zondag 5 december 2021

 Meer dan 120 kinderen belanden in het ziekenhuis na Pfizer-prik: ‘We gaan door met vaccineren’

kinderen
Foto: 總統府 CC BY 2.0

Meer dan 120 kinderen belanden in het ziekenhuis na Pfizer-prik: ‘We gaan door met vaccineren’

In de Vietnamese provincie Thanh Hoa zijn meer dan 120 kinderen na hun coronavaccinatie opgenomen in het ziekenhuis. In de provincie krijgen kinderen van 15-17 jaar sinds 30 november het Pfizer-vaccin, schrijft de Vietnamese internetkrant VnExpress.

Meer dan 120 van hen kwamen in het ziekenhuis terecht. Ze waren misselijk en hadden hoge koorts of ademhalingsproblemen, zo heeft het centrum voor ziektecontrole laten weten. Zeventien patiëntjes hadden last van zeer ernstige bijwerkingen.

De resterende voorraden van de betrokken vaccinbatch worden in de provincie tijdelijk niet meer uitgegeven of gevaccineerd. “We hebben nog andere batches, andere Pfizer-vaccins, dus we gaan door met het vaccineren van kinderen,” zei directeur van het centrum voor ziektecontrole Luong Ngoc Truong.

Gebruikt voor andere groepen

De bewuste batch wordt opgeborgen en kan later worden gebruikt voor andere groepen, zoals bijvoorbeeld volwassenen, zei Truong.

Vu Van Chinh, directeur van het Ha Trung-ziekenhuis, zei dat het normaal is dat er na vaccinatie bijwerkingen optreden en dat ze zich vaker voordoen bij kinderen dan bij volwassenen. Degenen die last krijgen van bijwerkingen of flauwvallen moeten worden afgezonderd zodat er geen ‘kettingreactie’ optreedt, aldus Chinh.

‘Overreactie’

Vorige week zijn er in de provincies Bac Giang, Hanoi en Binh Phuoc drie kinderen gestorven na hun Pfizer-vaccinatie. De doodsoorzaak was een ‘overreactie op het vaccin’.

Daarnaast overleden vorige week vier medewerkers van een schoenfabriek in Thanh Hoa na hun coronavaccinatie, ook vanwege een ‘overreactie’.

[VnExpress]

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...