zondag 7 november 2021

Jurist haalt uit naar kabinet in Nederland: ‘Wat jullie doen, zijn misdrijven tegen de menselijkheid’

jurist
Foto: Mark Rutte (Ministerie van Buitenlandse Zaken CC BY-SA 2.0)

Jurist haalt uit naar kabinet (Nederland): ‘Wat jullie doen, zijn misdrijven tegen de menselijkheid’

Het systeem van toegangstesten is niet waterdicht. De QR-codes zijn te vervalsen en in die toegangsbewijzen is handel ontstaan. Minister Grapperhaus van Justitie waarschuwde dat het vervalsen van een QR-code fraude is en dat daar maximaal vier jaar gevangenisstraf op staat.

Ook heeft Grapperhaus aangedrongen op de controle van een identiteitsbewijs samen met de QR-code, zodat vervalsingen sneller aan het licht komen.

Jurist Ghislen Nysten haalt op social media hard uit naar het kabinet. “Ik wijs de leden van het kabinet er graag op dat er levenslang staat op misdrijven tegen de menselijkheid. En wat jullie doen, zijn misdrijven tegen de menselijkheid,” schrijft Nysten, initiatiefnemer van De Vrijheidsjurist.

Apartheid en andere onmenselijke handelingen

De jurist verwijst naar het Statuut van het Internationaal Strafhof, dat misdrijven tegen de menselijkheid definieert door een opsomming van handelingen te geven die ‘indien gepleegd als onderdeel van een wijdverbreide of stelselmatige aanval gericht tegen een burgerbevolking, met kennis van de aanval’ een misdrijf tegen de menselijkheid uitmaken.

Het gaat daarbij over onder meer ‘apartheid en andere onmenselijke handelingen’.



 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...