maandag 28 maart 2022

Is de Oekraïense president Zelenski een dictator?

 


Als we de media mogen geloven, is Poetin een dictator en Zelenski een groot voorstander van democratie en vrijheid. Wat de media je niet vertellen, is dat Zelenski onlangs een aantal stappen heeft genomen die alleen dictators nemen.

Zo heeft hij 11 politieke partijen verboden omdat ze volgens hem banden hebben met Rusland. Daarmee heeft de Oekraïense president in één klap de gehele oppositie uitgeschakeld. Overigens heeft Zelenski nog geen enkel bewijs geleverd dat de partijen daadwerkelijk banden hebben met Rusland.

Totalitarisme

Er is meer. De president heeft daarnaast alle landelijke tv-zenders samengevoegd tot één platform. Dit heeft niets te maken met democratie, vrijheid van meningsuiting en vrije pers. Mensen toegang geven tot slechts één enkele informatiebron, de overheid, dat is totalitarisme, een dictatuur, zegt onderzoeksjournalist Ben Swann.

De media presenteren de bevolking een narratief: Poetin is een dictator en Rusland is een monster dat vrijheid probeert te vernietigen in Oekraïne, en er is maar één man – een vrijheidsstrijder – die opstaat tegen Poetin.

Canada

In werkelijkheid verandert president Zelenski Oekraïne in een totalitaire staat, aldus Swann. Dit doet sterk denken aan wat Trudeau zojuist in Canada heeft gedaan: alle macht opeisen onder het mom van een crisis.

Een dictator zal een crisis altijd aangrijpen om de macht te pakken, benadrukt Swann.

In de steden in West-Oekraïne die door de Russen met raketten zijn beschoten, bevinden zich opleidingscentra waar de speciale troepen van Oekraïne door de Amerikanen en de Britten zijn opgeleid. Dat zei defensiespecialist en oud-Tweede Kamerlid Mat Herben in het NPO-radioprogramma Op z’n Kop!

In 2019 zijn de Oekraïense speciale troepen toegetreden tot de NATO Response Force, een snelle reactie-eenheid van de NAVO. Dat terwijl het land geen lid is van de NAVO. “Ze hebben hun training gehad in NAVO-landen: in Amerika, in Finland, overal,” zei Herben.

Poetin is geen dictator

Als de Russen niet hadden ingegrepen, zouden ze in een nadelige situatie zijn gekomen, legde hij uit. “Wat is er aan de hand? Het punt is dat die special forces in het Azovbataljon, dat neonazibataljon in Marioepol, en andere eenheden van plan waren – en dat is gewoon openbare informatie, daar is niks geheims aan, dat is geen complottheorie – die oostelijke provincies in de Donbass terug te pakken. En dat zou ze gelukt zijn ook.”

De Russen besloten de oostelijke provincies in te nemen om een grote oorlog te voorkomen die er zeker zou zijn gekomen, veroorzaakt door de Amerikanen, lichtte Herben toe. “Het doet me pijn om dat te zeggen, want ik ben heel erg pro-NAVO en pro-Amerika.”

“Poetin is geen dictator, hij wil veilige grenzen.”

Europa schaadt onze veiligheid

Onder Clinton en Obama is het bewapenen van Oekraïne begonnen. Het is doorgezet onder Trump, want hij durfde zich niet anders op te stellen. “Maar toch denk ik dat Trump een verschil zou hebben gemaakt. Ik denk dat hij zou hebben gezegd tegen Poetin: met mij valt te praten over het erkennen van de Krim als Russisch grondgebied als je verder met je tengels van Oekraïne afblijft.”

“Europa is niet goed voor onze veiligheid. Europa schaadt onze veiligheid,” benadrukte de voormalig LPF-fractievoorzitter.

https://www.ninefornews.nl/defensiespecialist-laat-zijn-licht-schijnen-op-oekraineoorlog-en-dat-is-een-heel-ander-verhaal-dan-je-op-radio-en-tv-hoort/ 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...