zaterdag 1 april 2023

Planten tegen kanker: achttien 100% natuurlijke fytochemicaliën die kanker voorkomen en behandelen

 Donderdag 30 maart 2023 door: Olivia Cook

Tags : kankerApigenincrocetincurcuminecyanidines. pigmentendiindolymethaanDIMEGCGepigallocatechine gallatefisetinflavonoïdenvoedsel geneestvoedselwetenschapGenisteingingerolI3Cindool-3-carbinolkaempferollycopeennatuurlijke geneeskundevoedingsstoffenPEITCfenethylisothiocyanaatfytochemicaliënPlantenkanker voorkomenresveratrolRozemarijnzuursulforaphanetriterpenoïdenvitamine Dvitamine E

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

8.000WEERGAVEN

 

(Natural news) Chemopreventie van kanker met natuurlijke fytochemische verbindingen is een opkomende strategie om kanker te voorkomen, te belemmeren, uit te stellen of te genezen. Hieronder zijn 18 fytochemicaliën, of verbindingen, geproduceerd door planten opgesomd waarvan wetenschappers denken dat ze cellen kunnen beschermen tegen schade die tot kanker kan leiden, zoals bestudeerd in het onderzoeksartikel dat is gepubliceerd in Anti-cancer Agents in Medical Chemistry.

Apigenin

Apigenin is een flavonoïde die aanwezig is in groenten, zoals peterselie, selderij, kamille en de Egyptische plant Moringa peregrina.

In een studie gepubliseerd in Cell and Bioscience, zou apigenine verschillende menselijke kankers onderdrukken in vitro en in vivo door meerdere biologische effecten, zoals het activeren van celapoptose en autofagie, het veroorzaken van celcyclusstilstand, het onderdrukken van celmigratie en invasie en het stimuleren van een immuunrespons.

Crocetin

Crocetin is een soort diterpenoïde natuurlijke carotenoïde die voorkomt in planten, zoals saffraan.

A study published in  Current Pharmaceutical Biotechnology ontdekte dat crocetine de groei van kankercellen beïnvloedt door remmende nucleïnezuursynthese, verbetering van het anti-oxidatieve systeem, inducerende apoptose en belemmering van groeisignaalroutes (Related: 9 Anti-cancer foods you cannot ignore.)

Curcumin

Curcumin (diferuloylmethane) is het belangrijkste bestanddeel van het  populaire Indiase kruid kurkuma. De kankerbestrijdende effecten zijn onderzocht voor hersentumoren, borstkanker, darmkanker en longmetastasen.

A study published in BMC Cancer vond dat curcumine angiogenese remt bij sommige tumoren door angiogene cytokines te onderdrukken. Vanwege de sterke relatie tussen ontsteking en kanker, zouden de ontstekingsremmende effecten van curcumine goed resulteren in de anti-tumorale effecten.

Cyanidins

Cyanidine is een extract van pigment uit rode bessen, zoals appels, bramen, veenbessen, druiven, pruimen, frambozen, rode kool en rode ui.

Een studie gepubliseerd in Chemical Biology & Drug Design vond dat cyanidine zijn effecten tegen kanker veroorzaakt door [RAS (reticulair activeringssysteem) en MAPK (mitogeen-geactiveerde proteïnekinase) te remmen en innovatieve moleculaire routes (caspases-3 en P-38) te activeren. Het kan cel cyclus arrest veroorzaken, celdifferentiatie processen en veranderingen in de redoxstatus, die de cytotoxische chemotherapeutische effecten veroorzaken.

Diindolylmethane (DIM)/Indole-3-carbinol (I3C)

I3C wordt gevonden in Brassica groenten, zoals broccoli, bloemkool en boerenkool. DIM is een verteringsderivaat van I3C via condensatie gevormd in de zure omgeving van de maag.

In a study published in F1000 Research, hebben onderzoekers I3C en DIM betrokken bij de inductie van fase 1-ontgiftingsenzymen, wat kan resulteren in de afbraak van andere kankerverwekkende stoffen in de voeding. Beide. in situ en in vivo studies wijzen op een rol voor I3C als chemoprotectiemiddel bij borst- en prostaatkanker.

