donderdag 25 juli 2024

Dus wat is uw plan om de ergste wereldwijde voedselcrisis van ons leven door te komen?

Hebt u al voorraden ingeslagen?

Eerder dit jaar publiceerde ik een lijst van 50 basisartikelen die ik zou aanraden bij de hand te hebben. De volgende lijst is zeker niet volledig, maar zij zal u helpen om veel van de eerste levensbehoeften te dekken…

#1 Een generator

#2 Een Berkey waterfilter

#3 Een regenwateropvangsysteem als u geen natuurlijke watervoorziening in de buurt van uw huis hebt

#4 Een medische EHBO-kit

#5 Rijst

#6 Pasta

#7 Soep in blik

#8 Groente in blik

#9 Fruit in blik

#10 Kip in blik

#11 Potten pindakaas

#12 Zout

#13 Suiker

#14 Melkpoeder

#15 zakken meel

#16 Gist

#17 Veel extra koffie (als u die drinkt)

#18 Emmers met lang houdbaar voedsel

#19 Extra vitaminen

#20 Aanstekers of lucifers

#21 Kaarsen

#22. Zaklantaarns of lantaarns

#23 Voldoende hout om te branden

#24 Extra dekens

#25 Extra slaapzakken

#26. Een zonneoven

#27. Een extra ventilator als u in een heet klimaat woont

#28 Hand ontsmettingsmiddel

#29 Toiletpapier

#30 Extra zeep en shampoo

#31 Extra tandpasta

#32. Extra scheermesjes

#33. Flessen bleekmiddel

#34. Een radio op batterijen

#35 Extra batterijen

#36 Zonneladers

#37 Afvalzakken

#38 Dekzeilen

#39. Een zakmes

#40 Een hamer

#41 Een bijl

#42. Een schop

#43 Werkhandschoenen

#44. N95 maskers

#45 Zaden voor gebruik in een tuin

#46 Inmaakpotten

#47 Extra benodigdheden voor uw huisdieren

#48. Een noodvoorraad contant geld

#49 Boeken ... voor elk lid van uw gezin

#50 Een “vluchttas” voor ieder gezinslid

Veel van de artikelen op deze lijst zijn nu veel duurder dan ze eerder dit jaar waren.

En als u wacht, zullen veel van die artikelen nog veel duurder worden.

Als mijn lijst u niet bevalt, bedenk dan uw eigen lijst, en vul het in de commentarensectie aan.

Het belangrijkste is dat u een plan hebt.

De wereldgebeurtenissen beginnen echt uit de hand te lopen, en ik verwacht dat de tweede helft van dit jaar nog chaotischer zal worden dan de eerste helft van dit jaar al geweest is.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws.
https://www.frontnieuws.com/wat-is-uw-plan-om-de-ergste-wereldwijde-voedselcrisis-in-ons-bestaan-door-te-komen/ 
---------------

Hongersnood, vandaag

De oorzaken van hongersnood en massale hongersnood

Hongersnoden kunnen door verschillende factoren worden veroorzaakt. Een van de meest voorkomende oorzaken van hongersnood is de klimaatverandering (zoals eerder vermeld). In dit geval zijn droogte, oogstproblemen en epidemieën vaak de boosdoeners.

Hongersnoden kunnen ook worden veroorzaakt door oorlogen en politieke problemen.

Op verschillende momenten in de geschiedenis hebben regeringen politieke beslissingen genomen die tot hongersnoden hebben geleid. Vaak hebben de machthebbers de middenklasse en de armen letterlijk benadeeld. Velen zijn ervan overtuigd dat de hongersnood in Noord-Korea in de jaren negentig een rechtstreeks gevolg was van het regeringsbeleid dat de bevolking werd opgelegd.

Er zijn velen die geloven dat bijna alle hongersnoden in principe meer door de politiek dan door de natuur worden veroorzaakt (met andere woorden, problemen die leiden tot problemen met de voedselvoorziening kunnen worden beheerst door een proactieve overheid; een overheid die voldoende is voorbereid op rampen en eventuele voedseltekorten).

