woensdag 11 mei 2022

Verpleegkundige Daphne spreekt zich uit: ‘Na elke nieuwe prik zijn er uitbraken en overlijdens’

 

In elk verzorgings- en verpleeghuis waar gespecialiseerd wondverpleegkundige Daphne komt, zijn uitbraken en overlijdens gerelateerd aan corona geweest nadat er in 2021 is begonnen met het zetten van prikken. Dat laat zij weten aan Zorgmedewerkers Verenigd, een groep verpleegkundigen en verzorgenden.

“De hele zomer van 2021 zijn er meer overlijdens geweest dan wat er redelijk normaal is. Na elke nieuwe prik die gegeven wordt, zijn er uitbraken en overlijdens,” stelt de verpleegkundige.

Vreemd verschijnsel

Daphne ziet naar eigen zeggen in toenemende mate ontstekingen van de huid en het onderliggende weefsel. Denk aan erysipelas oftewel wondroos en cellulitis, een ontsteking van de dieper gelegen delen van het onderhuidse bindweefsel.

“Een ander vreemd verschijnsel is dat ik meer patiënten zie die grote blaren op de benen krijgen, vaak over de omvang van het hele onderbeen,” vertelt Daphne. “De bovenste huidlaag raakt los van de huidlaag eronder, zonder duidelijke oorzaak. Wonden genezen niet meer of gaan na het toedienen van een nieuwe prik achteruit.”

Constante staat van doodsangst

De verpleegkundige ziet verder dat het aantal amputaties van tenen en onderbenen toeneemt. Veel mensen die Daphne behandelt, leven in een constante staat van doodsangst. “En volgens mij deden we het toch om de ouderen te beschermen? Al met al een zeer verdrietige situatie.”



Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...