vrijdag 31 mei 2024

Genieën Macron en Scholz pleiten ervoor dat Rusland NAVO-leden aanvalt

 mei 31, 2024   2

    Dati Bendo / Wikimedia  / (CC BY 4.0 DEED)

Het Franse genie Emmanuel Macron blijft op de knop voor de Derde Wereldoorlog drukken, deze keer toen hij deze week in Berlijn was om Duitsland in de zelfvernietigingsmodus te krijgen.

 

Macron heeft zich aangesloten bij het koor van mensen die oproepen om Oekraïne toe te staan langeafstandswapens te gebruiken om diep in Russisch grondgebied toe te slaan, schrijft Finian Cunningham.

Macron heeft zich aangesloten bij het koor van andere NAVO-figuren die oproepen om Oekraïne langeafstandswapens te laten gebruiken om diep in Russisch grondgebied toe te slaan, schrijft Finian Cunningham.

Het lijkt erop dat Macron erin geslaagd is de Duitsers te verleiden met zijn maniakale missie. Na hun ontmoeting is de Duitse bondskanselier Olaf Scholz omgedraaid van bezwaren tegen dergelijke aanvallen naar het goedkeuren ervan.

Scholz zei op hun gezamenlijke persconferentie: “Oekraïne heeft alle mogelijkheden om dit te doen, onder internationaal recht. Het moet duidelijk zijn: als Oekraïne wordt aangevallen, kan het zichzelf verdedigen.”

Vorige week nog was de Duitse “leider” (een term die bij voorkeur met artistieke vrijheid wordt gebruikt) tegen een dergelijke stap. Zo voorspelbaar is dit speldenknopdansen. Denk aan de vluchtige oppositie tegen Leopard tanks in het verleden, enzovoort.

De Franse president zei dat Oekraïne het recht moet hebben om Russische militaire bases die luchtaanvallen uitvoeren op Oekraïne te “neutraliseren.”

“We denken dat we hen moeten toestaan om militaire bases te neutraliseren waar raketten worden afgevuurd, van waaruit… Oekraïne wordt aangevallen,” zei hij, eraan toevoegend: “We moeten niet toestaan dat ze andere doelen in Rusland raken, en uiteraard civiele capaciteiten.”

De opmerkingen leidden tot een waarschuwing van de Russische president Vladimir Poetin, die zei dat de “voortdurende escalatie” spelen met vuur was en dat langeafstandsaanvallen op Rusland met NAVO-wapens “gevolgen” zouden hebben voor NAVO-gebieden. Kortom, de gevolgen zijn een totale oorlog en een nucleaire vuurzee.

 

Macrons megalomanie levert een buitenproportionele bijdrage aan het starten van de Derde Wereldoorlog. Deze kleine politicus (in termen van carrièreprestaties) wil de leider van Europa zijn en verhoogt voortdurend de lat met borstklopperij. Weken geleden lanceerde hij het idee om NAVO-troepen naar Oekraïne te sturen, een idee dat momentum begint te krijgen. Deze week verwelkomde de opperbevelhebber van Oekraïne de op handen zijnde komst van Franse militaire instructeurs.

Nu zet Macron zijn schouders onder de oproepen aan de NAVO om luchtaanvallen op lange afstand op Rusland officieel goed te keuren.

De belangrijkste reden voor deze oproepen is de wanhoop van de NAVO nu haar Oekraïense proxy-regime op instorten staat temidden van aanzienlijke Russische militaire overwinningen na bijna tweeënhalf jaar oorlog en honderden miljarden dollars verspild door Washington en zijn westerse vazallen. Rusland is aan het winnen ondanks de enorme inspanningen van het Westen om het te verslaan. De Westerse gok is dus om het onaangename verlies te verdubbelen.

Macrons bravoure zit vol misleiding en waanideeën. Het Oekraïense regime gebruikt al langeafstandswapens van de NAVO om Rusland aan te vallen, waaronder Scalp-kruisraketten van Franse makelij. Franse en NAVO-instructeurs zijn al in Oekraïne en zijn daar al sinds de door de CIA gesponsorde staatsgreep in Kiev in 2014, waardoor een neonazi-regime aan de macht kwam.

