donderdag 29 augustus 2024

Arrestatie van Pavel Durov volgt slechts enkele weken nadat een miljoen gehackte bestanden van de Israëlische overheid op Telegram circuleerden

“Zijn arrestatie volgt slechts enkele weken nadat een miljoen gehackte bestanden van de Israëlische overheid op Telegram circuleerden. De groep achter de vrijgegeven documenten, DDoSecrets, werd kort na hun vrijgave verbannen van Telegram.

Deze documenten onthulden dat de Israëlische overheid juridisch advies zocht over hoe registratie onder de Amerikaanse Foreign Agents Registration Act (FARA) te vermijden, die openbaarmaking van door het buitenland gesteunde lobbycampagnes vereist.

De documenten tonen aan dat Israëlische functionarissen voorstelden een nieuwe Amerikaanse non-profitorganisatie op te richten om hun activiteiten in de VS voort te zetten en tegelijkertijd controle onder de wet te vermijden.

Durov staat bekend om zijn verdediging van de privacy van gebruikers en staat erom bekend verzoeken van de overheid om toegang tot gebruikersgegevens te weigeren. Je moet je afvragen of deze twee gebeurtenissen met elkaar verband houden.”

Het geheime plan van Israël om de Amerikaanse wetten te omzeilen en de Amerikaanse politiek te beïnvloeden

Robert Inlakesh van Mintpress News heeft meer over die plannen:

Uit gelekte documenten is gebleken dat Israëlische overheidsfunctionarissen, samen met zionistische lobbygroepen, actief juridisch advies zochten om de Amerikaanse bepalingen van de Foreign Agents Registration Act (FARA) te omzeilen in hun pogingen om Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden en ongrondwettelijke wetten af ​​te dwingen.

Volgens een gezamenlijk onderzoek van The Guardian, Lee Fang en Jack Poulson heeft Israël juridische experts geraadpleegd, waaronder voormalig adviseur van het Democratische Nationale Comité Joseph E. Sandler en FARA-specialist Joshua I. Rosenstein. Ze adviseerden om een ​​non-profitorganisatie op te richten, gevestigd in de VS, om registratie als buitenlandse agent te voorkomen. Liat Glazer, juridisch adviseur van het Israëlische Ministerie van Strategische Zaken, benadrukte dat de non-profitorganisatie weliswaar niet officieel vanuit Israël zou opereren, maar nog steeds onder toezicht zou staan ​​via ‘informele coördinatiemechanismen’.

Liat Glazer, juridisch adviseur van het Israëlische Ministerie van Strategische Zaken, benadrukte dat de voorgestelde in de VS gevestigde non-profitorganisatie niet officieel vanuit Israël zou opereren. Ondanks de formele scheiding zou de non-profitorganisatie echter onder toezicht en beheer blijven staan ​​van Israëlische functionarissen via ‘informele coördinatiemechanismen’ om ervoor te zorgen dat de invloedsinspanningen van Israël in de VS kunnen worden voortgezet zonder te voldoen aan de registratievereisten voor buitenlandse agenten.

De Israëlische zorgen over de Foreign Agents Registration Act (FARA) namen toe nadat Donald Trump in 2016 aan de macht kwam, toen de wet in toenemende mate werd gehandhaafd in de nasleep van het Russiagate-onderzoek. Ambtenaren in Tel Aviv erkenden dat de toepassing van FARA niet alleen werd uitgebreid naar tegenstanders, maar ook naar Amerikaanse bondgenoten. Die zorgen werden nog groter toen Thomas Barrack, een nauwe assistent van Trump en hoofd van zijn inaugurele commissie, ervan werd beschuldigd op te treden als buitenlands agent voor de Verenigde Arabische Emiraten, hoewel hij uiteindelijk van die beschuldigingen werd vrijgesproken.

Terwijl de invloed van de pro-Israëlische lobby, zoals AIPAC, op het beïnvloeden van Amerikaanse gekozen functionarissen algemeen erkend wordt en vaak openlijk wordt aangeprezen, blijven de geheime operaties van de Israëlische regering in de VS veel geheimzinniger. Deze geheime campagnes zijn zorgvuldig ontworpen om onder de radar te opereren, wat in schril contrast staat met de transparantere activiteiten van lobbygroepen, en omvatten geavanceerde pogingen om het Amerikaanse beleid en de publieke opinie ten gunste van Israël te beïnvloeden zonder de aandacht te vestigen op de bron van de invloed.

Een onderzoek door The Guardian in januari onthulde dat congresleden van de Democratische Partij die zich in hun voorverkiezingen tegen progressieve kandidaten verzetten, de grootste ontvangers waren van financiering van pro-Israëlische lobbygroepen. Het rapport concludeerde ook dat die wetgevers die sterk pleitten voor Amerikaanse militaire interventie ten gunste van Israël en uitgesproken voorstanders waren van de acties van Israël in Gaza aan het begin van het conflict, de hoogste financiële steun ontvingen van deze lobbygroepen.

Ondanks de bipartizane steun voor pro-Israëlische wetgeving in de VS, onthullen de pogingen van Israël om registratie onder de Foreign Agents Registration Act (FARA) te vermijden de mate van directe invloed van Tel Aviv op het vormgeven van het Amerikaanse beleid en de publieke opinie. Gelekte documenten tonen aan dat een groot deel van de discussies zich richtte op een “Public Relations (PR) Commando Unit” die in 2017 werd opgericht door het Israëlische ministerie van Strategische Zaken, gericht op het verbeteren van het imago van Israël en het tegengaan van de Boycott, Divestment, and Sanctions (BDS)-beweging.

