dinsdag 26 maart 2024

Trump tegen Israël: Beëindig de oorlog

 maart 26, 2024   8 

    © U.S. Embassy Tel Aviv

Donald Trump spreekt zich uit over de situatie in Gaza en roept Israël op om de oorlog te beëindigen. Hij suggereert ook dat het gedrag van Israël de oorzaak is van het toegenomen antisemitisme, bericht Friatider.

Donald Trump was waarschijnlijk de meest pro-Israël president die de VS ooit heeft gehad.

Maar nu heeft zelfs hij genoeg van de oorlog in Gaza.

“Jullie moeten de oorlog beëindigen,” zegt hij in een interview met Israel Hayom.

Trump vervolgt:

“We moeten vrede hebben. Dit kan niet doorgaan. En Israël moet heel voorzichtig zijn, want jullie verliezen veel steun van de wereld.”

Hij draait ook de vraag om hoe hij als president “de golf van antisemitisme zou tegengaan in de nasleep van het uitbreken van de oorlog.”

“Nou, dat is omdat jullie hebben teruggevochten. En ik denk dat Israël een hele grote fout heeft gemaakt. Ik wilde [Israël] bellen en zeggen “doe het niet”. Deze foto’s en beelden, bommen die op gebouwen in Gaza zijn gegooid. Ik zei dat dit een heel slecht beeld is voor de wereld. De wereld ziet dit. Elke nacht zag ik gebouwen op mensen neervallen.”

Verzwakte Israël-lobby

Trump merkt ook op dat de Israël-lobby niet meer dezelfde totale controle heeft over de Amerikaanse politiek als vroeger.

“Ongeveer 15 jaar geleden had Israël de sterkste lobby. Als je een politicus was, kon je niets slechts zeggen over Israël, het betekende het einde van je politieke carrière. Vandaag is het bijna het tegenovergestelde.”

Er zijn nu enkele leden van het Congres die openlijk kritiek hebben op Israël, volgens Trump.

 

Zelfs het Witte Huis is onlangs begonnen om af te stappen van zijn eerdere onvoorwaardelijke steun voor de Israëli’s. Maandag lieten de VS bijvoorbeeld een resolutie van de VN-Veiligheidsraad doorgaan waarin werd opgeroepen tot een staakt-het-vuren in Gaza tijdens de Ramadan, die eindigt op 9 april.

           https://frontnieuws.backme.org/  


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/trump-tegen-israel-beeindig-de-oorlog/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...