dinsdag 11 januari 2022

Waarom sommigen geen Covid-19 krijgen, zelfs als ze samenleven met iemand die besmet is

 Waarom sommigen geen Covid-19 krijgen, zelfs als ze samenleven met iemand die besmet is

 


    © Shutterstock / Dragana Gordic

Een nieuwe studie die maandag gepubliceerd is in het gerenommeerde wetenschappelijk tijdschrift ‘Nature’ werpt nieuw licht op de vraag waarom sommige mensen geen Covid-19 krijgen, ook niet als ze samenleven met iemand die besmet is met het coronavirus. De proefpersonen bleken een verhoogd aantal T-cellen te hebben — afweercellen die deel uitmaken van onze immuniteit — vermoedelijk door een eerdere infectie met een eenvoudig verkoudheidsvirus.

KVDS 11-01-22, 12:32 Laatste update: 14:31 HLN.be

De studie volgde een aantal gezinnen in Londen waarin iemand positief had getest op het coronavirus (met een PCR-test). “We bekeken daarop of de andere leden van het gezin ook besmet raakten of niet”, aldus één van de auteurs van de studie, infectioloog Ajit Lalvani van Imperial College London, bij nieuwszender Sky News. “We ontdekten dat mensen met veel T-cellen negatief bléven testen. Die T-cellen waren opgewekt door een eerdere infectie met een ander coronavirus, zoals een doodgewoon verkoudheidsvirus. Onze ontdekking suggereert dat onze T-cellen ons dus effectief beschermen tegen een besmetting met Covid-19.”

De studie ging van start in september 2020, toen nog maar een minderheid van de Britten besmet was geraakt met het coronavirus. Er werden 52 mensen gevolgd die samenleefden met iemand die positief had getest. De deelnemers moesten verschillende PCR-tests ondergaan om te zien of ze ook besmet raakten: aan het begin van het onderzoek en dan nog eens vier en zeven dagen later.

Bloedstalen

Er werden ook bloedstalen afgenomen binnen zes dagen nadat ze blootgesteld waren aan het virus. Zo kon het aantal T-cellen in het bloed geanalyseerd worden, die eerder waren opgewekt door andere coronavirussen, zoals een gewone verkoudheid. De onderzoekers ontdekten dat het aantal T-cellen significant hoger lag bij de 26 personen die niet besmet raakten met het virus dan bij de 26 personen die uiteindelijk wél besmet raakten.

Volgens de auteurs van de studie vallen de T-cellen eiwitten binnen in het coronavirus aan, in plaats van het spike-eiwit aan de buitenkant waarmee het virus onze cellen binnendringt. Die laatste tactiek wordt gebruikt door de huidige vaccins om ons ‘te beschermen’ tegen Covid-19. 


NVDR.: Dus hiermee is nog maar eens bewezen dat een goede natuurlijke immuniteit de sleutel is voor een goede gezondheid en afweer tegen pathogenen, bacteriën en virussen.  

Wat nu ook al duidelijk is, is het feit dat de natuurlijke immuniteit afneemt door de verschillende Covid-19 vaccinaties (en eigenlijk vaccinaties tout court).  De pseudo-imùuniteit van de Covid-19 vaccins (gen-therapiën) verminderen steeds binnen enkele maanden, dus een vaccinatie-straatje zonder eind.  

En het zal u waarschijnlijk niet verassen dat deze studie door de betrokken wetenschappers “een belangrijke ontdekking” wordt genoemd, maar dat je ,volgens hen, nog steeds vaccinaties moet nemen om je tegen de Covid-griep te beschermen.  Je mag dus niet meer enkel en alleen op je sinds mensenheugenis bestaande en efficiënte eigen immuniteit vertrouwen.  Aangevuld met goede anti-virale middelen (zoals Hydrochloroquie, ivermectine, CDS en Zink…) en nutriceuticals (Quercitine, Zink, artemisinin, Vit. C, Vit. D3, Selenium, ….), zie elders in mijn blog of zoek op WWW.

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...