dinsdag 21 juni 2022

EU-baas Ursula von der Leyen ‘is direct verantwoordelijk’ voor torenhoge energie- en voedselprijzen

 

In een speech om Europarlementsleden ervan te overtuigen haar te steunen als voorzitter van de Europese Unie beloofde Ursula von der Leyen in 2019 te strijden voor een sterker en welvarender Europa.

Drie jaar later zien we juist een zwakker Europa en meer arme Europeanen dan voorheen, zei de Roemeense Europarlementariër Cristian Terhes in het Europees Parlement. Miljoenen Europeanen kunnen niet rondkomen vanwege de torenhoge energie-, voedsel- en brandstofprijzen, zei hij.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Gedrag veranderen

Eén van de belangrijkste oorzaken van deze crisis is haar utopische en onrealistische plan om de CO2-uitstoot terug te dringen. Terhes citeerde Von der Leyen: aan uitstoot moet een prijskaartje hangen dat ons gedrag verandert.

We zien nu dat Von der Leyen niet van plan was om de uitstoot terug te dringen, maar om ons gedrag te veranderen door middel van hogere belastingen en hogere prijzen, benadrukte Terhes. Hij waarschuwde dat de klimaatplannen van de Europese Commissie zullen leiden tot nog meer armoede.

Minstens 55 procent

Dit zogeheten Fit for 55-pakket moet de CO2-uitstoot in de EU in 2030 met minstens 55 procent verlagen. Dat wil de Commissie bereiken door het betaalsysteem voor CO2-uitstootrechten uit te breiden, een klimaatfonds op te tuigen ‘om de gevolgen voor burgers te verzachten’ en een importheffing in te stellen voor ‘klimaatonvriendelijk’ gemaakt staal en cement.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...