maandag 5 augustus 2024

Voorkom de ziekte van Lyme met deze zomersveiligheidstips

 23 juli 2024


Kinderartsen waarschuwen ouders voor het verhoogde risico op de ziekte van Lyme door hertenteken, die het meest actief zijn tijdens de zomermaanden. Dr. Christina Brown van Kaiser Permanente merkt op dat beten van deze kleine parasieten koorts, hoofdpijn en een doelwitachtige uitslag kunnen veroorzaken.

Gezien de moeilijkheid om de ziekte van Lyme te diagnosticeren en te behandelen, zijn preventieve maatregelen cruciaal bij het buitenleven. Kinderen lopen een hoger risico door meer buitenspel, maar geen enkele regio in de Verenigde Staten is vrijgesteld. Het wordt aanbevolen om door teken aangetaste gebieden zoals bladstapels en lange grassen te vermijden, midden op paden te lopen en niet op boomstammen te zitten.

Het wordt ook aanbevolen om een lichtgekleurde lange broek en mouwen te dragen, broeken in sokken te stoppen en gesloten schoenen en een hoed te dragen. Voer na buitenactiviteiten grondige tekencontroles uit op kinderen en huisdieren en vermijd het gebruik van insectenwerend middel dat DEET bevat vanwege de neurotoxische effecten.

Vroege detectie en verwijdering van teken zijn essentieel. Teken zijn kleine, vooral nymfale teken, dus controleer het beddengoed enkele dagen na blootstelling. Sla verwijderde teken op om te testen op pathogene organismen. Door deze gezond verstandpreventiestrategieën te volgen, kunnen ouders hun kinderen helpen beschermen tegen de ziekte van Lyme tijdens het piekseizoen voor herten.

BRON:

·         WTop News, 22 juli 2024

·         Mercola, 10 augustus 2023

 

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...