donderdag 25 april 2024

De Starlink-satellieten van Elon Musk kunnen een ongekende ramp veroorzaken

 donderdag, 25 april 2024 09:36

satellieten elon muskEr bevinden zich nu 5.504 Starlink-satellieten in een baan om de aarde, waarvan er 5.442 operationeel zijn.
Deze satellieten kunnen het magnetisch veld van de aarde aantasten en ons allemaal langzaam vergiftigen, waarschuwt een ex-NASA-wetenschapper. 

Velen zijn bekend met het feit dat Elon Musk ontelbare satellieten de ruimte heeft ingestuurd, maar over de mogelijke gevolgen van dit alles is heel weinig bekend.


Een ex-NASA natuurkundige waarschuwt dat goedkope satelliet 'megaconstellaties' zoals Elon Musk's Starlink de magnetosfeer van de aarde kunnen verstoren waardoor al het leven wordt blootgesteld aan dodelijke kosmische straling.
Een nieuw onderzoek van Dr. Sierra Solter-Hunt is gebaseerd op nieuwe schattingen dat Musk's SpaceX elk uur meer dan 1,3 ton puin van draadloze internetsatellieten in de atmosfeer van de aarde verbrandt, waardoor een metalen laag van 'geleidende deeltjes' in een baan om de aarde ontstaat.

Ik was erg verrast," vertelde natuurkundige Dr Solter-Hunt. Niemand heeft veel onderzoek gedaan naar de ophoping van metaalstof uit de ruimte-industrie.

Volgens de laatste schatting van astronomen in maart zijn er nu 5.504 Starlink-satellieten in een baan om de aarde, waarvan er 5.442 operationeel zijn. Maar er zijn er nog tienduizenden gepland.

Aan het einde van hun levenscyclus zouden deeltjes van deze satellieten 'het magnetische veld kunnen verstoren of insluiten' doordat al het hoog geleidend metaalafval zich allemaal in één gebied afzet'.

Hoewel ze opmerkt dat het een 'extreem geval' is, zou zo'n laag geladen metaalstof kunnen leiden tot 'atmosferische stripping', vergelijkbaar met de eerdere lotgevallen van Mars en Mercurius.

Wetenschapper Sierra Solter-Hunt uit Seattle gelooft dat zwevend metaal ruimteafval zich waarschijnlijk zal nestelen in het bovenste deel van de ionosfeer - zo'n 50 tot 400 mijl boven het aardoppervlak - waardoor het magnetisch veld verzwakt.

We zitten nu op ongeveer 10.000 satellieten in een baan om de aarde, maar over 10 tot 15 jaar zullen dat er waarschijnlijk 100.000 zijn," volgens Dr. Solter-Hunt .

Tegen de tijd dat we bij de 100.000 zijn, denk ik dat het te laat kan zijn," zei ze, "in termen van dit ongeplande geoengineering experiment dat gaat plaatsvinden.

De reden voor haar bezorgdheid is dat de enorme hoeveelheid fijn metaalpuin al veel zwaarder weegt dan het gewicht van de magnetisch geladen deeltjes die de aarde beschermen tegen kosmische straling.

Het lichte gewicht en de lage massa van de magnetosfeer betekent dat een grote hoeveelheid zwaar satellietpuin een dramatische, ongekende impact zou kunnen hebben.

Ik denk dat we onmiddellijk moeten stoppen met het gebruiken van de ionosfeer en atmosfeer als vuilnisbak voor de ruimtevaartindustrie," vertelde ze.

In de afgelopen jaren hebben zowel academische astronomen als concurrenten van SpaceX's satellietbedrijf jarenlang formele klachten ingediend bij de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) over de Starlink-ambities van SpaceX.

Astronomen in het bijzonder maken zich zorgen dat de ruimteafval van het bedrijf permanent zou kunnen interfereren met observatoria op de grond, waardoor de studie van de ruimte tot stilstand zou komen.

De toevoeging van bijna 30.000 Starlink-satellieten zal het hele gebied van astronomisch onderzoek verstoren", zo vatte de FCC de klachten van academische onderzoekers samen in hun uitspraak van 29 november 2022 over de Gen2-satellietplannen van SpaceX.

Bezoek ook eens gezondheidswebwinkel Orjana.nl

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...