woensdag 31 juli 2024

Een bittere nederlaag voor de genderideologie ! Het Italiaanse Constitutionele Hof zegt: Er zijn slechts twee geslachten

31/07/2024

 

Het Italiaanse Constitutionele Hof heeft in een baanbrekende uitspraak geoordeeld dat een zogenaamde ‘niet-binaire’ genderidentiteit, dat wil zeggen noch mannelijk noch vrouwelijk, juridisch niet kan worden erkend. Het Constitutionele Hof wees erop dat de Italiaanse wet “het beginsel van overeenstemming tussen naam en geslacht vastlegt.” Media in ItaliĆ« zoals LaRepublicca  en IlSole24Ore berichten hierover, meldt Nius.

Het vonnis werd voorafgegaan door een verzoekschrift van een transpersoon bij de regionale rechtbank van Bolzano. Deze vrouw schakelde over naar het mannelijke geslacht en wilde haar burgerlijke staat op haar geboorteakte wijzigen van ‘vrouwelijk’ in ‘divers’.

“Onverenigbaar met het Italiaanse juridische en sociale systeem”

De rechtbank oordeelde nu dat dit niet mogelijk was. In haar rechtvaardiging benadrukte de rechterlijke macht dat de binaire aard van de menselijke seksualiteit tussen mannen en vrouwen vorm geeft aan de meest uiteenlopende gebieden van het sociale leven, zoals familierecht, arbeidsrecht, sport en burgerlijke staat. Wettelijke erkenning van een vermeend derde, niet-binaire geslacht zou daarom het hele Italiaanse juridische en sociale systeem ontwrichten op een manier die onverenigbaar is met de bevoegdheden en jurisdictie van het Constitutionele Hof of welke rechter dan ook.

Antonio Brandi, voorzitter van de organisatie “Pro Vita e Famiglia Onlus”
Antonio Brandi, voorzitter van de organisatie “ Pro Vita e Famiglia Onlus”

Antonio Brandi, voorzitter van de organisatie Pro Vita e Famiglia Onlus, kondigde aan dat de uitspraak van de rechtbank in lijn was met de beoordeling van de organisatie, die had gewaarschuwd dat leerlingen “hun naam en burgerlijke staat mogen veranderen om het andere geslacht dan hun eigen te kiezen”. Dit wordt vaak gedaan zonder een klinische diagnose van genderdysforie. Non-binariteit – d.w.z. het gevoel hebben niet bij de genders “man” of “vrouw” te horen – valt ook in deze categorie. Brandi waarschuwde voor de verspreiding van dit “gevaarlijke fenomeen”, dat bij duizenden minderjarigen het absurde geloof versterkt dat ze “in het verkeerde lichaam geboren zijn”.

Deze uitspraak van het Italiaanse Constitutionele Hof markeert een aanzienlijke tegenslag voor voorstanders van genderideologie in Italiƫ en maakt duidelijk dat wettelijke erkenning van niet-binaire identiteiten niet mogelijk is zonder wetswijzigingen.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/een-bittere-nederlaag-voor-de-genderideologie-het-italiaanse-constitutionele-hof-zegt-er-zijn-slechts-twee-geslachten

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...