donderdag 31 maart 2022

Terwijl pandemie voorbij is, verlengt EU de indirecte vaccinatieplicht, zonder medische argumenten

 



Terwijl de pandemie voorbij is, verlengt de EU de indirecte vaccinatieplicht voor minderjarigen. Ze presenteren het als een ‘versoepeling’, maar niets is minder waar. Dat schrijft Europarlementariër Rob Rooken (JA21) in een Twitterdraad.

Het EU-coronapaspoort wordt ook voor kinderen verlengd, zo heeft de Europese Commissie besloten. De ‘vervaldatum’ van 270 dagen verdwijnt bij het vaccinatiepaspoort voor personen jonger dan 18, maar de oorspronkelijke vereiste om volledig gevaccineerd te zijn, blijft overeind, merkt Rooken op.

Geen belangrijk effect

Het Europarlementslid wijst erop dat de Gezondheidsraad alléén voorstander was van de vaccinatie van adolescenten vanwege de ‘indirecte gezondheidswinst’ die het zou opleveren binnen een context waarin nog beperkende maatregelen golden.

“In de huidige situatie waarin veel beperkende maatregelen zijn losgelaten en de omikronvariant dominant is, biedt boostervaccinatie geen relevante indirecte gezondheidswinst meer voor deze groep,” schrijft de Gezondheidsraad. “Ook verwacht de raad geen belangrijk effect van boostervaccinatie van adolescenten op de verspreiding van het virus in de bevolking.”

Zo snel mogelijk van tafel

Je zou verwachten dat dit ook voor de ‘primaire’ vaccinatiecyclus zou gelden, aldus Rooken. “Maar de EU verlengt het coronapaspoort voor deze groep en houdt daarmee de vaccinatiedrang in stand. Zonder medische argumenten!”

“Het vaccin stopt de overdracht van het virus niet. Daarmee is iedere basis onder het EU-coronapaspoort weggevallen,” benadrukt de Europarlementariër. “De enige conclusie kan zijn dat de coronapas zo snel mogelijk van tafel moet, zodat Nederlanders weer vrij kunnen reizen – zonder QR-zorgen.”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...