maandag 20 februari 2023

Het steeds verder escaleren van de oorlog in Oekraïne kan maar tot één ding leiden

 zaterdag, 18 februari 2023 10:42

 Hits: 9147

 Oekraïne, een langzame mars richting kernoorlog De bevolking bij ons wordt door de mainstream media in slaap gesust, want Rusland bluft alleen maar, dus ga maar rustig slapen.

In werkelijkheid winnen de Russen op het slagveld en dat op zich zorgt weer voor een ander mogelijk horror scenario.




Aangezien wij voor berichtgeving over de oorlog in Oekraïne zijn aangewezen op de volledig gecontroleerde Westerse propaganda media krijgen wij uiteraard een vertekend beeld voorgeschoteld.

Wat wij te zien en horen krijgen zijn die verhalen die de machthebbers willen dat wij zien en horen. Andere geluiden, zoals Russische nieuwskanalen worden geblokkeerd en dit alles wordt geaccepteerd door een apathische bevolking die niet door heeft wat er nu eigenlijk gebeurt.

In een uitgebreid artikel op Zerohedge wordt ingegaan op de werkelijke situatie betreffende de oorlog aldaar.

Bij ons horen wij hoe alle Russische plannen mislukken, zien we dagelijks berichten over hoeveel troepen en tanks de Russen wel niet zijn kwijt geraakt en hoe succesvol het leger van Zelenski wel niet is. Hoe ze de Russen hebben terug gedreven en dat wanneer wij maar meer en meer (zware) wapens blijven sturen het allemaal goed zal komen.

In het artikel op Zerohedge wordt korte metten gemaakt met bovengenoemde beweringen. Het zogenaamde offensief van Oekraïne vond plaats laat in de zomer vorig jaar en was gericht tegen posities die door de Russen slechts summier werden verdedigd. Zij gaven deze posities dan ook gewillig op om op die manier niet onnodig manschappen en materiaal te verliezen. De Russen trokken zich terug naar posities die gemakkelijker waren te verdedigen en hebben vanuit de posities het leger van Oekraïne de volle laag gegeven.

Oekraïne heeft onnoemlijk veel materiaal verloren en ook zijn er heel veel soldaten gesneuveld in hopeloze aanvallen gericht tegen de Russen. Volgens het artikel zeggen betrouwbare rapporten dat er ongeveer 500.000 Oekraïense soldaten in totaal zijn gesneuveld. 

Volgens de bij ons verspreidde berichten zouden er 100.000 Russen zijn omgekomen, maar na onderzoek blijkt dat aantal zo rond de 20.000 te liggen.

Als dan uiteindelijk de Westerse tanks zullen arriveren in Oekraïne, dan zal dit geen enkel verschil maken voor de uitkomst. Vooropgesteld dat die tanks er ooit daadwerkelijk zullen komen. Volgens schattingen kan het wel tot een jaar duren voordat men in Oekraïne daadwerkelijk kan beschikken over Amerikaanse tanks. Dit, omdat deze eerst helemaal omgebouwd moeten worden omdat er speciale bepantsering is gebruikt voor die tanks en men wil niet dat dit in Russische handen terecht zal komen.

Wanneer er dan uiteindelijk wel tanks zullen arriveren, dan zullen deze binnen de kortste keren door de Russen worden uitgeschakeld. Derhalve maken de Russen zich dan ook totaal geen zorgen over de komst van die tanks.

Ondertussen schijnt Rusland de slag op het strijdtoneel te winnen. Waneer de verovering door de Russen van de stad Bachmoet eenmaal compleet is, dan bestaat er een grote kans dat de meer dan duizend kilometer lange verdedigingslijn van Oekraïne in elkaar zal storten. Dit ook omdat Bachmoet een centrale spil vormt bij logistieke operaties.

De Oekraïense strijdkrachten zetten de bloedige strijd om Bachmoet voort. De Verenigde Staten zien liever dat het Oekraïense leger prioriteit geeft aan een tegenoffensief in de lente.

Niet alleen zal dit moreel een dreun zijn voor de troepen van Zelenski, maar ook zullen ze straks zonder de nodige voorraden komen te zitten en daarbij schijnt het dat de Russen ook nog eens een nieuw offensief zijn begonnen.

Een groot offensief waarbij duidelijk wordt dat ze beschikken over enorme hoeveelheden troepen, tanks, artillerie, heliopters, drones en vliegtuigen enzovoort.

Volgens het artikel is dit Russische leger niet hetzelfde als het leger dat vorig jaar de invasie uitvoerde. Dit nieuwe leger is veel beter getraind en heeft de beschikking over voldoende voorraden en materieel. Bovendien zal dit leger niet dezelfde fouten maken die er vorig jaar werden gemaakt zo is de verwachting.

De conclusie van het artikel op Zerohedge is dan ook dat er weinig twijfel over bestaat dat vanuit militair oogpunt Rusland deze oorlog gaat winnen. Door de hulp vanuit het Westen kunnen ze het in Oekraïne misschien nog wat rekken, maar niet genoeg om een andere uitkomst te bewerkstelligen. Daarnaast zal al dit rekken nog eens ontelbare doden opleveren.

Maar, het grootste gevaar loert elders.

Dat gevaar heet escalatie en dat is hetgeen bovenaan de agenda staat van Amerika/Israël. Er wordt alleen maar geëscaleerd en iedere poging om tot een soort vrede te komen, wordt standaard getorpedeerd.

Bij iedere escalatie komen er grote en zwaardere wapens en Rusland zal daarop met een antwoord komen. Volgens het artikel op Zerohedge heeft Rusland legaal gezien ook het recht om ons (Nederland) aan te vallen. Dit, omdat iedereen die wapens levert in een conflict niet langer neutraal is en automatisch partij wordt in die oorlog.

Rusland heeft dat tot nu toe nog niet gedaan, omdat het niet in een oorlog met de NAVO betrokken wil worden, maar op een gegeven moment gaat dit toch gebeuren.

Verschillende landen staan eigenlijk al klaar om F-16 gevechtstoestellen te leveren aan Zelenski. Ook dat zal geen enkel verschil maken voor wat betreft de uiteindelijke uitkomst en wat worden dan de eisen van Zelenski?

Raketten die doelen diep in Rusland kunnen raken? Eén ding is dan zeker en dat is dat Rusland als het moet ook heel snel kan escaleren.

De conclusie in het artikel is dan ook dat het Westen, onder leiding van Amerika/Israël, bezig is aan een langzame mars richting kernoorlog.

Naarmate de Russen gehakt zullen maken van wat er straks nog over is van Oekraïense strijdkrachten, zullen de Westerse landen wanhopig op zoek gaan naar manieren om de bevolking uit te leggen hoe dit allemaal kan. Dit nadat Zelenski de hemel is ingeprezen als de nieuwe Winston Churchill, er honderdduizenden slachtoffers zijn gevallen aan de kant van Oekraïne en er voor miljarden dollars aan goederen en militair materieel ter beschikking is gesteld aan Zelenski.

Kan men in het Westen deze charade nog verder blijven volhouden? Of zullen verschillende NAVO landen hun eigen conclusies trekken en besluiten dat ze daar niet langer deel van uit willen maken en het bondgenootschap verlaten?

Misschien zal een Joe Biden onder enorme druk besluiten om dan toch maar grondtroepen naar Oekraïne te sturen, voordat Rusland geheel Oekraïne in handen heeft. 

Wanneer dat zou gebeuren, dan is dat een escaltie die waarschijnlijk verstrekkende gevolgen zal hebben. 

Een directe oorlog tussen Amerika en Rusland.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...