zondag 10 maart 2024

Nu gaat het echt los: Canadese boeren sluiten zich aan bij protesten


In navolging van de Europese boeren zijn ook de Canadese boeren de straat opgegaan om te protesteren.

In de stad Rimouski in Quebec trokken trekkers en vrachtwagens vrijdagmiddag door de straten om aandacht te vragen voor de belangrijke rol die ze vervullen in de samenleving.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Afbraakbeleid

In de regio’s Bas-Saint-Laurent en Gaspésie demonstreerden honderden boeren tegen het afbraakbeleid van de overheid. De boeren reden naar de kantoren van het ministerie van Landbouw in Quebec.

Boerenleider en melkveehouder François Pigeon zei dat de demonstraties geïnspireerd zijn door de boerenacties in de Europese Unie.

Niet houdbaar

Het netto-inkomen van Canadese boeren is normaal gesproken zo’n 10 procent. In 2023 was dat 4,5 procent. Voor 2024 houdt Agriculture Canada rekening met 0,44 procent. “Dit is niet houdbaar,” zei voorzitter van boerenorganisatie UPA Sylvain Arbour tegen Radio-Canada.

DuckDuckGo
DuckDuckGo heeft deze video geblokkeerd om te voorkomen dat Facebook je kan volgen
We hebben voorkomen dat Facebook je volgde toen de pagina werd geladen. Als je deze inhoud deblokkeert, kan Facebook je activiteit zien. Meer informatie

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...