donderdag 31 maart 2022

‘Schandaal’: Duits constitutioneel hof geeft toe dat coronaprik schadelijk & fataal kan zijn, maar plicht blijft

 

Duitsland ziet af van een algemene vaccinatieplicht tegen corona. De regeringscoalitie heeft het plan afgeblazen omdat er geen meerderheid voor is in het parlement, meldt de krant Bild. Tegenstanders betwijfelden het nut van de prikken en spraken over een schending van de grondrechten van burgers. Weigeraars moesten rekening houden met een dwangsom tot 25.000 euro.

Rechtbank beschermt onze grondrechten niet langer

Deze maand is de vaccinatieplicht voor Duitse zorgmedewerkers van kracht geworden. AfD-kopstuk Beatrix von Storch heeft hard uitgehaald naar het Duits constitutioneel hof, dat weigert een streep te halen door de prikplicht voor zorgpersoneel. De rechtbank beschermt onze grondrechten niet langer, benadrukte Von Storch.

Hoewel de rechtbank heeft toegegeven dat de coronavaccins ‘ernstige bijwerkingen’ en zelfs ‘sterfte’ kunnen veroorzaken, blijft de plicht. Als je schade als gevolg van de potentieel ‘dodelijke’ mRNA-vaccins wilt voorkomen, dan ‘staat het zorgmedewerkers vrij om ontslag te nemen’, aldus het hof.

“Dit is een schandaal,” zei Von Storch.

Eerder ageerde Alice Weidel, een ander kopstuk van AfD, fel tegen de voorgestelde vaccinatieplicht:

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...