Epigallocatechin gallate (EGCG)

EGCG is the most abundant catechin compound in green tea. Een studie gepubliseerd in Scientific Reports suggereerde dat EGCG sterke apoptose kan veroorzaken en groei remmen bij verschillende soorten kanker, waaronder hersen-, borst-, colon- en nierkanker, evenals leukemie, zoals blijkt uit in vivo en in vitro onderzoek.

Fisetin

Fisetin is een flavonoïde dat gevonden wordt in verschillende planten, zoals daar zijn: appels, Acacia berlandieriAcacia greggii, komkommer, Euraziatische rookboom (Eurasian smoke tree), druif, ui, papegaai boom (parrot tree), persimmon en aardbeien.

In een studie gepubliceerd in Food Science & Nutrition, fisetine als polyfenol met pleiotrope farmacologische eigenschappen voorkomt de progressie in celcyclus  en celgroei en veroorzaakt apoptose.

Genistein

Genisteïne is een isoflavon die afkomstig is van een aantal planten, zoals koffie, tuinbonen, Flamingo vestita, kudzu, lupine, psoralea, sojabonen.

Een studie gepubliseerd in Advances in Nutrition gaf aan dat genisteïne voornamelijk werkt als chemotherapeutisch middel tegen verschillende soorten kanker hoofdzakelijk door de apoptose te veranderen, de celcyclus en de angiogenese en de metastase af te remmen.

Gingerol

Gingerol is het actieve bestanddeel van verse gember met zijn kenmerkende kruidigheid. De antikankeractiviteiten van gember tegen darmkanker zijn goed gedocumenteerd met zijn actieve component gingerol die de groei en proliferatie van colorectale kankercellen remt.

In a study published in Gastroenterology Research and Practice, remde 6-gemberol de groei van darmkanker HCT116-cellen.

Kaempferol

Kaempferol is een natuurlijke flavonoïde geïsoleerd uit appels, broccoli, spruitjes, grapefruit, thee, toverhazelaar en andere.

Een  studie gepubliseerd in Molecules gaf aan dat kaempferol zijn anti-kankeractiviteit uitoefent door celmigratie voorkomen en invasie, remming van het MMP-3-eiwit, downregulatie van AKT-fosforylering en verhoging van de focale adhesiekinase (FAK) -activiteit.

Lycopene

Lycopeen is een felrood pigment en fytochemische stof uit rode wortelen, rode papaja's, tomaten en watermeloenen.

Een studie gepubliseerd in the Journal of Pharmacy & BioAllied Sciences gaf aan dat lycopeen singlet zuurstof dooft, vrije radicalen opruimt en oxidatieve schade aan DNA voorkomt – en aldus het voorkomen van de mogelijke transformatie van normale cellen naar kankercellen.

Phenethyl isothiocyanate (PEITC)

PEITC is samen met sulforafaan uit kruisbloemige groenten, zoals broccoli, kool, waterkers en andere onderzocht op inductie van apoptose (dood) in cellijnen.

Een studie gepubliseerd in Evidence-based Complementary and Alternative Medicine meldde dat PEITC een effectief middel is tegen kanker en chemopreventie dat de groei remt van kankercellen door celcyclus-arrest en inductie van apoptotische gebeurtenissen in verschillende modellen van menselijke kankercellen.

Resveratrol

Resveratrol is een natuurlijk fenol en kan worden gevonden in pinda's, de schil van rode druiven en in ander fruit.

Volgens de Cancer Council,  naast de ontstekingsremmende, antioxiderende en cardiobeschermende effecten, is ook aangetoond dat resveratrol anti-kanker eigenschappen heeft. Laboratorium- en dieronderzoek heeft aangetoond dat resveratrol kan werken tegen kankercellen door moleculaire routes te activeren of deactiveren.

Rosmarinic acid (RA)

RA is een natuurlijke antioxidant die voorkomt in culinaire specerijen en geneeskrachtige kruiden, zoals citroenmelisse, oregano, pepermunt, rozemarijn, salie en tijm die tal van aandoeningen kan behandelen.

Een studie gepubliseerd in Biomolecules  heeft aangegeven dat RA anti-kankeractiviteit vertoont door het reguleren van oxidatieve stress, chronische ontsteking, celcyclus, apoptose en metastase Deze gegevens suggereerden dat dagelijks gebruik van met RA verrijkte voedingssupplementen kan bijdragen aan tumorpreventie en -behandeling.

