vrijdag 5 augustus 2022

Stevige kritiek op Rutte na gesprek: ‘U geeft geen biet om de boeren van uw land’


Premier Rutte sprak in Friesland met boeren uit de omgeving. “Dit zijn geen gemakkelijke gesprekken, want het is duidelijk dat de stikstofdiscussie veel emoties oproept in de agrarische sector. Ik begrijp die zorgen, want er komt veel op boeren af,” schrijft Rutte op social media.

“Jullie staan er niet alleen voor, we laten jullie niet vallen,” zegt hij tegen de boeren. “Samen gaan we werken aan nieuwe perspectieven voor de agrarische sector.”

Rutte zei verder dat het verminderen van de stikstofuitstoot ‘ingrijpend en niet gemakkelijk’ zal zijn. Hij zei ook dat ‘we als kabinet in nauw gesprek blijven met de boeren, te beginnen morgen onder leiding van Johan Remkes’.

Geen vertrouwen

Een groot aantal boerenorganisaties heeft al laten weten niet aan te schuiven bij dat overleg. Premier Rutte zei dat ‘jammer’ te vinden.

Alleen LTO-voorzitter Sjaak van der Tak zal vrijdag namens alle boerenorganisaties een boodschap overbrengen. De organisaties stellen dat ze geen vertrouwen hebben in het ‘door de regering geregisseerde overleg’ met Remkes.

World Economic Forum

Ondernemer Rutger van den Noort merkt op: “In de Dikke van Dale staat bij vertrouwen ‘geloof in iemands goede trouw en eerlijkheid’. Niet exact de kwalificaties die bij kabinet-Rutte 4 horen, dus er is alle reden om de zijde van de boeren te kiezen.”

Verslaggever Lewis Brackpool, die onlangs in Nederland voor Rebel News verslag deed over de boerenprotesten, haalt fel uit naar de premier. “U geeft geen biet om de boeren van uw land. U neemt maar wat graag een deel van de grond af van mensen die er generaties lang op hebben gewerkt en geleefd. Het is spijtig om te zien dat u uw land uit handen heeft gegeven aan het World Economic Forum,” schrijft hij op Twitter.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...