dinsdag 18 april 2023

EU wil energie nóg duurder maken: ‘Verwerp dit voorstel!’


In tijden van monsterinflatie wil de EU de CO2-belasting verhogen. Daar valt veel over te zeggen, aldus Europarlementariër Rob Roos (JA21) in het Europees Parlement.

“Bijvoorbeeld over het feit dat dit armlastige burgers zal raken. Of over het onmeetbaar kleine effect dat dit heeft op het klimaat,” lichtte hij toe.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ideologie

Slechts twee maanden geleden spraken Europarlementsleden hun zorgen hierover uit. “Maar die realiteitszin is nu alweer ingeruild voor ideologie,” verzuchtte Roos.

“De CO2-belasting schaadt ons verdienvermogen, onze koopkracht en daarmee onze welvaart,” benadrukte de Europarlementariër.

Door op de ingeslagen weg

“Ondanks monsterinflatie, ondanks torenhoge energieprijzen die in alles doorsijpelen, ondanks een oorlog op ons continent, gaat de EU door op de ingeslagen weg. Meer belastingen. Meer bureaucratie. En dus: minder welvaart,” sprak Roos.

“Dat is niet wat burgers en bedrijven nodig hebben. Verwerp daarom dit voorstel!” benadrukte hij.

Eind vorig jaar is besloten dat iedereen in Europa gaat betalen voor CO2-uitstoot. Dat betekent dat er bij elke tankbeurt en als de verwarming wordt aangezet mee moet worden betaald.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...