vrijdag 14 juni 2024

G-7 omarmt een krankzinnig Oekraïens beleid

 juni 14, 2024   5  

 

Ik blijf mezelf in de arm knijpen om er zeker van te zijn dat ik geen nachtmerrie heb als ik zie hoe Biden en de rest van de G-7 poedels afstevenen op een oorlog met Rusland, terwijl ze niet in staat zijn om zo’n oorlog echt uit te vechten en te winnen. Joe Biden verscheen gisteren (donderdag) in Italië op het podium met de pseudo-president van Oekraïne (zijn termijn liep af en hij besloot gewoon in functie te blijven), de cocaïne cowboy van Kiev, om een tienjarig veiligheidsakkoord te ondertekenen. Eén ding is zeker: noch Biden noch Zelensky zullen er over tien jaar nog zijn. Dit is politiek theater en misleiding. Biden, gesteund door de G-7, houdt vol dat Oekraïne de militaire capaciteit heeft om, met steun van de NAVO, Rusland tot staan te brengen. Om onbeleefd te zijn: dat is bullshit! schrijft Larry Johnson.

De beloften van Biden zijn leeg. De Verenigde Staten zijn niet in staat om de luchtverdedigings-, artillerie- en pantserwapensystemen te leveren die Oekraïne zegt nodig te hebben om de Russen tegen te houden. Ze negeren botweg het feit dat zelfs als de Verenigde Staten die wapens wel zouden kunnen leveren, Oekraïne niet de mankracht of het vermogen heeft om een leger op te leiden dat de Russen kan tegenhouden. Het nieuws van het slagveld in Oekraïne wordt met de dag triester. Rusland vernietigt methodisch de Oekraïense strijdkrachten en het vermogen van Oekraïne om elektriciteit te leveren aan niet-bestaande industriële installaties. Oekraïne is het equivalent van een ontaarde drugsverslaafde, volkomen afhankelijk van wat de VS kiest om te leveren.

 

Vergeet Europa. Ondanks alle grote beloften om Oekraïne te bevoorraden, laat de NAVO Zelensky in de steek. Herinner je je Stoltenbergs klaagzang van april nog?

“NAVO-landen hebben hun beloften niet waargemaakt, de VS zijn het maandenlang niet eens geworden over een pakket voor Oekraïne, Europese bondgenoten hebben hun beloften niet waargemaakt en dit had ernstige gevolgen op het slagveld,” zei Stoltenberg op een persconferentie tijdens een verrassingsbezoek aan Kiev.

Duitsland en Polen zetten hier vandaag een uitroepteken achter door te verklaren dat ze Oekraïne geen van hun Patriot-luchtverdedigingssystemen zullen geven. En de Verenigde Staten hebben geen voorraad in een magazijn die ze naar Kiev kunnen sturen. Het enige dat ze Oekraïne kunnen sturen is meer geld, wat Zelensky en zijn bende oplichters waarschijnlijk wel goed uitkomt. Ze zullen stelen wat ze kunnen voordat deze hele poppenkast instort.

Er was een tijd dat de G-7 echt wat politieke invloed had. Maar die tijd is voorbij. Kijk maar naar de dodelijk gewonde politieke dwergen op het podium – Olaf Scholz, Rishi Sunak en Emmanuel Macron – geen van hen zal waarschijnlijk aan het eind van de zomer nog in functie zijn. De G-7 is niet alleen politiek impotent, maar ook slap als het gaat om het bbp. De BRICS-landen hebben meer economische slagkracht dan de G-7 en die kloof zal de komende jaren eerder groter dan kleiner worden.

Tegelijk met de wanhopige poging van de G-7 om het debacle in Oekraïne te redden, kondigde de regering Biden een nieuwe ronde sancties aan die ogenschijnlijk gericht zijn tegen Rusland. Maar dit is bedrog. Het echte doelwit is China:

 

De VS hebben hun sancties tegen Rusland uitgebreid, inclusief een nieuw hardhandig optreden tegen banken die zaken doen met gesanctioneerde entiteiten.

Het breidt een programma van december uit om buitenlandse banken aan te pakken die geacht worden de oorlogsinspanningen van Rusland in Oekraïne te helpen.

De VS hebben ook sancties opgelegd aan de beurs van Moskou, waardoor de handel in dollars en euro’s is stilgelegd.

De VS probeerden ook het gebruik van technologie, waaronder chips en software, door Rusland aan banden te leggen.

De Amerikaanse president Joe Biden tekende in december een uitvoeringsbevel dat sancties oplegde aan banken die zaken deden met ongeveer 1.200 personen en bedrijven die geacht werden de oorlogsmachine van Rusland te helpen.

Deze maatregelen, die banken blootstellen aan het risico om afgesneden te worden van het Amerikaanse financiële systeem, zijn nu uitgebreid naar ongeveer 4.500 entiteiten.

Ja, deze sancties vermelden niet specifiek China, maar dat zijn wel de banken waar de VS zich op richt. In plaats van Rusland te verzwakken, zal deze laatste stap de banden tussen Rusland en China versterken en de toch al slechte relaties tussen Peking en Washington nog verder aanwakkeren. Dit bewijst eens te meer dat Robert Gates, voormalig CIA-directeur en minister van Defensie, het bij het juiste eind had toen hij de buitenlandse politiek van Biden beoordeelde:

“Ik denk dat hij het de afgelopen vier decennia bij bijna elke belangrijke kwestie op het gebied van buitenlands beleid en nationale veiligheid fout heeft gehad,” aldus Gates.

Danny Davis en ik bespraken vandaag de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de G-7 top en Oekraïne.

Video Link: https://www.youtube.com/watch?v=KFLwo4Dlhy0


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/g-7-omarmt-een-krankzinnig-oekraiens-beleid/

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...