zaterdag 29 juni 2024

de nieuwste WEF gekte: WEF pusht plannen om controle te krijgen over zuurstofvoorraad

Leden van het World Economic Forum (WEF) zijn begonnen met het bespreken van plannen om de controle te grijpen over alle elementen van de natuur waarvan mensen afhankelijk zijn om te overleven, zoals voedsel, water en zelfs de zuurstofvoorraad.

Tijdens de WEF Annual Meeting of the New Champions, ook bekend als “Summer Davos”, in Dalian, China, verklaarden globalisten dat natuurlijke systemen eindig zijn en moeten worden geprivatiseerd, schrijft Frank Bergman.

Tijdens een paneldiscussie in Zomerdavos verweet WEF-spreker Lindsay Hooper het grote publiek dat ze verwachten dat water en zuurstof “onbeperkt” en “gratis” zijn.

Hooper, CEO van het University of Cambridge Institute for Sustainability Leadership, stelde dat voedsel, water en zuurstof “vormen van natuurlijk kapitaal” zijn die mondiale elites “op de balans” moeten zetten.

“We kunnen geen zaken doen op een dode planeet,” waarschuwde ze de andere WEF-leden die bijeen waren voor het jaarlijkse evenement.

Hooper drong aan op het plan tijdens het panel getiteld “Understanding Nature’s Ledger”.

Tijdens het panel betoogden globalisten dat elk onderdeel van de economie afhankelijk is van de natuur.

Ze concludeerden dat om natuurlijke systemen te “beschermen”, ongekozen bedrijfselites “de natuur op de bedrijfsbalans moeten brengen”.

“Als we natuurlijke systemen willen beschermen, is een van de oplossingen om de natuur op de balans te zetten; om de natuur te betrekken bij de manieren waarop beslissingen in het bedrijfsleven worden genomen om er een waarde aan toe te kennen – om het te betrekken bij boekhoudkundige en financiële mechanismen,” legde Hooper uit.

Kijk:

Hooper waarschuwde WEF-leden dat inspanningen om rijkdom en macht verder uit te breiden “niet duurzaam zijn op een eindige planeet.”

Volgens Hooper “zijn de manieren waarop we onze economieën hebben laten groeien, onze modellen van economische ontwikkeling, ongelooflijk succesvol geweest voor de wereldwijde welvaart.”

“De onbedoelde gevolgen van de huidige groeimodellen zijn simpelweg niet duurzaam op een eindige planeet.”

De woorden van Hooper echoën die van WEF-oprichter Klaus Schwab.

Tijdens de plenaire openingszitting van Davos op dinsdag zei Schwab dat er “grenzen zijn aan de groei.”

Schwab vertelde mondiale elites dat het inluiden van de globalistische agenda vereist dat de mensheid gedwongen wordt tot een “samenwerking” met de ongekozen organisatie, zoals Slay News meldde.

Hij stelt dat “economische groei” en een “vreedzamere” toekomst zullen voortkomen uit het terugdringen van de bevolking en het omarmen van innovatie zoals kunstmatige intelligentie (AI), terwijl de groene agenda wordt gebruikt om beleidsveranderingen te bevorderen.

Aan het einde van zijn toespraak kwam Schwab terug op het thema van de vierde industriële revolutie en zei hij dat er “grenzen aan de groei” zijn.

Kijk:

Zoals Slay News meldde, is “Grenzen aan de Groei” een knipoog naar het gelijknamige boek van de Club van Rome uit 1972.

Het boek is een manifest voor het verminderen van de wereldbevolking.

De auteur van het boek, Dennis Meadows, is lid van het WEF en wordt beschouwd als een architect van de anti-mensheid agenda van de organisatie.

Zoals Slay News eerder heeft gemeld, pleitte Meadows ervoor dat de wereldwijde elites een massale ontvolking zouden organiseren om 86% van het menselijk ras uit te roeien.

Hij beweert dat de achtergebleven “elites” een beter leven zouden hebben met minder mensen op aarde.

Na een subtiele knipoog naar deze agenda zegt Schwab dat deze beperkingen kunnen worden overwonnen door verstandig gebruik te maken van de technologieën van de vierde industriële revolutie.

Hij beweerde dat de groene agenda moet worden gepromoot als een “grote kans voor de mensheid”.

Tijdens het WEF-panel over “Understanding Nature’s Ledger” waarschuwde Hooper dat de natuur binnen de economie nooit mag worden behandeld alsof ze vrij en onbeperkt is.

“Op dit moment is de manier waarop dagelijks beslissingen worden genomen binnen bedrijven en financiële instellingen omdat we kijken naar financiële datametrics die geen rekening houden met de natuur,” zei Hooper.

“De natuur wordt in de economie behandeld alsof ze onbeperkt is, en overwegend alsof ze gratis is,” betreurde ze.

