dinsdag 11 januari 2022

Verpleegkundige Nadia slaat alarm: ‘We moeten hier echt mee stoppen, het maakt onze hele samenleving kapot!’


verpleegkundige
Foto: Navy Medicine CC0

Verpleegkundige Nadia slaat alarm: ‘We moeten hier echt mee stoppen, het maakt onze hele samenleving kapot!’

Verpleegkundige Nadia is bewust niet gevaccineerd en draagt in het dagelijks leven geen mondkapje. Ze werkt al ruim een jaar met coronapatiënten, als buddy op de IC en ook is ze korte tijd werkzaam geweest op de spoedeisende hulpafdeling.

In een ervaringsverhaal dat is gepubliceerd op de website van Zorgmedewerkers Verenigd schrijft ze dat ze zich oprecht zorgen maakt over de toekomst. Personeel loopt weg uit de zorg, komt in de ziektewet en er is weinig nieuwe aanwinst.

“Waarom gaat er zoveel geld naar boa’s en GGD-teststraten en niet naar de zorg?” vraagt Nadia. “Waarom moet de hele maatschappij op slot? De gevolgen hiervan zijn niet te beschrijven. De impact hiervan is onomkeerbaar.”

Het is niet oké om mensen uit te sluiten

De verpleegkundige wordt nu steeds geconfronteerd met de vraag of patiënten al dan niet gevaccineerd zijn. Dat terwijl ze zowel gevaccineerde als ongevaccineerde patiënten ziet.

“Ik ben ruim 10 jaar verpleegkundige en heb nog nooit onderscheid gemaakt tussen de diversiteit aan patiënten. Waarom maakt dit nu wel uit?” vraagt ze. “Discriminatie wordt niet geaccepteerd, waarom accepteren we deze vorm van discriminatie dan wel? Het is niet oké om mensen uit te sluiten.”

Stop deze waanzin en angstcultuur

Nadia zegt dat ze vertrouwt op haar eigen gezondheid en geen (experimenteel) vaccin neemt. “Voorkom de tweedeling, stop de QR, samen staan we sterker. Stop deze waanzin en angstcultuur.”

“We moeten hier echt mee stoppen, het maakt onze hele samenleving kapot!”

Zorgmedewerkers Verenigd is een onafhankelijke non-profitorganisatie die bestaat uit een groep zorgmedewerkers uit vele sectoren van de gezondheidszorg.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...