zondag 9 juni 2024

Nog eens drie batterijfabrieken worden opgeschort

09/06/2024

Nog eens drie autobatterijfabrieken in het Duitse Kaiserslautern en het Italiaanse Termoli worden stilgelegd na een daling van de verkoop van elektrische auto’s, schrijft Ny Teknik. De plannen van de EU om een ​​“grootmacht” te worden op het gebied van batterijen voor elektrische auto’s gaan dus definitief verloren.

De achtergrond is dat bijna geen enkele particulier een elektrische auto wil kopen en dat de verkoop nu bijna geheel naar institutionele en publieke kopers gaat, ondanks een golf van belastingvoordelen en subsidies in verschillende EU-landen, meldt FriaTider.

Stellantis NV en Mercedes-Benz Group AG hebben de plannen voor twee Duitse batterijfabrieken voor elektrische voertuigen opgeschort.

De Automotive Cells Company, die van plan was om drie batterijfabrieken in Europa te bouwen voor een totaal bedrag van Euro 7 miljard, heeft ook de bouw van zijn geplande batterijfabriek in Kaiserslautern in het zuidwesten van Duitsland stopgezet en voorbereidende werkzaamheden voor een soortgelijke fabriek in Termoli aan de Italiaanse oostkust onderbroken.

Carlos Tavares, CEO van Stellanti, zei in een verklaring op 4 juni dat het bedrijf de realiteit onder ogen moet zien, en de realiteit is dat de markt voor elektrische auto’s in Europa helemaal niet warm is.

– Als de Europese markt sneller dan gepland overstapt op elektrische auto’s, zullen wij sneller investeren. Maar als de Europese transitie langzamer gaat dan gepland, zullen wij langzamer investeren, zegt hij.

Het nieuws markeert het einde van de Europese plannen om een ​​“supermacht” te worden in de productie van batterijen voor elektrische auto’s.

De nieuwe accufabrikant Britishvolt, opgericht door Zweden, werd eind vorig jaar failliet verklaard. Als kopie van het Zweedse Northvolt lanceerden zakenman Lars Carlström, voormalig Saab-profiel, en Orral Nadjari in 2020 het idee van Britishvolt, dat daarmee al drie jaar later failliet ging.

https://dissident.one/nog-eens-drie-batterijfabrieken-worden-opgeschort

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...