Sulforaphane

Sulforafaan is een organische zwavelverbinding die wordt verkregen uit kruisbloemige groenten, zoals broccoli, spruitjes en kool. Het enzym myrosinase in het maagdarmkanaal zet glucoraphanine om in sulforafaan bij schade aan de plant, bijvoorbeeld door kauwen.

Volgens het MD Anderson Cancer Center, hebben studies aangetoond dat sulforafaan blokkeert mutaties in DNA dat leidt tot kanker. Het kan de tumorgroei vertragen. Van Sulforaphane is ook aangetoond dat het het vermogen van kankercellen om zich te vermenigvuldigen vermindert - de groei van tumoren vertraagt of het vermogen om zich naar andere delen van uw lichaam te verspreiden vermindert.

Triterpenoids

Triterpenoïden worden in planten gebiosynthetiseerd door cyclisatie van squaleen, een triterpeenkoolwaterstof en voorloper van alle steroïden.

Applanatum triterpenoids en polyketids anti-kanker effecten hebben in vitro en in vivo diermodellen. Deze triterpenoïde verbindingen zijn ontstekingsremmend, antioxidant en hebben in het algemeen cytotoxische effecten via upregulering van caspase-3 en verhoogde P53 tumorsuppressor genexpressie.

Vitamin D

Een studie gepubliseerd in  het tijdschrift Oncology gaf aan dat vitamine D de invasiviteit van de tumor kan verminderen en de neiging om te metastaseren, wat leidt tot verminderde kankersterfte. Hogere serum-25-hydroxyvitamine D- of 25 (OH) D-spiegels bij diagnose zijn in verband gebracht met een langere overleving bij kankerpatiënten.

Vitamin E

Vitamine E vertegenwoordigt een familie van verbindingen die zowel tocoferolen als tocotriënolen omvatten en is een in vet oplosbare antioxidant die in veel voedingsmiddelen voorkomt, waaronder saffloerolie, zonnebloemolie en tarwekiemolie.

Er zijn rapporten dat beide tocoferolen en tocotrienolen antitumorale effecten hebben vanwege hun antioxiderende eigenschappen. Tocotrienolen vertonen een sterkere bioactiviteit en beide vertonen antiproliferatieve, pro-apoptotische en COX-2-remmende effecten in vitro studies. COX-2 is een enzym dat de vorming van stoffen versnelt die ontstekingen en pijn veroorzaken. Het kan er ook voor zorgen dat tumorcellen groeien.

Een studie die was gepubliseerd in het tijdschrift Science Signaling, toonden onderzoekers aan dat één vorm van vitamine E de activering remt van een enzym dat essentieel is voor de overleving van prostaatkankercellen. Het verlies van het enzym, AKT genaamd, leidde tot tumordood.

Anticancer.news heeft meer info over planten en fytochemicaliën die kanker kunnen bestrijden.

Bekijk de volgende  video om te leren over hoe  kanker doden met 100 procent natuurlijke producten.

Video Link: https://www.brighteon.com/ca666813-1db3-46bf-901d-28a3c2fc68b8

This video is from the Snarky Guy Media-kanaal aan Brighteon.com.


More related stories:

Spotlight on cancer-fighting foods: What to eat to beat different kinds of cancer.

Arm yourself against disease with these anti-cancer foods.

Health Ranger reveals the world’s most powerful anti-cancer foods that work BETTER than chemotherapy, with zero negative side effects and near-zero cost.

Sources include:

NCBI.NLM.NIH.gov

BioMedCentral.com 1

EurekaSelect.com

BioMedCentral.com 2

Wiley.com 1

F1000Research.com

Nature.com

Wiley.com 2

ScienceDirect.com 1

Hindawi.com 1

MDPI.com 1

LWW.com

Hindawi.com 2

Cancer.org

MDPI.com 2

MDAnderson.org

ScienceDirect.com 2

JAMANetwork.com

ScienceDaily.com

Brighteon.com

 
https://www.naturalnews.com/2023-03-30-18-natural-phytochemicals-that-prevent-treat-cancers.html

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...