donderdag 25 juli 2024

De meerderheid zal sterven in SHTF terwijl ze het proberen op te nemen op hun telefoon

“Eerst fascineren ze de dwazen, daarna muilkorven ze de

 intellectuelen.” Bertrand Russell over hoe het fascisme begon.

juli 25, 2024   16

Het gaat elke dag meer en meer om het fascineren van de dwazen en het muilkorven van de intelligente mensen.

 

“Dwazen” zijn gefascineerd door glimmende en irrelevante dingen, sport, gokken, spelletjes, tv-programma’s, irrelevante politieke discussies, het volgen van de “influencers” en dingen die hen in het algemeen het gevoel geven dat hun leven goed is of dat ze invloed hebben op de dingen, of dat ze zelfs iets kunnen beslissen. Hoe ze geacht worden belangrijk te zijn, hoe ze “ertoe doen,” schrijft Selco.

“Dwazen” zijn niet noodzakelijk dwazen, maar gewone mensen met gewone problemen. Als ze in een situatie komen waarin ze elke dag moeten vechten voor eten en ontdekken dat ze blind zijn geweest, voor de gek gehouden door het systeem dat ze “belangrijk” zijn, kan dat ze doen veranderen.

“Intelligente” mensen lijken misschien wat verstandiger dan dwazen, maar ze begrijpen hoe dingen werken, dus houden ze hun mond dicht. Als ze te veel praten, worden ze de mond gesnoerd.

“Oorlog is vrede, vrijheid is slavernij en onwetendheid is kracht.” – George Orwell, “1984

We worden van de ene kant van de geschiedenis, toen mensen niet al te veel rechten en vrijheden hadden, naar een andere kant van de geschiedenis gespeeld, waar mensen zullen worden ontdaan van hun rechten en vrijheden. En dat alles in naam van rechten en vrijheden.

In naam van de vrijheid van meningsuiting worden jullie de mond gesnoerd. Rechten worden je afgenomen in naam van de rechten van anderen. Vrijheid wordt langzaam opgeheven in naam van “de strijd voor vrijheid en democratie.”

 

In deze mooie wereld van vrijheden en rechten moet je dom blijven, van oorlog houden en uitkijken wat je zegt (post), anders sterf je misschien langzaam aan werkloosheid.

Wie is er zieker, het systeem of de mensen?

Om in dezelfde geest van het bovenstaande verder te gaan, het gaat er niet alleen om waar het systeem en de maatschappij je naartoe drijven (of duwen) maar ook hoe moderne systemen werken of hoe fragiel ze zijn.

Een paar weken geleden werd het ziekenhuisnetwerk bij mij in de buurt (en ook een paar andere instellingen) getroffen door cyberaanvallen, volgens sommigen door Russische hackers.

Als gevolg daarvan waren alle gegevens over medische dossiers, operatiegegevens, gegevens van donorbanken… alles was aangetast. Sommige diensten werkten geruime tijd niet, sommige operaties werden uitgesteld en dergelijke.

Officieel waren de problemen binnen een paar dagen opgelost. Onofficieel duurden ze veel langer, en het was behoorlijk chaotisch omdat alle gegevens niet beschikbaar waren.

Een paar dagen geleden gebeurde er iets soortgelijks, maar op een veel, veel grotere schaal. Het is nog onbekend hoe groot het is en hoeveel invloed het zal hebben op het dagelijks leven, en voor hoeveel mensen. Ze zeggen dat een defecte beveiligingsupdate ervoor heeft gezorgd dat duizenden Windows-systemen wereldwijd zijn vastgelopen, waardoor een heleboel dingen gewoon niet werken, met gevolgen voor vliegvelden, banken en tv-zenders…

Je zou kunnen zeggen dat het gebeurt en dat mensen blijven leven, ja en het is niet erg, tenzij je een spoedoperatie nodig hebt en er geen gegevens over je beschikbaar zijn, of je een geplande kankerbehandeling hebt die moet worden uitgesteld… of je zit gewoon zonder eten en zonder geld met een bankpas die niet werkt.


En onthoud dat dit (zoals het er nu uitziet) nog steeds een klein ding is, een kleine mislukking.

Kun je je een complete wereldomvattende mislukking voorstellen?

Het systeem is kwetsbaar. Het systeem werkt op zo’n manier dat je het niet hoeft te bombarderen om het te vernietigen. De slechterik hoeft alleen maar “de stekker eruit te trekken” op de juiste plek om chaos te veroorzaken. Misschien heeft iemand laatst een “kleine” stekker eruit getrokken om dingen te testen met dit “blauwe scherm des doods”? Misschien wilde iemand alles afsluiten, maar is dat niet gelukt?

Vroeg of laat zal de grote stekker eruit getrokken worden, simpelweg omdat iemand het zal doen en er dan slechte dingen zullen gebeuren.

Nu, over mensen…

Jullie hebben allemaal de video gezien van de schietpartij op Donald Trump.

Er werd geschoten en hoeveel mensen zochten dekking (behalve meneer Trump)? Hoeveel mensen zijn er op zijn minst naar beneden geklommen om zichzelf een kleiner doelwit te maken?

Heel weinig.

Er wordt actief geschoten. Niemand weet precies wat er gebeurt, hoeveel schutters er zijn, wat voor wapens er worden gebruikt en wat er nog meer gebruikt gaat worden. De meerderheid van de mensen staat rechtop, kijkt naar wat er gebeurt en neemt scènes op met mobiele telefoons.

Beetje vreemd toch?

Het lijkt erop dat de meerderheid van de mensen in SHTF zal sterven, simpelweg omdat ze SHTF proberen op te nemen met hun telefoon.

Het gaat niet alleen om het systeem. Het gaat ook om gewone mensen.

We worden meestal idioten, met nul overlevingsinstincten, en hoe beter en moderner we leven, hoe langer en pijnlijker de val die we zullen hebben als SHTF.

 

Combineer die mensen nu eens met tijden waarin de grote stekker eruit gaat…

Wat denk je dat er dan zal gebeuren?

Over Selco:

Selco overleefde de Balkanoorlog van de jaren 90 in een belegerde stad, zonder elektriciteit, stromend water of voedseldistributie.

In zijn online werk geeft hij een inkijkje in de realiteit van overleven onder de meest barre omstandigheden. Hij bekijkt wat werkt en wat niet werkt, vertelt je de harde lessen die hij heeft geleerd en deelt hoe hij zich vandaag voorbereidt.

Sinds de oorlog is hij nooit gestopt met leren over overleven en paraatheid. Wat er ook gebeurt, de kans is groot dat jij nooit zulke extreme situaties zult meemaken als Selco. Maar je hebt wel de kans om van hem te leren en hoe hij maandenlang de dood in de ogen keek.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/de-meerderheid-zal-sterven-in-shtf-terwijl-ze-het-proberen-op-te-nemen-op-hun-telefoon/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...