Macrons schijnbare oprechtheid over “het niet toestaan van aanvallen op civiele capaciteiten” is cynische onzin. Het regime in Kiev en zijn NAVO-instructeurs die langeafstandswapens van de NAVO gebruiken, hebben routinematig tientallen burgers gedood op Russisch grondgebied dat grenst aan Oekraïne, waaronder Belgorod, Bryansk en Koersk.

Al dit gepraat over “de handen van Oekraïne losmaken” is slechts een explicitering van het bestaande NAVO-beleid.

Dat officiële standpunt is echter een ernstige escalatie. Het komt zo dicht mogelijk bij een oorlogsverklaring aan Rusland.

 

Laten we Macron en Scholz omwille van het argument wat speling geven. Laten we accepteren dat Russische militaire bases die zich op vooroorlogs Russisch grondgebied bevinden en wapens op Oekraïne afvuren, geneutraliseerd moeten worden. Laten we aannemen dat Macron en Scholz, afgezien van hun retorische spelletjes, alleen maar proberen om het slagveld zogezegd gelijk te trekken en Oekraïne dezelfde militaire mogelijkheden en vrijheid te geven als Rusland. Jullie slaan ons, dus kunnen wij jullie slaan. Dat lijkt redelijk.

Volgens dit principe zou Oekraïne Russische locaties moeten kunnen raken van waaruit aanvallen op Oekraïne worden uitgevoerd.

Maar hier wringt de schoen. Macron en Scholz pleiten er onbedoeld voor dat Rusland op zijn beurt de centra kan aanvallen van waaruit aanvallen op zijn grondgebied worden uitgevoerd. De enige reden waarom Macron en Scholz deze logische samenhang niet zien, is vermoedelijk te wijten aan arrogantie, dubbel denken en abjecte dienstbaarheid aan Uncle Sam.

Welke NAVO-centra zouden legitieme doelen kunnen zijn? De basis Ramstein in Duitsland zou een goed doelwit zijn. Hier komen de Amerikaanse en NAVO-hoofden regelmatig bijeen om de volgende fase van wapenleveranties aan Oekraïne te plannen.

En het Franse ministerie van Defensie in Parijs? Deze week voerde de Franse minister van Defensie besprekingen op hoog niveau met zijn Oekraïense tegenhangers om het groene licht te geven voor de inzet van Franse instructeurs om te helpen bij het afvuren van wapens op Rusland.

Hoe zit het met Berlijn, Londen, Brussel en Madrid, waar deze week meer plannen werden uitgebroed om voor miljarden dollars aan extra militaire munitie naar Oekraïne te sturen om de proxyoorlog met Rusland gaande te houden?

Macron en Scholz willen de handen van Oekraïne losmaken om Rusland te raken met NAVO-raketten. Daarmee maken ze de handen van Rusland los.

 

Geen wonder dat Europese burgers zich steeds meer zorgen maken over de krankzinnige logica van Macron en anderen zoals het Noorse houten boegbeeld van de NAVO Jens Stoltenberg en de nazi-nostalgisten in de Baltische staten. De komende Europese Parlementsverkiezingen beloven een afrekening te worden voor gevestigde politici als Macron en Scholz. Ironisch genoeg willen deze politici stemmen winnen door stoer over te komen. Uiteindelijk zullen ze stemmen en legitimiteit verliezen door de woede en afkeer van de bevolking over hun roekeloze oorlogszucht.

Ze presenteren zichzelf als niets meer dan zielige schoothondjes voor Uncle Sam.

Scholz had zich tot voor kort verzet tegen het idee om NAVO-troepen en -wapens direct tegen Rusland in te zetten. Nu is hij omgedraaid als een circushond voor een koekje.

Macron was deze week te gast in Berlijn om de wrijvingen tussen Frankrijk en Duitsland glad te strijken. Ongetwijfeld is Berlijn boos over het feit dat de Franse president het op zich heeft genomen om de vijandelijkheden met Rusland op te voeren, in een poging om zichzelf op te werpen als de “top dog” in Europa die “macho leiderschap” toont.

In werkelijkheid is de “top dog” niets anders dan een zielige roze poedel voor Uncle Sam.

Hoe de rollen zijn omgedraaid. Er was een tijd dat de Duitsers Parijs binnenstormden met weinig weerstand. Nu zien we een Franse narcist opscheppen in Berlijn… en de Duitsers liggen erbij en rollen om met hun tong in het rond.

 

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/genieen-macron-en-scholz-pleiten-ervoor-dat-rusland-navo-leden-aanvalt/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...