vrijdag 26 april 2024

Orban: “De wereldorde gebaseerd op liberale ideologie heeft gefaald en moet worden vernietigd”

 april 26, 2024    7

    © European People's Party (CC BY 2.0)

De Hongaarse premier Viktor Orban zei zojuist op de Internationale Conferentie van Conservatieve Politieke Actie in Boedapest: “De wereldorde die gebaseerd is op de liberale ideologie heeft gefaald en moet worden vernietigd.”

Premier Orban zei verder: “Het moet worden vervangen door een systeem van internationale betrekkingen gebaseerd op staatssoevereiniteit en nationale belangen.”

Dit valt niet goed bij de liberalen, vooral niet in Londen en Washington, die geschokt zijn dat de leider van een Europees land niet alleen het stille deel hardop heeft gezegd (dat het liberalisme een mislukking is) maar ook dat het “vernietigd moet worden”.

Velen vragen zich af wat dat inhoudt, gezien het feit dat liberalen eenvoudigweg nooit zullen toegeven dat hun ideeën mislukkingen zijn en ook niet uit zichzelf zullen stoppen.

Toen Orban duidelijk maakte dat de liberale ideologie “vernietigd moet worden”, vragen velen zich nu af of dit misschien feitelijke dood en vernietiging betekent?

Dit kan interessant worden!

***

In zijn toespraak tot de Conservative Political Action Conference (CPAC Hongarije) in Boedapest bekritiseerde Orban de bestaande “wereldorde gebaseerd op progressieve liberale hegemonie”. Hij zei dat deze talrijke boegbeelden heeft voortgebracht die “niet geschikt zijn om leiders te zijn” en dat zelfs “schoonheidswedstrijden” meer weten over vrede dan zijzelf.

Hij beschuldigde liberale politici van het opbouwen van “hegemoniale ideologische controle waaraan iedereen zich moet onderwerpen” in plaats van daadwerkelijk te regeren, terwijl ze “staatsorganen veranderen in werktuigen voor onderdrukking.” Dergelijke krachten zijn een gevaarlijke vijand wiens tijd ten einde loopt, beweerde Orban.

“De progressieve liberalen voelen het gevaar, het einde van dit tijdperk betekent ook hun einde,” betoogde de premier. Hun dominantie zou dit jaar al overwonnen kunnen worden, voorspelde Orban, verwijzend naar de komende verkiezingen voor het Europees Parlement en de Amerikaanse president.

 

“De voorstanders van de oude wereld zitten in Brussel, en hoewel het niet mijn zaak is om me met de Amerikaanse politiek te bemoeien, vrees ik dat ze ook in Washington zitten. Dat is wat we dit jaar doen. Dit jaar zullen we proberen ze te verdrijven,” zei de Hongaarse premier.

“Als God het wil, kunnen we dit jaar een einde maken aan het roemloze tijdperk van de westerse beschaving. We kunnen een einde maken aan de wereldorde die gebouwd is op progressieve liberale hegemonie. De progressieve liberale wereldgeest heeft gefaald. Het gaf de wereld oorlog, chaos, onrust en vernietigde economieën.”

De opkomende wereldorde zal gebaseerd zijn op echte soevereiniteit, waarbij landen worden gedreven door hun werkelijke nationale belangen in plaats van een wereldwijde ideologie, aldus Orban.

“Laat het tijdperk van soevereiniteit aanbreken, laten we teruggaan naar vrede en veiligheid. Laten we Amerika weer groot maken, laten we Europa weer groot maken,” besloot hij.

Via Hal Turner & RT.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/orban-de-wereldorde-gebaseerd-op-liberale-ideologie-heeft-gefaald-en-moet-worden-vernietigd/

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...