maandag 22 juli 2024

Onderzoekers analyseren oversterfte in 125 landen, dit zijn de duizelingwekkende conclusies


Bijna iedereen weet inmiddels wel dat de wereld kampt met oversterfte. Hoe hoog is die oversterfte precies? Een groep onderzoekers onder leiding van de Canadese oud-professor Denis Rancourt heeft het uitgezocht: tussen 11 maart 2020 en 5 mei 2023 bedroeg de oversterfte in 93 landen maar liefst 30,9 miljoen.

Er zijn in totaal 125 landen onderzocht, maar in sommige landen waren er onvoldoende data beschikbaar.

De oversterfte is volgens de onderzoekers vooral te wijten aan de coronamaatregelen, waaronder lockdowns, schadelijke medische interventies en de COVID-19-vaccins.

De onderzoekers hebben bevestigd dat 17 miljoen van die 30,9 miljoen extra sterfgevallen het gevolg zijn van de vaccins.

97 procent van de onderzochte landen

Ze hebben gegevens geanalyseerd uit landen waar zich grote sterftepieken voordeden na een vaccinatie- of boostercampagne. Daarbij is gekeken naar het aantal toegediende vaccindoses en sterfgevallen door de jaren heen.

In 30 procent van de landen die ze hebben bestudeerd, was voor de uitrol van de vaccins of boosterprikken geen sprake van oversterfte. Ze zagen een zeer significante correlatie tussen de uitrol van COVID-19-vaccins en sterftepieken.

In 97 procent van de onderzochte landen piekte de oversterfte eind 2021 of begin 2022, toen de boosterprikken werden uitgerold.

Zorgestablishment verantwoordelijk

Rancourt wees erop dat critici vaak zeggen dat de vaccinatie- of boostercampagnes in sommige landen niet worden geassocieerd met sterftepieken. Hij merkte op dat de prikcampagnes niet in alle gevallen dergelijke pieken veroorzaken en dat dat te maken heeft met de leeftijd van de gevaccineerden, de gezondheid van de bevolking en andere factoren.

De onderzoekers concluderen dat het zorgestablishment de oversterfte in de coronaperiode heeft veroorzaakt. 30,9 miljoen extra overlijdens, alsof heel Nederland en België in één keer weggevaagd zijn.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...