zaterdag 29 juni 2024

Hongarije stapt uit “NAVO-trein” en noemt de oorlogsescalatie van het Westen in Oekraïne “hopeloos”

 juni 28, 2024   39

 

Press service of the president of Russia / www.kremlin.ru / Wikimedia / (CC BY 3.0 DEED)

Er is geen enkele manier waarop de oorlog van het Westen tegen Rusland tot een overwinning kan leiden, volgens de Hongaarse premier Viktor Orban die de situatie in een recent interview “hopeloos” noemde.

Het enige dat bereikt zal worden als de bommen blijven vliegen is steeds meer dood en vernietiging in beide landen, zei Orban. Zelfs als het Westen op de een of andere manier in staat is om op een bepaald moment “succes” te boeken, zullen de kosten in bloed en schatten zo hoog zijn dat de missie een mislukking wordt, schrijft Ethan Huff.

“De situatie lijkt erop dat de Westerse wereld Rusland wil verslaan met de hulp van Duitsland onder leiding van de Verenigde Staten,” zei Orban.

“Ik denk dat het hopeloos is. En zelfs als we slagen, wat helemaal niet realistisch is, zullen we zo’n hoge prijs moeten betalen dat het het niet waard zal zijn.”

NAVO veroorzaakte oorlog met Rusland door gebiedsuitbreiding

De oorlog zou niet eens hebben plaatsgevonden als de NAVO haar grondgebied niet tot aan de voordeur van Rusland had uitgebreid, merkte Orban verder op. Rusland had geen andere keuze dan een speciale militaire operatie te lanceren, die werd gevolgd door een voorstel voor een staakt-het-vuren dat door Oekraïne werd afgewezen.

“Uiteindelijk is het de vraag of Oekraïne lid wordt van de NAVO of niet,” zei Orban, waarbij hij opmerkte dat Rusland de oorlog alleen zal stoppen als Oekraïne zijn aspiraties om lid te worden van de westerse militaire alliantie opgeeft.

“Deze oorlog gaat over Sevastopol, waar een NAVO-vlag of een Russische vlag zal zijn bij de uitgang naar de Zwarte Zee. De Russen zeggen dat de Russische vlag daar nu wappert en dat ze die niet willen veranderen in een NAVO-vlag, en ze willen niet grenzen aan NAVO-landen.”

In afzonderlijke verklaringen aan de Hongaarse omroep Radio Kossuth liet Orban doorschemeren dat de NAVO misschien van plan is om een militaire missie in Oekraïne te starten, maar dat Hongarije daar geen deel van wil uitmaken.

“Ik ben het eens met de secretaris-generaal van de NAVO: de NAVO zal een militaire missie hebben in Oekraïne,” zei Orban in dat interview, “maar Hongarije zal er niet aan deelnemen, zelfs niet met geld.”

Orban zei ook dat Hongarije uit de NAVO-“trein” van escalatie stapt, wat een goede timing is nu Brussel en Washington groen licht hebben gegeven voor het gebruik van westerse wapens om aan te vallen op Russisch grondgebied, wat een van Moskou’s “rode lijnen” is die het Westen niet mag overschrijden.

“De machinist kon niet worden overtuigd en nu kan alleen Trump de trein stoppen,” zei Orban over de komende presidentsverkiezingen hier in de Verenigde Staten.

Om druk uit te oefenen op de volgende NAVO-chef, zei Orban dat noch de vorige noch de volgende “druk zal uitoefenen op Hongarije” om iets te doen wat het niet wil doen.

“Orban is de verstandigste persoon daar naast Poetin,” zei een commentator over de situatie. “Ik heb echt een hekel aan onze regering, maar mijn hele familie gelooft nog steeds dat Poetin heel slecht is en de wereld wil beheersen.”

“Ze kunnen het niet in hun dikke koppen krijgen dat wij degenen zijn die de wereld willen beheersen, niet Poetin – dingbats! Ik hou van ze allemaal, maar ik kan er gewoon niet veel van hebben.”

“Erdogan zal volgen – daar ben ik zeker van,” schreef een ander, verwijzend naar het hoofd van Turkije dat zich bij Hongarije aansloot in het verzet tegen de voortdurende oorlogsescalatie van de NAVO met Rusland. “De NAVO heeft de wereld gevaarlijker gemaakt. De NAVO is de agressor, niet Rusland.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/hongarije-stapt-uit-navo-trein-en-noemt-de-oorlogsescalatie-van-het-westen-in-oekraine-hopeloos/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...