Hoe dan ook, gezien de natuurlijke veranderingen om ons heen – sommigen spreken van klimaatverandering of opwarming van de aarde, anderen van de hand van God en de bijbelse “eindtijd” van de moderne wereld – wordt de mogelijkheid van grootschalige hongersnood als gevolg van klimaatverandering of grootschalige rampen steeds aannemelijker, zelfs in de Verenigde Staten van Amerika.

Wat is er nodig om een hongersnood te overleven?

Historisch gezien proberen de Verenigde Staten – in tegenstelling tot landen als Noord-Korea – beslissingen te nemen die in het belang zijn van hun bevolking, althans dat is de hoop van het Amerikaanse volk.

U moet er echter niet van uitgaan dat de Verenigde Staten voor u zullen opkomen. Want mocht het u na de orkaan Katrina in New Orleans nog niet helemaal duidelijk zijn, wij zijn niet de baas over de natuur.

Toch zal de politiek een grote rol spelen bij het al dan niet overleven van een hongersnood. Maar omdat we daar in wezen geen invloed op hebben (behalve het verkiezingsproces natuurlijk), laten we het hebben over drie andere dingen die kunnen helpen tijdens een hongersnood. Dat zijn voedsel verbouwen, voedsel opslaan en jagen, vallen zetten en vissen.

Voedsel verbouwen tijdens een hongersnood

Het is moeilijk om hierover te praten omdat het verbouwen van voedsel de oorzaak kan zijn van de hongersnood waarmee u wordt geconfronteerd. Vergeet echter niet dat er nog steeds manieren zijn om voedsel te verbouwen, althans op kleine schaal.

De Groene Revolutie – Oké, de Groene Revolutie verwijst in feite naar de verspreiding van zelfvoorzienende landbouwtechnologieën naar landen die ze nodig hadden: zaken als pesticiden, irrigatieprojecten en stikstofmeststoffen. Deze concepten en materialen werden in 1943 voor het eerst in Mexico geïntroduceerd.

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af wat dit te maken heeft met het overleven van een hongersnood. Nou, doe het gewoon na. Met andere woorden, u hebt enige knowhow nodig, sterke zaden (als u zaden koopt, vraag dan naar zaden die de beste kans hebben om in slechte omstandigheden te groeien), land en pesticiden/meststoffen.

Als u zich zorgen maakt over hongersnood in uw omgeving, bel dan een tuincentrum en vraag welke gewassen, bestrijdingsmiddelen en meststoffen in uw omgeving het beste zijn.

Hoe dan ook, het verbouwen van voedsel tijdens een hongersnood zal vrijwel zeker moeilijk zijn. Immers, als het gemakkelijk was, zou er geen hongersnood bestaan, toch?

Een overlever worden: Jacht, vallen zetten en vissen

In de CBS televisieserie Jericho draait het verhaal om een klein stadje in Kansas dat moet zien te overleven nadat een nucleaire aanval de Verenigde Staten van Amerika decimeert. Als gevolg daarvan begint de stad Jericho, Kansas, te verhongeren door voedselschaarste; tegelijkertijd is er niet veel wild in het gebied om voor voedsel te zorgen.

Met andere woorden, er valt niet veel te jagen. Zelfs als dat zo was, wonen er te veel mensen in sommige gebieden; er zou te veel concurrentie zijn tussen jagers in de eerste dagen en weken van een ramp en hongersnood; de jacht in een gebied zou voor de meeste mensen van korte duur en zonder succes zijn. Degenen die eerst op groot wild (herten, elanden, enz.) zouden gaan jagen, zouden waarschijnlijk de meeste problemen hebben, aangezien een plotselinge toename van de jacht veel van deze dieren uit het gebied zou verdrijven.

Kleine zoogdieren, vogels, slangen en insecten op het menu

Wie bereid is af te zien van groot wild en in plaats daarvan te jagen op kleine dieren zoals konijnen, eenden, kalkoenen, eekhoorns, katten en honden (in het slechtste geval) heeft de beste kans om in zo’n periode een maaltijd mee naar huis te nemen. In de meeste gemeenschappen zijn er een aantal kleine zoogdieren en zelfs reptielen zoals slangen die in tijden van nood een smakelijke maaltijd vormen. Als u bereid bent om buiten het traditionele westerse dieet te kijken, vindt u een scala aan voedingsmiddelen, zelfs insecten en regenwormen, waarmee u zich kunt redden op dagen dat er gewoon niets te eten valt.

