zondag 13 oktober 2024

De beleefdheidsuitwisseling tussen Viktor Orban en Ursula van der Leyen gisteren in Straatsburg

 oktober 11, 2024   19

    Screenshot video

Gisterochtend, toen ik bij het ontbijt mijn kopje koffie nam, zette ik Euronews aan en zag ik een live-uitzending vanuit Straatsburg, waar de Hongaarse premier Viktor Orban het Europees Parlement toesprak in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Europese Raad volgens het roulatieprincipe van zes maanden dat loopt tot 31 december.

De Europese Raad, laten we dat niet vergeten, is een belangrijke beleidsvormende Europese instelling die bestaat uit de regeringsleiders van de lidstaten van de EU. De leden ervan zijn, als premiers, gekozen door hun respectieve volkeren, terwijl de voorzitter van de Europese Commissie, de uitvoerende instelling, wordt ‘gekozen’ door het Parlement. Hij of zij wordt traditioneel gekozen door de partij met het grootste aantal leden van het Europees Parlement, schrijft Gilbert Doctorow.

Nu ik heb gezegd wie wie is en wat wat is in de Europese instellingen, neem ik je mee terug naar de Euronews-uitzending van gisterochtend op hun Engelstalige kanaal. Het opmerkelijke was dat er geen simultane vertaling was, noch in voice-over, noch in tekststroom onderaan het scherm, zoals gebruikelijk is bij deze zender. Vervolgens schakelde ik over naar het Franse kanaal van Euronews en trof hetzelfde aan: geen vertaling vanuit het Hongaars.

Ziehier, dames en heren, een perfect voorbeeld van censuur in actie. De Commissie wilde niet dat wat Orban zei werd gehoord door de 450 miljoen burgers van de Unie, en we hoorden het niet op Euronews, de gekaapte zender.

Maar de vrijheid van meningsuiting en de vrije verspreiding van informatie zijn (nog) niet helemaal opgedroogd in Europa en Orbans optreden voor het Europees Parlement waarin hij zijn verslag over de doelstellingen van het Hongaarse voorzitterschap presenteerde, was later in vertaling beschikbaar op internet. Ik keek ernaar en vond het een ietwat saaie opsomming van waarom het recente rapport van Mario Draghi over de economische zwaktes van Europa een oproep is om een industrieel beleid op te zetten en andere fundamentele economische hervormingen door te voeren. Hij besprak ook de uitdagingen waar Europa voor staat op het gebied van migratiebeleid, het behoud en de uitbreiding van de Schengenbepalingen voor vrij verkeer van personen over de EU-grenzen, het afstemmen van het landbouwbeleid om de Europese boeren overeind te houden en het verminderen van de regelgeving omwille van een beter bedrijfsklimaat. Dat is wel duidelijk.

 

Maar het slim geprogrammeerde aanbod van youtube van andere video’s die een bezoeker zouden kunnen interesseren op basis van wat je net hebt bekeken, plaatste de volgende link voor mijn neus:

                   Video Link: https://youtu.be/5-k737ZhP3Q

Ik opende die en was verbaasd over wat ik zag. Dit was de toespraak die Viktor Orban niet had willen houden, omdat hij geen schandaal wilde veroorzaken in het parlement. Maar nadat hij venijnig was aangevallen door Ursula von der Leyen en een paar van haar volgelingen in de momenten na zijn verslag van het voorzitterschap, beantwoordde hij op een extemporaine manier alle beledigingen en leugens over hemzelf en zijn land die de voorzitter van de Europese Commissie had geuit. Zijn antwoorden waren allemaal gebaseerd op cijfers en controleerbare feiten. Hij veroordeelde de ad hominem aanvallen van VdL en hield zijn eigen opmerkingen op het hoge niveau van het debat.

Orban begon met te zeggen dat geen enkele voorzitter van de Commissie vóór Von der Leyen het aangedurfd zou hebben om openlijk partijpolitiek te bedrijven ten overstaan van de Kamer, zoals zij zojuist had gedaan. Zoals in de oprichtingsdocumenten van de Unie staat, is het de taak van de Commissie om haar Grondwet te beschermen, niet om partijpolitiek te bedrijven of om iedereen met een andere mening over bepaalde kwesties de mond te snoeren.

Hij vraagt hoe de Voorzitter de legitimiteit van de Hongaarse afgevaardigden in het Parlement in twijfel durft te trekken omdat zij slechts 45% van de stemmen van de bevolking in hun land hebben behaald, terwijl haar eigen partij in Duitsland slechts 30% van de stemmen heeft behaald.

 

Hij vroeg hoe ze ophef durfde te maken over het aantal Russen dat met een werkvergunning in Hongarije werkt (7.000), terwijl er in haar eigen Duitsland 300.000 van zulke werknemers zijn, in Spanje 100.000 van zulke werknemers en in Frankrijk 60.000 Russische werknemers.

Hij vroeg hoe ze Hongarije durfde te bekritiseren voor zijn import van koolwaterstoffen uit Rusland, terwijl andere EU-landen in 2023 meer Russische aardolie importeerden dan voor de invasie van Oekraïne en terwijl ze in het afgelopen jaar meer dan 8 miljard dollar aan geraffineerde aardolieproducten uit India kochten, terwijl ze heel goed wisten dat de ruwe olie achter deze producten uit Rusland kwam.

Hij vroeg zich af hoe de Europese instellingen democratisch genoemd kunnen worden wanneer zijn eigen blok van Patriotten voor Europa, dat nu ongeveer een derde van alle leden van het Europees Parlement telt, geen enkele ministerportefeuille kreeg van Von der Leyen.

Ik zal hier niet meer van zijn discussiepunten introduceren, die Frau von der Leyen, als ze enig eergevoel had gehad, in reptielachtige stijl de zaal uit zou hebben zien glippen. Ik laat het aan jullie, gewaardeerde lezers, over om in deze video te ontdekken waarom ik zeg dat Viktor Orban de meest moedige, de meest ervaren en de meest intelligente staatsman in West-Europa is.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/de-beleefdheidsuitwisseling-tussen-viktor-orban-en-ursula-van-der-leyen-gisteren-in-straatsburg/

 

Orban: “De wereldorde gebaseerd op liberale ideologie heeft gefaald en moet worden vernietigd”

De Hongaarse premier Viktor Orban zei zojuist op de Internationale Conferentie van Conservatieve Politieke Actie in Boedapest: “De wereldorde die gebaseerd is op de liberale ideologie heeft gefaald en moet worden vernietigd.” Premier Orban zei verder: “Het moet worden vervangen door een systeem van internationale betrekkingen gebaseerd op staatssoevereiniteit en nationale belangen.” Dit valt niet … Meer lezen overOrban: “De wereldorde gebaseerd op liberale ideologie heeft gefaald en moet worden vernietigd”

https://www.frontnieuws.com/orban-de-wereldorde-gebaseerd-op-liberale-ideologie-heeft-gefaald-en-moet-worden-vernietigd/

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...