dinsdag 21 juni 2022

Belgische zorgmedewerkers staan op tegen ’tirannieke regering’: ‘Het is vijf over twaalf’


De Belgische regeringspartijen hebben na eerder uitstel alsnog een wetsontwerp in de Kamer gebracht dat de verplichte coronavaccinatie in de zorg moet afdwingen.

Ondanks dat hun eigen experts het ‘niet meer nodig achten’, dreigen tienduizenden mensen hun baan te verliezen. Ongeveer 160.000 mensen uit de zorg hebben hun vaccinatie of boosterprik geweigerd. De regering is er nu op uit om deze mensen te straffen, schrijft de organisatie Samen voor vrijheid.


De organisatie roept samen met de zorg iedereen op om op 26 juni een witte mars te houden voor de zorg. Om 13.00 uur wordt er verzameld bij Brussel-Noord. “Draag of breng zoveel mogelijk de kleur wit mee uit solidariteit met de duizenden verpleegkundigen, artsen en andere zorgverleners die hun job zouden verliezen omdat deze tirannieke regering het wil,” stelt Samen voor vrijheid.

Op 29 juni wordt in België gedebatteerd over de vaccinatieplicht voor de zorg. “Als deze erdoor gestemd wordt voor de zorg, zullen snel de volgende beperkingen volgen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)


“Als deze mensen straks effectief hun werk en passie verliezen, heeft de regering het precedent om van een job een ‘recht’ te maken dat zij naar eigendunk kan afnemen,” schrijft de organisatie. “Wij wachten niet tot wat er nog zal komen in het najaar. Het is nu dat we hen moeten stoppen.”

Verpleegkundigen Sofie Ducheyne en Charlotte Lannoo zijn ook van de partij:

(Video verwijderd? Klik hier...)

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...