dinsdag 8 februari 2022

Tips voor het tuinieren: 17 groenten die je in emmers kunt laten groeien


Vrijdag 04 februari 2022 door : Zoey Sky _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ , kleine ruimte tuinieren


Dit artikel kan uitspraken bevatten die de mening van de auteur weergeven

11KKEER BEKEKEN


(Natural News Als u in een klein huis of een krap appartement woont, hoeft u uw dromen van een eigen tuin niet op te geven. U kunt uw reis naar zelfvoorziening beginnen door voedzame groenten te verbouwen in een pottentuin. (h/t naar UrbanSurvivalSite.com )

Tips voor het starten van een pottentuin

Als je emmers gebruikt, kun je je planten gemakkelijk naar binnen verplaatsen tijdens vorst, hevige regen of storm. De emmers maken het ook gemakkelijker om uw planten in de lente naar de zon te brengen.

Gebruik een emmer die geschikt is voor levensmiddelen, omdat het gebruik van oude emmers die mogelijk zijn gebruikt om giftige stoffen in te bewaren, ervoor kan zorgen dat chemicaliën in het plastic lekken.

Zoek naar emmers van voedingskwaliteit in lokale restaurants die emmers kunnen weggeven waarin ooit voedsel is opgeslagen. Als alternatief kunt u nieuwe food-grade emmers online of in grote kistenwinkels kopen.

Afgezien van potten, hebt u ook andere dingen voor de tuin nodig , zoals:

  • Planten of zaden – In sommige gevallen is het beter om met levende planten in containers te beginnen in plaats van zaden.
  • Een groeimedium (potmix of potgrond) – Koop geen tuinaarde voor je containers. Maak in plaats daarvan uw eigen potmixen die zijn ontworpen om drainage mogelijk te maken, wat belangrijk is voor het kweken van containers.
  • Stokken of kooien planten – Sommige planten zoals komkommers en tomaten hebben stokken of kooien nodig.

Zodra u uw emmers van voedingskwaliteit hebt, bereidt u ze voor op het planten. Boor of pons een paar gaten in de bodem van de emmer. Een gat van ongeveer elke drie centimeter zou het moeten doen.

Laat ongeveer vijf centimeter los grind op de bodem van de emmer liggen voor een betere afvoer. Vul de emmers vervolgens met een hoogwaardige potgrondmix met veenmos en compost. Laat voldoende ruimte over voor de planten zelf.

Plant zaden of starterplanten in emmers van vijf gallon. Geef uw gewassen goed water en controleer het vochtgehalte van de bodem voor verdere watergift. Containerplanten hebben in de zomer meestal dagelijks water nodig omdat ze snel kunnen uitdrogen. (Gerelateerd:  tips voor thuis tuinieren: 8 opties voor tuinieren in kleine ruimtes die de bank niet kapot maken .)

Hier zijn 17 van de beste groenten om te groeien in emmers van vijf gallon:

Bonen

Zowel poolbonen als bushbonen zullen goed groeien in emmers.

  • Poolbonen, die hoge trosbonen zijn, hebben trellis of paalsteunen nodig voor de wijnstokken die in de emmer worden gestoken voordat u de zaden zaait om schade te voorkomen.
  • Bush-bonen, die uitlopen, niet omhoog, hebben geen ondersteuning nodig. Probeer drie planten per emmer te kweken.

Rode biet

Rode bieten passen zich goed aan emmers aan. Zaai van de lente tot begin juli om de paar weken wat zaden voor een continue oogst.

Wortelen

Standaardwortelen hebben een diepere container nodig dan een emmer, maar sommige korte variëteiten gedijen goed in containers. Zaai de zaden op een onderlinge afstand van minimaal twee tot drie centimeter en bewaar de emmer op een zonnige plaats.

Spaanse pepers

Chiliplanten gedijen goed in warme en zonnige gebieden, maar ze kunnen zich aanpassen aan een emmer die op een beschutte plek staat die direct zonlicht krijgt. Bewaar emmers binnen als er kans is op vorst.

Komkommers

Komkommers van het Bush-type kunnen worden gekweekt in emmers van vijf gallon vol met een lichte, rijke mix van compost, veenmos of kokosnootkokos en perliet. Waterput.

Voeg een latwerk of een tomatenkooi toe om de komkommerplant te laten groeien, niet uit. Water komkommers grondig.

Groene uien

Groene uien, ook wel lente-uitjes of salade-uien genoemd, hebben geen diepe grond nodig, waardoor ze perfect zijn voor tuinieren met emmers. Zaai uien om de paar weken van het vroege voorjaar tot de herfst een centimeter diep in een emmer als u een seizoensvoorraad wilt.

Houd groene uien water bij warm, droog weer.

Kruiden

Keukenkruiden zoals munt, oregano,  peterselie , rozemarijn, salie en tijm zullen gedijen in een emmer van vijf gallon. Je kunt één plant in één emmer laten groeien en verspreiden.

Bewaar basilicum en koriander op je keukenvensterbank.

Sla

De meeste soorten sla zullen heel goed groeien in een emmer van vijf gallon. Plant maar liefst vier koppen per emmer.

Meloenen

Meloenen hebben ruimte nodig om te groeien, dus het is het beste om slechts één meloenplant per emmer van vijf gallon te planten. Selecteer dwergstruikvariëteiten die goed zullen groeien in containers.

okra

Een enkele okra -plant kan goed groeien in een emmer van vijf gallon. Gebruik goed doorlatende grond en voeg gaten in de emmers toe om ervoor te zorgen dat het water voldoende wordt afgevoerd naarmate de plant groeit.

uien

Gewone uien kunnen in emmers worden gekweekt, maar ze hebben minstens vijf centimeter open grond om zich heen nodig om zich goed te ontwikkelen. Laat twee tot drie uien per emmer over.

Laat de emmer staan ​​waar hij veel licht krijgt en bemest regelmatig.

Paprika's

Paprika's zoals Bell-Boy, Gypsy en Sweet Chocolate en hete pepersoorten zoals Cubanelle, Jalapeno en Red Cherry groeien het beste in emmers. Kweek één plant per emmer.

Aardappelen

Aardappelen kunnen in emmers groeien omdat ze diepte nodig hebben, geen ruimte.

Radijs

Plant ten minste 10 radijsplanten per emmer van vijf gallon. Zaai de zaden ongeveer 2,5 cm diep en 2,5 cm uit elkaar. Na ruim een ​​maand kun je de radijs oogsten. Opnieuw zaaien voor een continue aanvoer van radijs.

snijbiet

Zaai snijbietzaden een centimeter diep en verdun de zaailingen indien nodig. Oogst regelmatig en snij eerst de buitenste bladeren weg.

Tomaten

Cherry- of struiktomaten groeien goed in containers. Tomatenplanten hebben gelijkmatige watergift nodig.

Tomaten zijn erg vorstgevoelig. Bemest met kalirijke meststof die is ontworpen voor tomaten voor een betere opbrengst.

Ondersteun de planten met stokken of een kooi terwijl ze groeien. Geef goed water, maar laat geen plassen achter, want de tomaten zullen barsten en splijten.

Courgette

Courgetteplanten hebben ruimte nodig om te groeien, dus kies voor compacte courgettesoorten zoals Eight Ball, Geode, Jackpot hybride of Raven.

Gebruik food-grade emmers om groenten  in je eigen tuin te verbouwen, zelfs als je thuis niet veel ruimte hebt.

Bronnen zijn onder meer:

UrbanSurvivalSite.com

PrimalSurvivor.net

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...