dinsdag 1 februari 2022

Europarlementariër eist openheid van zaken: ‘Wat heeft Von der Leyen bekokstoofd met Pfizer-baas?’


in CoronaMens en Dier 1 februari 2022 06:00 81 Reacties

De Europese Ombudsman wil dat sms’jes tussen EU-baas Ursula von der Leyen en de topman van Pfizer boven tafel komen. De Ombudsman stelt dat de sms’jes onder de EU-transparantiewet vallen en het publiek recht heeft op toegang tot relevante documenten.

De New York Times schreef vorig jaar een artikel over de communicatie tussen Von der Leyen en Bourla. Volgens de krant speelde die communicatie een belangrijke rol bij de totstandkoming van miljardendeals over de aankoop van coronavaccins.

De Ombudsman stelde vervolgens een onderzoek in, maar het dagelijks EU-bestuur liet weten dat sms’jes ‘geheim’ zijn en niet bewaard hoeven te worden. Daar is de Ombudsman het niet mee eens.

Covid-vaccindoofpot

Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) heeft vragen gesteld over deze netelige kwestie. “Wat heeft de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, bekokstoofd met de baas van vaccinmaker Pfizer?” vraagt hij. “Houdt de Commissie de deksel op deze covid-vaccindoofpot?”

De Graaff vraagt aan de Commissie of zij het met hem eens is dat het censureren van haar relatie en communicatie met Pfizer een ernstige inbreuk is op ons recht op informatie.

Openheid van zaken

Het Europarlementslid vraagt de Commissie verder of zij alle gegevens – bijvoorbeeld e-mail en WhatsApp – over entiteiten (bijvoorbeeld het World Economic Forum, Klaus Schwab, de Bilderberggroep, Bill Gates, George Soros, Ab Osterhaus en farmaceutische bedrijven) die lobbyen voor coronavaccins, testen, mondkapjes, certificaten en beperkende maatregelen voor en na de uitbraak van deze ‘pandemie’ kan en wil vrijgeven.

Tot slot vraagt De Graaff of de Commissie alle gegevens over de ineffectiviteit, bijwerkingen (ook sterfgevallen) en sociaal-economische gevolgen van de coronavaccins, testen, mondkapjes, certificaten en beperkende maatregelen kan en wil vrijgeven.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...