woensdag 9 februari 2022

Beelden: Toeterend protestkonvooi truckers rijdt door Noord-Nederland – ‘Overweldigende stoet’


konvooi
Foto: Screenshot Facebook/Fryslan Freedom Convoy

Beelden: Toeterend protestkonvooi truckers rijdt door Noord-Nederland – ‘Overweldigende stoet’

Onderweg sloten zich steeds meer vrachtwagens aan. RTV Westerwolde schrijft dat er volgens een fotograaf honderden vrachtwagens meereden.

De leider van het konvooi, Anton van der Meulen, zei tegen Omroep Fryslan dat truckers hun buik vol hebben van de maatregelen. “Ze kunnen onderweg niet fatsoenlijk plassen en niet fatsoenlijk eten. Het is een drama en een ergernis aan het worden.”

Volgens Van der Meulen is er geen sprake van een pandemie. “Het is hoofdzakelijk de QR-code, waar ik en de meeste jongens niet achter staan,” zei hij.

OOG TV meldt op basis van bronnen dat de stoet veel belangstelling trok. Ondanks het slechte weer hadden zich op verschillende viaducten langs de route mensen verzameld om de truckers toe te zwaaien. Op de Facebookpagina Fryslan Freedom Convoy wordt gesproken van een ‘overweldigende stoet’.

Het protest is een reactie op de ontwikkelingen in Canada, waar truckers al ruim een week tegen het coronabeleid demonstreren bij het Canadese parlement in Ottawa.

Onderstaande dronebeelden zijn gemaakt in Beilen:


 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...