zondag 7 november 2021

Artsen spreken zich uit tegen uitbreiding coronapas: ‘Het lijkt een hetze tegen de ongevaccineerden’

 arts

Foto: Unsplash

Artsen spreken zich uit tegen uitbreiding coronapas: ‘Het lijkt een hetze tegen de ongevaccineerden’

Het kabinet gaat een wetswijziging in gang zetten waardoor werknemers een coronatoegangsbewijs moeten laten zien als hun werkgever daarom vraagt, schreven de media deze week. Het kabinet noemt de horeca en de zorg als voorbeeld.

Veel mensen zijn kritisch over de kabinetsplannen, waaronder ook artsen. “De invoering van de QR-pas werd gebracht als een versoepeling en zou zo kort mogelijk worden ingezet,” merkt huisarts Bart ten Hove op. “Met de laatste stand van zaken blijkt het geen groot succes en zorgt het slechts voor een tweedeling.”

“Besmettelijkheid ondanks vaccinatie is inmiddels een algemeen geaccepteerd gegeven,” voegt hij toe. “In plaats van de conclusie te trekken dat het systeem dus niet deugt, wordt het uitgebreid en straks zelfs verplicht op de werkvloer. Schijnveiligheid en schending van de privacy.”

Op deze manier komen we er nooit uit

“Wanneer wordt het probleem eens bij de kern aangepakt?” vraagt Ten Hove. “Al bijna twee jaar in deze crisis, miljarden uitgegeven, enorme hoeveelheid uitgestelde zorg, vastgelopen GGZ, maar gelukkig wel een QR-code en extra boa’s voor de handhaving.”

Op deze manier komen we er nooit uit, zelfs niet bij een vaccinatiegraad van 100 procent, stelt de huisarts.

Hij krijgt bijval van collega Felix van der Wissel. “Mensen wanen zich veilig als ze gevaccineerd zijn en een groen vinkje in de app ontvangen, terwijl zij drie maanden na de inenting net zo besmettelijk kunnen zijn als ongevaccineerden,” zei de huisarts in Hart van Nederland.

Hetze tegen de ongevaccineerden

“Als de besmettelijkheid even groot is waarom nu nog meer inzetten op de tweedeling alsof ongevaccineerden anderen meer besmetten?” vraagt hij op social media. “Door deze maatregelen te nemen, is oprecht de vraag waarom deze verzwaring wordt ingevoerd? Het kan immers niet meer om gezondheidsredenen zijn, die zijn er niet meer.”

“Het lijkt een hetze tegen de ongevaccineerden zonder wetenschappelijk motief,” 

benadrukt Van der Wissel. “Ondanks dat het OMT pleitte om geen maatregelen te treffen die met name ongevaccineerden treffen, distantieert het demissionaire kabinet zich van haar wetenschappelijk onderlegde adviseurs.”

4.7
Beoordeel dit artikel

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...