woensdag 28 december 2022

'S Werelds grootste CO2-belastingregeling die zojuist door de EU is opgelegd; meer inflatie en minder handel volgen

 Woensdag 21 december 2022 door: Ethan Huff

Tags : grote regeringkooldioxideCO2-belastingklimaatalarmismeklimaatveranderingIneenstortingsamenzweringdeïndustrialiseringeconomieomgevingEUfinanciële relopwarming van de aardegroene tirannieImporteertInflatiewaanzingeldhoeveelheidproductentoeleveringsketen

2.990WEERGAVEN

 

(Natural newsNieuwe klimaatregels opgelegd door het Europees Parlement om "koolstoflekkage" te bestrijden, dreigt de Derde Wereld verder te verarmen door de armste landen ter wereld extra koolstofbelastingen in rekening te brengen voor hun export.

Het koolstofgrensaanpassingsmechanisme, of CBAM, zoals het wordt genoemd, creëert een nieuw systeem van "verevening" van koolstofbelasting voor producten van de Europese Unie die werken binnen het kader voor emissiehandel (ETS) voor geïmporteerde goederen.

Bedrijven die in de EU importeren, moeten nu zogenaamde CBAM-certificaten kopen om het verschil te betalen tussen de koolstofprijs die in het land van productie wordt betaald en de prijs van koolstofrechten binnen het EU-ETS

“CBAM zal betrekking hebben op ijzer en staal, cement, aluminium, kunstmest en elektriciteit, zoals voorgesteld door de Commissie, en uitgebreid tot waterstof, indirecte emissies onder bepaalde voorwaarden, bepaalde precursoren en ook tot sommige downstreamproducten zoals schroeven en bouten en soortgelijke artikelen van ijzer of staal', leggen rapporten uit.

"Voor het einde van de overgangsperiode beoordeelt de Commissie of het toepassingsgebied moet worden uitgebreid tot andere goederen die het risico lopen op koolstoflekkage, met inbegrip van organische chemicaliën en polymeren, met als doel om tegen 2030 alle goederen op te nemen die onder de ETS vallen." (Gerelateerd: het doel van de globalisten is om Europa tegen 2050 volledig te deïndustrialiseren [te depopuleren] om "koolstof neutraal" te bereiken.)

CBAM benadeelt ook Amerikaanse kleine bedrijven en fabrikanten die ook gebonden zijn aan de Clean Air Act-voorschriften

CBAM maakt trouwens deel uit van het EU-pakket "Fit for 55 in 2030", dat tot doel heeft de uitstoot van broeikasgassen in het hele blok tegen 2030 met ten minste 55 procent te verminderen, in overeenstemming met de Europese klimaatwet.

Het resultaat van deze veranderingen zal zijn dat er minder wereldhandel plaatsvindt. En het resultaat hiervan zal nog meer inflatie zijn, wat het laatste is waar de wereld op dit moment behoefte aan heeft te midden van de aanhoudende economische crisis.

Faten Aggad, een senior adviseur bij de African Climate Foundation (ACF), tweette dat de Afrikaanse landen die het meest worden blootgesteld aan deze nieuwe EU-regeling “zowel midden- als lage-inkomenslanden zijn”.

Ze voegde eraan toe dat Mozambique, dat goed is voor 7 procent van alle EU-import van aluminium, maar waarvan de EU-export 25 procent van zijn exportopbrengsten bedraagt, "tot 1% van zijn bbp kan verliezen", aldus het Centre for Global Development ( CGD).

“#Egypte en #Algeri, die respectievelijk 21 en 20% van de invoer van kunstmest in de EU vertegenwoordigen, zullen ook zwaar worden getroffen”, legde Aggad verder uit in een andere tweet.

“Algerije (6% van de totale EU-import), Marokko (5%) en Tunesië (3%) exporteren ook cement. Zuid-Afrika zal ook zwaar worden getroffen. Nigeria, Kameroen, Congo en Ghana ook.”

Het is onduidelijk of de armste ontwikkelingslanden enige vorm van ontheffingen of vrijstellingen van de regeling zullen krijgen, maar Aggad vermoedt van niet, omdat de EU al suggereerde dat dit onverenigbaar zou zijn met de richtlijnen van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

Dit is "twijfelachtig gezien het feit dat soortgelijke ontheffingen eerder werden verkregen", zei Aggad. "Ze voerden ook aan dat een vrijstelling de verplaatsing van vuile industrie naar Afrika zou aanmoedigen."

"Ook twijfelachtig (vanwege studies zoals hierboven vermeld) maar dat zal aantoonbaar afhangen van beleid in landen dat dat ook voorkomt (met de juiste incentive kan dit worden overwonnen)."

Ook de Verenigde Staten kampen met grote economische nadelen van CBAM in zijn huidige vorm. Binnenlandse kleine bedrijven en fabrikanten zijn al gebonden aan wettelijke beperkingen van de Clean Air Act waarmee geen rekening wordt gehouden in het CBAM-schema.

"Het voorstel van de EU houdt geen rekening met de kosten van binnenlandse regulering wanneer de grensbelasting wordt toegepast", meldde The Wall Street Journal.  Het niet erkennen van de impliciete kosten van Amerikaanse regelgeving zou onvermijdelijk leiden tot dubbele emissiebelasting voor exporteurs.".

"Het voorstel van de EU houdt geen rekening met de kosten van binnenlandse regulering wanneer de grensbelasting wordt toegepast", meldde The Wall Street Journal.

Het bestrijden van klimaatverandering is het dekmantelverhaal van de globalisten voor massale genocide. Ga voor meer informatie naar Genocide.news.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

MishTalk.com

NaturalNews.com

 

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...