zaterdag 5 oktober 2024

Wat de media je niet vertellen over de verwoestende orkaan Helene

 

Orkaan Helene heeft in meerdere Amerikaanse staten zoals North Carolina, South Carolina, Tennessee en Georgia enorme verwoestingen aangericht. De orkaan heeft aan veel mensen het leven gekost door onder meer zware overstromingen.

Ooggetuigen schetsen een huiveringwekkend beeld waar je niets over leest in de media. Nate en Katie Kraemer uit Parrottsville in Tennessee, waar een recordhoeveelheid regen viel, vertellen in een video op YouTube een hartverscheurend verhaal. Bij hun huis was een lichaam aangespoeld.

Mensen zitten zonder stroom en levensmiddelen. Ze kunnen niet met de buitenwereld communiceren. De federale overheid doet niets om te helpen, schrijft journalist Leo Hohmann op Substack.

Weggestuurd

In tegenstelling tot wat je hoort in de media, schiet rampenbestrijdingsorganisatie FEMA de slachtoffers niet te hulp. Sterker nog: individuen en groepen die proberen te helpen, worden actief tegengewerkt door de overheid.

Journalist Brannon Howse interviewde drie medewerkers van Aerial Recovery, een groep die in Florida en North Carolina reddingswerk verricht met helikopters. Jonathan Howard, één van de medewerkers, zei dat hij werd weggestuurd door overheidsfunctionarissen. Desondanks wist de groep een 11 dagen oude baby te redden.

Er zijn verhalen van ooggetuigen die zagen hoe lichamen in greppels en ravijnen waren gespoeld. In een ziekenhuis in Asheville in de staat North Carolina zouden honderden lichamen zijn opgeslagen.

Laat dat even bezinken

Hohmann merkt nog op dat in de getroffen gebieden voornamelijk Trump-stemmers wonen.

FEMA beweert dat het niet genoeg geld heeft om het orkaanseizoen door te komen. Ondertussen trekt de Amerikaanse overheid miljarden uit voor andere landen en om illegale migranten te huisvesten.

Terwijl de overheid miljarden naar Oekraïne stuurt, biedt vicepresident Kamala Harris slachtoffers een eenmalige financiële tegemoetkoming van 750 dollar. Laat dat even bezinken.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.



DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...