Het publiek-private partnerschap dat bekendstaat als de PR Commando Unit, dat in de loop der jaren verschillende naamswijzigingen heeft ondergaan en onlangs werd vernieuwd na de door Hamas geleide aanval op Israël op 7 oktober, heeft Amerikaanse non-profitorganisaties rechtstreeks gesteund. Deze non-profitorganisaties hebben anti-BDS-wetgeving gepromoot en inspanningen gecoördineerd om pro-Palestijnse activiteiten op universiteitscampussen tegen te gaan. Daarnaast heeft de groep financiële steun verleend aan christelijk-zionistische organisaties zoals Christians United For Israel (CUFI), waarmee de invloed en het bereik in de Verenigde Staten verder zijn uitgebreid.

Minstens 38 Amerikaanse staten hebben anti-BDS-wetten en uitvoerende bevelen aangenomen, die burgers en bedrijven effectief verbieden om Israël te boycotten – wetgeving waarvan algemeen wordt beweerd dat deze het Eerste Amendement van de VS schendt. Ondanks zorgen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en gelekte interne memo’s waarin de naleving door Israël van het Amerikaanse en internationale recht in twijfel wordt getrokken, met name met betrekking tot het gebruik van Amerikaanse wapens en mogelijke schendingen van het internationale recht in Gaza, keurde de regering-Biden afgelopen woensdag een wapenpakket van $ 20 miljard voor Israël goed, zelfs te midden van aanhoudende ontslagen, protesten en controverses rond de Amerikaanse steun voor Israël.

In november verhoogde het Israëlische ministerie van Financiën zijn ‘Hasbara’ (propaganda)-budget met 63 miljoen shekel. Deze stap onderstreept het belang van het vermijden van registratie onder de Foreign Agents Registration Act (FARA) voor de pro-Israëlische campagnes van Israël in de VS, omdat functionarissen vreesden dat potentiële donoren zich zouden terugtrekken als ze een geregistreerde buitenlandse agent moesten financieren. In 2022 keurde het Israëlische kabinet 30 miljoen dollar goed voor geheime financiering van de PR Commando Unit, nu bekend als ‘Concert’, die eerder 80 miljoen dollar ontving van de overheid en particuliere donoren.

Vincent James heeft er een podcast aan besteed:

Vincent start zijn podcast met een artikel van Haaretz dat meldt dat Israël het internet probeert te censureren nadat Iran gevoelige Israëlische gegevens heeft gestolen

Haaretz:

Anti-Israëlische hackers hebben grote hoeveelheden gevoelige Israëlische gegevens gestolen en publiceren nu gigabytes aan geheime en geheime informatie. Niet in staat de hacks te stoppen, voert Israël een nutteloze oorlog tegen de lekken

Een paar maanden geleden slaagden buitenlandse hackers erin in te breken in een computer die verbonden was met het Israëlische ministerie van Justitie. Tienduizenden geheime bestanden en gevoelige e-mails werden gestolen. Er werden links geplaatst op Telegram, de populaire instant messaging-app, waardoor iedereen de gemanipuleerde bestanden kon downloaden.

Ze verdwenen echter al snel weer. Eén voor één werden de Telegram-kanalen van de hackers afgesloten, hun gebruikers verwijderd en de berichten met de downloadlinks verwijderd.

Sinds 7 oktober heeft Israël te maken gehad met een ongekende aanval van cyberaanvallen: accounts van functionarissen en sleutelfiguren in het Israëlische veiligheidsapparaat, servers van particuliere bedrijven, militaire en defensiebedrijven, gemeenten, ziekenhuizen en zelfs ministeries en belangrijke instellingen waarmee zij samenwerken. zijn aangevallen, zijn het doelwit geweest, zo niet met succes gehackt, in een schijnbaar eindeloze reeks aanvallen, waarvan de volledige omvang nog niet is bekendgemaakt.

De zoektocht naar Pavel

Telegram bleek een belangrijk platform te zijn voor Hamas’ informatieoorlog tegen Israël in het begin van de oorlog, die Israël niet goed kon tegengaan omdat het zowel de surveillancemogelijkheden als de kennis van het platform ontbeerde.

Gealarmeerd door de golf van pro-Hamas-inhoud, waaronder video’s van de daadwerkelijke aanval en een constante stroom propagandamateriaal, probeerden Israëlische hightechprofessionals eind 2023 Telegram-oprichter Pavel Durov te bereiken.

Hoewel ze met succes contact hebben opgenomen met Durov, die in de Verenigde Arabische Emiraten woont, heeft hij niet gereageerd op deze privéverzoeken om de moderatie op het platform te verbeteren. Hoewel sommige sites die rechtstreeks verband hielden met de militaire vleugel van Hamas later lokaal werden geblokkeerd, had het particuliere initiatief geen echte impact op de oprichter van de app.

Dat Macron door joden is aangesteld is een open geheim en hier vaak besproken dus het kan goed dat hij in hun opdracht gehandeld heeft.

Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron:  https://dissident.one/arrestatie-van-pavel-durov-volgt-slechts-enkele-weken-nadat-een-miljoen-gehackte-bestanden-van-de-israelische-overheid-op-telegram-circuleerden

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...