Als u leert denken als een overlever, zult u merken dat deze dingen veel gemakkelijker te eten zijn dan u nu misschien denkt.

Als er kleine zoogdieren, vogels, slangen en insecten op het menu staan, betekent dat niet dat er geen groot wild is. Zoals beschreven in een eerder artikel over de jacht op groot wild, moet u naar afgelegen gebieden gaan – hoe meer afgelegen, hoe beter.

Dit komt omdat ervaren jagers eerst naar de beste gebieden gaan (de semi-afgelegen gebieden) omdat zij weten hoe zij moeten jagen en de dynamiek van “jachtdruk” begrijpen en hoe deze snel groot wild uit een gebied verdrijft. Als vuistregel geldt: als u op zo’n moment wilt jagen, zoek dan naar gebieden die diep in de wildernis liggen en buiten de semi-afgelegen gebieden. Nu heeft u de beste kans om groot wild te vinden dat niet is opgeschrikt door een drastische verhoging van de “jachtdruk”.

Ten slotte zijn bij de jacht degenen die ervaring en kennis van het land hebben het beste af. Wie geen ervaring of basiskennis heeft, zal jammerlijk falen.

Voor alle niet-jagers onder u is er één ding dat u nu moet weten.

U hebt een jachtuitrusting en wapens nodig.

Het gereedschap van het vak

Als u denkt dat er de komende maanden en jaren een hongersnood in uw omgeving kan ontstaan, moet u ernstig overwegen een geweer te kopen. Als back-up zou u een kruisboog met een goede richtkijker moeten aanschaffen. Zowel een geweer als een kruisboog zijn immers beproefde instrumenten voor de jacht. Een kruisboog is relatief eenvoudig te schieten, en u kunt ook in de stad jagen zonder de bewoners te storen met schietgeluiden.

Natuurlijk kunt u een wapen nodig hebben om uzelf te verdedigen. Reken bij zelfverdediging eerst op een vuurwapen voordat u een kruisboog gebruikt.

Bent u bang voor vuurwapens? Het goede is dat er alternatieven zijn (bijv. kruisbogen, longbows, luchtbuksen en compound bogen). Maar om eerlijk te zijn, niets is beter voor de jacht dan een vuurwapen.

Wat moet u nog meer bij de hand hebben om een tijd van grote hongersnood te overleven? Hier is een lijst:

1. Hengel en netten, of gewoon een sterke lijn en veel haken (ken de waterbronnen waar u waarschijnlijk gaat vissen en zorg dat u de juiste uitrusting bij de hand hebt om uzelf de beste kansen op succes te geven).
2. Vallen en strikdraad
3. Aas voor de kleine zoogdieren die in uw gebied het meest voorkomen en het lekkerst zijn.
4. Krabbenmateriaal (als u in een gebied woont waar krabben zijn)
5. Camouflagekleding (kies kleuren die het best passen bij de wildernisgebieden waar u waarschijnlijk gaat jagen).
6. Jachtmes

En er zijn nog heel wat andere dingen die nuttig kunnen zijn, afhankelijk van uw jachtbestemming en regio. Praat met ervaren jachtgidsen in uw regio of in de regio waar u van plan bent naartoe te verhuizen in geval van een ramp. Bespreek alles van groot wild en kleine zoogdieren tot jachtvogels en zelfs roofdieren.

Praat dan met enkele visgidsen. Bespreek alles van meren en rivieren tot beken (rivierkreeften), en tenslotte de kust als u in de buurt van de oceaan woont.

Voedsel opslaan

Voorbereiding is de sleutel tot alles, van het coachen van een voetbalteam tot het bijeenbrengen van vrienden en familie om een massale hongersnood te overleven. Dus als u zich zorgen maakt – en als u goed rondkijkt, zult u waarschijnlijk merken dat u dat zou moeten doen – begin dan met het kopen van niet-bederfelijke levensmiddelen met een houdbaarheid van enkele jaren. Leg tegelijkertijd een voorraad aan van niet-bederfelijke levensmiddelen die slechts enkele maanden houdbaar zijn. U kunt dat voedsel eerst opeten, en dan overgaan op voedsel zoals gevriesdroogd voedsel als het goede spul op is.

