

‘Iedere westerse ‘leider’ moet zijn hypocriete muil houden over Navalny!’


Vrijdag meldden de media dat de Russische oppositieleider Navalny is overleden. Volgens de Russische gevangenisautoriteiten werd hij onwel tijdens een wandeling en overleed hij vrijwel direct daarna. Hij zat vast in een strafkolonie op de rand van de poolcirkel.

Navalny was een fel criticus van president Poetin. Op beeld is vastgelegd hoe zijn bondgenoot Vladimir Asjoerkov een officier van de Britse geheime dienst MI6 vraagt om 10 tot 20 miljoen dollar per jaar om een kleurenrevolutie in Rusland te beginnen. Dat is de reden waarom hij is gearresteerd, zegt bestsellerauteur George Papadopoulos.

(Video verwijderd? Klik hier...)


De wereldleiders buitelen ondertussen over elkaar heen om Rusland te veroordelen. Volgens demissionair premier Rutte tekent het overlijden van Navalny ‘de ongekende bruutheid’ van het Russische regime.

CIA-marionet

Ook de Amerikaanse president Biden houdt Poetin verantwoordelijk voor de dood van Navalny. De Canadese premier Trudeau noemde de Russische president een ‘monster’.

De Russische ambassade in Nederland hekelt de beschuldigingen over de oppositiepoliticus. “Deze beschuldigingen zijn absoluut onwaar. Ze zijn des te ongepaster tot de doodsoorzaak is vastgesteld,” schrijft de ambassade.

FVD-leider Baudet deelde een bericht waarin wordt betwijfeld dat het in het belang is van de Russische overheid om de ‘CIA-marionet’ om te brengen. “De vraag die te complex is voor de Nederlandse media en leden van het kartel – net als een jaartje terug met Nordstream,” schreef hij erbij.

Dat slaat als een tang op een varken

Waarop FVD-fractievoorzitter in de gemeente Westland Jasper van der Voort zei: “Iedereen schreeuwt nu moord en brand om over een jaartje erachter te komen dat Baudet weer gelijk heeft.”

Ook advocaat Carine Knapen stelt dat Rusland geen enkel belang had om Navalny te doden. “Hij was veroordeeld en zat al een aantal jaren in de gevangenis. Waarom hem nu precies doden? Dat slaat als een tang op een varken.”

“Denkt u dat de dood van Navalny, net nu, toeval is?” vraagt ze. “Zoals Epstein, die ook plots in de cel overleden is vlak voor zijn verhoor, waarin hij reeds had aangegeven dat hij zou overgaan tot bekentenissen?”

Hypocriete muil

Journalist David Boerstra merkt op: “Waar was deze verontwaardiging toen Gonzalo Lira in de Oekraïense gevangenis overleed? Exact.”

“Zolang Julian Assange nog steeds vastzit moet iedere westerse ‘leider’ zijn hypocriete muil houden over Navalny!” briest Robert Jensen.

Correctie: in een eerdere versie van dit artikel stond dat Navalny een officier van MI6 om geld had gevraagd. Het ging om zijn bondgenoot Vladimir Asjoerkov.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...