donderdag 2 december 2021

Ook de ontvolking van Nederland is verdergezet: Nederland valt voor vaccinatieplicht

 vaccinatieplicht

Foto: Prefeitura de Olinda CC BY 2.0

Motie tegen vaccinatieplicht verworpen door Kamer: ‘Belangrijk dat we massaal in verzet komen’

Woensdag zei voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie dat de Europese Unie het moet hebben over het verplichten van een coronaprik.

Die plicht is er al in Griekenland, hij is er ook al in Oostenrijk, merkt FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen op. “En de Oostenrijkers die zich niet willen laten vaccineren, kunnen kiezen tussen een celstraf van vier weken of boete van 3600 euro.”

Niet langer de baas over uw eigen lichaam

Daarnaast wordt volgend jaar een vaccinatieplicht ingevoerd in Duitsland. “Daarom hebben wij hier in de Tweede Kamer een motie in stemming laten brengen waarin we stellen dat de vaccinatieplicht nooit in Nederland mag worden ingevoerd,” laat Van Houwelingen weten.

“Het kabinet heeft deze motie ontraden. De Kamer heeft de motie verworpen,” voegt hij toe. “Dat betekent dat de vaccinatieplicht hoogstwaarschijnlijk ook in Nederland zal worden ingevoerd. En dan bent u straks niet langer de baas over uw eigen lichaam.”

Massaal in verzet

“Het gaat dus maar verder en verder, en daarom is het zo belangrijk dat we allemaal massaal in verzet komen,” benadrukt Van Houwelingen. De volgende partijen stemden tegen de motie: VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks, Volt en fractie Den Haan.

5
Beoordeel dit artikel

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...