Kijk:

Volgens Hooper komt dat omdat “elk onderdeel van de economie fundamenteel afhankelijk is van de natuur.”

Als gevolg daarvan moeten globalisten de controle grijpen over “de lucht die we inademen, het water dat we drinken, de bodem, de oceanen die we nodig hebben voor het voedsel dat we moeten consumeren, de mineralen die we nodig hebben als input voor technologie en voor de infrastructuur,” verklaarde Hooper.

“Zonder deze vormen van waarde, deze vormen van natuurlijk kapitaal, hebben we geen economieën. Het zijn de fundamentele bouwstenen van onze economieën.”

Naast het “op de balans zetten” van de natuur, werd aan het eind van de paneldiscussie ook voorgesteld om een belasting te heffen op natuurlijke systemen zoals water, in dezelfde trant als koolstofbelastingen.

In haar presentatie zei Gim Huay Neo, WEF managing director voor natuur en klimaat, dat “het integreren van natuurlijk kapitaal in ons boekhoudkundig kader” snel moet gebeuren.

“We moeten blijven aandringen en tegelijkertijd blijven verfijnen en verbeteren. Het beste voorbeeld dat ik kan geven is het beprijzen van koolstof”, zei Neo tegen de WEF-leden.

“Op dit moment dekt het beprijzen van koolstof, ETS [emissiehandelssystemen], koolstofbelastingen ongeveer 25 procent van de wereldwijde uitstoot.

“We zouden eigenlijk moeten kijken of we dit kunnen opschalen naar 100% van de koolstofuitstoot. En laten we naast koolstof ook denken aan andere aspecten van de natuur die gemakkelijker te kwantificeren zijn. We zullen waarschijnlijk niet alles op dag één kunnen kwantificeren, maar hoe zit het met water?”

“Dat kunnen we heel goed systematisch gaan integreren in de huidige koolstofprijsstellingsmechanismen.”

Kijk:

Volledige video:

Mondiale elites dringen de laatste jaren echter steeds meer aan op soortgelijke plannen.

Tijdens COP27 in november 2022 zei Michael Sheren, voormalig adviseur van de Bank of England en covoorzitter van de G20, dat koolstof “zich heel snel ontwikkelt naar een systeem waarin het dicht in de buurt komt van een munteenheid.”

Hij beweerde dat de volgende stap op de agenda de tokenization van natuur en biodiversiteit was, waarbij plaatsen als Indonesië, Brazilië en Afrika “absoluut cruciaal” zouden zijn.

“Koolstof, daar zijn we al achter, en koolstof gaat heel snel naar een systeem waarin het heel dicht in de buurt komt van een valuta, in feite de mogelijkheid om een ton geabsorbeerde of vastgelegde koolstof te nemen en in staat te zijn om een voorwaartse prijscurve te creëren, met een architectuur voor financiële dienstverlening, documentatie,” zei Sheren.

En omdat koolstof bijna een valuta is, “komen er derivaten.”

Vervolgens verklaarde hij dat de volgende stap op de agenda het verzilveren van water, bomen, zuurstof en zo’n beetje alles in de natuur is.

“Als we gaan nadenken over prijzen op water, op bomen, op biodiversiteit, dan zoeken we uit waar dat zit?” vroeg Sheren zich af.

“Hoe beginnen we met tokenizing?

“Hoe beginnen we systemen op te bouwen die niet alleen waarde creëren, maar die waarde ook over de hele wereld overdragen?”

Kijk:

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF dit jaar in Davos, Zwitserland, werd in januari een vergelijkbaar panel gehouden met de titel “Putting a Price on Nature.”

Tijdens de discussie zei de leider van de Amazone-gemeenschap Uyunkar Domingo Peas Nampichkai dat het onmogelijk is om een prijs te zetten op een heilig, levend ecosysteem.

“Wanneer we spreken over Moeder Aarde en ons ecosysteem, wanneer grotere bedrijven spreken over de waarde ervan, is dit ecosysteem voor ons een heilig ecosysteem; het heeft geen waarde; het is van onschatbare waarde,” zei hij.

Desondanks heeft een WEF-lid tijdens het jaarlijkse evenement in Davos in 2022 plannen ontvouwd om een wereldwijde watercrisis uit te lokken als middel om de controle over de massa te krijgen.

Zoals Slay News meldde, beweert WEF-woordvoerder professor Mariana Mazzucato dat een crisis rond “water” zal “leveren” waar “Covid” en “klimaatverandering” beide “faalden”.

“Je hebt water nodig,” beweerde Mazzucato tijdens een paneldiscussie voor een publiek van watertandende globalisten.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 
https://www.frontnieuws.com/wef-pusht-plannen-om-controle-te-krijgen-over-zuurstofvoorraad/ 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...