Voedsel verbouwen en jagen wanneer de vraag groot is, zal waarschijnlijk niet altijd succesvol zijn. De meeste mensen zullen onvoorbereid zijn en eenvoudigweg niet in staat zijn om van het verbouwen van voedsel en de jacht een middel te maken waarop zij bij een ramp kunnen vertrouwen.

Het is ook raadzaam om een voorraad voedsel in te slaan zoals witte en bruine rijst, tarwe en bonen. Goed verpakt en bewaard kunnen deze voedingsmiddelen soms tientallen jaren meegaan. Over het goed bewaren van droge levensmiddelen gesproken: Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden:

1. Houd #10 blikken bij de hand (zodat u zelf kunt inblikken).
2. Zorg voor foliezakjes (van gelaagd plastic en aluminium).
3. Koop een aantal flessen van polyethyleentereftalaat (PETE-flessen). Deze worden gebruikt voor het langdurig bewaren van droogvoer.

Ook moet droogvoer worden bewaard bij een temperatuur van 24 graden Celsius of minder (aanbevolen). Als niet aan deze eis kan worden voldaan, moet het voedsel worden verplaatst. Bovendien moet de luchtvochtigheid zo laag mogelijk worden gehouden (een manier om dit te bereiken is containers van de vloer te houden).

Houd ook zaken als bakolie en langdurig opgeslagen voedsel (vaak in PETE-flessen) uit de buurt van licht. En bewaar natuurlijk al het voedsel in zakken of flessen (deze dienen onder andere ter bescherming tegen insecten/knaagdieren).

Om het risico van vocht te verminderen, moet u zuurstofabsorberende pakketjes bij de voedselcontainers voegen.

Er zijn verschillende manieren om deze te gebruiken, dus lees de instructies zorgvuldig. Leer uzelf aan hoe u de zuurstofabsorberende pakketten op de juiste manier gebruikt. Er kunnen ernstige problemen ontstaan als de instructies niet correct worden opgevolgd (dit geldt voor voedselopslag in het algemeen, niet alleen voor zuurstofabsorberende verpakkingen).

Raadpleeg bij twijfel een deskundige op dit gebied.

Last but not least zijn er de bederfelijke levensmiddelen. Vlees moet natuurlijk bevroren worden bewaard. Het zou ook raadzaam zijn om het eerst te consumeren. Hetzelfde geldt voor verse groenten en fruit. Val niet terug op uw voorraad droogvoer voordat u het nodig hebt.

Hongersnood is een breed gebied dat om verschillende redenen kan ontstaan. Hoe de hongersnood moet worden aangepakt, hangt af van de situatie.

Hongersnood door een natuurramp of nucleaire aanval

Als uw gebied wordt getroffen door een verwoestende natuurramp zoals een aardbeving of tsunami – of erger nog, een asteroïde of een enorme vulkaanuitbarsting in de regio – of als verschillende steden worden verwoest door een nucleaire aanval, kan de toegang tot voedsel in het hele land van de ene op de andere dag instorten.

In een dergelijke situatie kunt u snel zonder voedsel komen te zitten (en, afhankelijk van de ernst van de ramp, zonder drinkwater). Denk serieus na over een voorraad voedsel en water waarmee u en uw gezin 90 dagen of langer in leven kunnen blijven.

Mocht de wereld echt chaotisch worden, leg dan een voorraad voedsel en water aan voor zes maanden of langer voor u en uw gezin, en maak plannen voor voedsel- en watervoorraden wanneer deze uitgeput raken.

Met rampen en waarschijnlijke hongersnoden in het verschiet is het verstandig om een voorraad niet-bederfelijk voedsel, grote waterflessen en contant geld aan te leggen – als uw bank voor onbepaalde tijd gesloten is of er voor langere tijd geen elektriciteit is, zullen creditcards en bankpassen nutteloos zijn – en ook zaken om te ruilen zoals munitie, waterfilters en koffie in bulk.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.
https://www.frontnieuws.com/hoe-men-een-hongersnood-overleeft-een-economische-ineenstorting-kan-leiden-tot-een-ineenstorting-van-de-samenleving-en-enorme-voedseltekorten/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...