zondag 17 maart 2024

Australië gaat akkoord met WEF om ALLE grote banken te sluiten en over te schakelen op een volledig cashloze maatschappij

maart 17, 2024   19

    markus-s / Pixabay

Australië gaat akkoord het World Economic Forum (WEF) waardoor alle grote banken in het land zullen sluiten en de burgers gedwongen worden om over te stappen op een volledig cashloze maatschappij.

Bankwest, een dochteronderneming van de Commonwealth Bank of Australia (CBA), is de eerste bank die haar filialen zal sluiten en de overige 15 CBA filialen zal verhuizen in een poging om tegen oktober 2024 volledig digitaal te gaan, bericht Sean Adl-Tabatabai.

Naturalnews meldt:

Deze aankondiging komt op het moment dat het in Sydney gevestigde banksoftwarebedrijf Constantinople, een startup opgericht door twee voormalige leidinggevenden van de grote bank Westpac, een nieuwe app onthult met de naam Business+. Ze beweren dat deze app een alles-in-één mobiele app zal zijn die het eerste end-to-end digitale bankplatform van Australië kan bieden voor de 2,4 miljoen bedrijven met minder dan 10 werknemers in het land.

CBA en Westpac zijn twee van de “Grote Vier” van Australië, oftewel de vier grootste banken die van oudsher de Australische banksector domineren in termen van marktaandeel, inkomsten en totale activa. De twee andere zijn ANZ en National Australia Bank.

Vorig jaar haalde Constantinople AU$32 miljoen ($21,2 miljoen) op bij investeerders voor de ontwikkeling van zijn “bank-in-a-box” platform dat bedoeld is om meer mensen te laten overstappen van traditionele financiële instellingen naar digitaal bankieren.

Great Southern Bank, een van de grootste kredietverenigingen van het land, heeft zich al aangemeld voor de lancering van Business+. CEO en Managing Director Paul Lewis zei dat het bedrijf “het beste van de neo-bank propositie had genomen, digitaal voorop, met datgene waar we goed in zijn, namelijk de bankvergunningskant, regelgevende vereisten.” Neobanken zijn uitsluitend digitale bankplatforms die uitsluitend online opereren.

 

“We hebben het hele pakket, wat volgens mij een primeur is in Australië,” zei hij, waarbij hij opmerkte dat andere neobanken slechts een handvol basisproducten hebben gelanceerd, zoals spaarrekeningen, maar geen kredietmogelijkheden. Kleine bedrijven zouden zich binnen 10 minuten kunnen aanmelden voor een rekening, een tijdsbestek dat hij “fantastisch” noemde.

Australische overgang naar cashloze maatschappij stuit op wegversperringen

Australië gaat sneller over op een cashloze maatschappij dan bijna overal elders. Vorig jaar meldde de Australian Banking Association dat het gebruik van digitale portemonneebetalingen op smartphones en horloges was gestegen van AU$746 miljoen ($494,28 miljoen) in 2018 naar meer dan AU$93 miljard ($61,62 miljard) in 2022.

Toch blijkt uit de reacties op de sluiting van Bankwest-kantoren dat er nog steeds veel verzet is tegen de overgang van Australië naar een volledig cashloze maatschappij.

Veel klanten van de bank zijn bijvoorbeeld boos over de beslissing om de eerste grote digitale bank van Australië te worden.

“Hoe durven ze onze toegang tot ons eigen contante geld en hun diensten, die voor ons overal beschikbaar zouden moeten zijn, te beperken,” zegt Lyn die, na meer dan drie decennia trouw te zijn geweest aan Bankwest, al haar rekeningen bij de bank zal sluiten na de “respectloze” stap waardoor kwetsbare klanten moeilijker toegang krijgen tot financiële diensten.

“Mijn grootste zorg is niet voor onszelf, maar voor onze senioren, voor wie het erg moeilijk kan zijn om zich aan te passen aan de nieuwe technologische manieren, zich fysiek te verplaatsen, te rijden of grote afstanden af te leggen,” zei Lyn.

De Australische Senaat heeft ook geëist dat Bankwest-managers voor een onderzoek verschijnen. Senator Matt Canavan van de Nationale Partij, voorzitter van de referentiecommissie voor landelijke en regionale zaken en transport, heeft opgemerkt dat de beslissing van Bankwest teleurstellend is.

“Deze sluitingen zullen gevolgen hebben voor alle gemeenschappen waarin ze actief zijn, waardoor de keuze aan banken en de mogelijkheid om een essentiële dienst te krijgen wordt beperkt,” zei hij.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/australie-gaat-akkoord-met-wef-om-alle-grote-banken-te-sluiten-en-over-te-schakelen-op-een-volledig-cashloze-maatschappij/


WEF roept op tot “einde cash” tijdens bankencrisis

Volgens de elite brengt elke ramp zijn eigen kansen met zich mee. Wat het WEF betreft, heeft de recente ineenstorting van verschillende grote banken “het einde van het geld” dichterbij gebracht. Het World Economic Forum (WEF) grijpt de wereldwijde bankencrisis aan om zijn doel van een “cashloze samenleving” dichterbij te brengen, schrijft Frank Bergman. Het … Meer lezen overWEF roept op tot “einde cash” tijdens bankencrisis

https://www.frontnieuws.com/wef-roept-op-tot-einde-cash-tijdens-bankencrisis/


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...