zaterdag 1 april 2023

Verwerping van het globalisme: Hongarije en Italië nemen wetten aan om burgers te beschermen tegen het gebruik van insecten in voedsel

 Globalisten proberen burgers te hersenspoelen met hun milieu- en voedingspropaganda om de voedselkeuzes van burgers te controleren.

maart 26, 2023  7713   22  

    Unplash

Hongarije heeft strengere regels uitgevaardigd tegen het clandestien gebruik van insecten in voedsel. De minister van Landbouw István Nagy kondigde op zijn social media site aan dat voedingsmiddelen die insecteneiwitten bevatten voortaan het etiket “Waarschuwing! Voedsel dat insecteneiwitten bevat” en dat apart van andere producten moet worden uitgestald, bericht Rairfoundation.

De minister benadrukte dat de regering de Hongaarse consumenten wil beschermen tegen door Brussel in de Europese Unie (EU) toegestane voedingsmiddelen die insecteneiwitten bevatten door middel van strenge regels voor productetikettering en -scheiding.

Hongarije was de enige lidstaat die het voornemen van de EU om toe te staan dat insecten als voedsel en voedselingrediënten in de EU op de markt worden gebracht niet steunde.

Hij voegde eraan toe dat de Europese Commissie onze gastronomische tradities en eetgewoonten in gevaar brengt. Daarom heeft het ministerie van Landbouw de verordening inzake de etikettering van levensmiddelen gewijzigd om de consument correcte informatie te verschaffen.

Producten die insecteneiwitten bevatten zullen duidelijk te onderscheiden en gescheiden zijn in de winkelschappen. Niet-conforme verpakkingen en etiketten mogen nog drie maanden worden gebruikt en producten met dergelijke verpakkingen of etiketten mogen maximaal drie maanden op de markt blijven. István Nagy wees er ook op dat er gedurende 90 dagen geen boetes zullen worden opgelegd wegens niet-naleving van de gewijzigde verordening.

Hij wees erop dat uit representatieve onderzoeken van het Nationaal Bureau voor de Veiligheid van de Voedselketen duidelijk blijkt dat sinds 2016 het percentage mensen in Hongarije dat geen insecten wil eten met 2,4 procent is gestegen.

Degenen die liever voedsel van Hongaarse oorsprong kopen, willen geen insecten eten. Daarnaast onderstreepte hij dat Hongaarse boeren de Hongaarse bevolking altijd voorzien van hoogwaardige voedingsmiddelen, vers en van goede kwaliteit, zodat er noch voor voedseltekorten noch voor eiwittekorten hoeft te worden gevreesd.

Waarom Europa zich opmaakt voor een hongeroproer - Schwab's schaduw achter de Europese Commissie?

 

Hij zei ook dat de verordening niet van invloed is op additieven op basis van insecten, die op grote schaal door de voedingsindustrie worden gebruikt, maar van toepassing zijn op insecten als ingrediënten.

Italië verbiedt insectenmeel in zijn pasta

Italië heeft insectenmeel uit zijn pasta verbannen, meldt The Times. Het toenemende gebruik in de keuken van meel gemaakt van krekels, sprinkhanen en insectenlarven stuit op hevig verzet in Italië, waar de regering het gebruik ervan in pizza’s en pasta’s wil verbieden en het apart wil houden in de schappen van supermarkten.”

Een kok maakt een speciale pasta met insectenmeel gemaakt van sprinkhanen of krekels.

Uit angst voor de associatie van insecten met de Italiaanse keuken hebben drie ministers een persconferentie in Rome belegd om vier decreten aan te kondigen die gericht zijn op een hardhandig ingrijpen. “In principe worden deze meelsoorten niet verward met voedsel dat in Italië wordt gemaakt,” zei landbouwminister Francesco Lollobrigida.

Zoals eerder gemeld bij RAIR Foundation USA, vechten ongekozen zelfbenoemde globalisten er al jaren voor dat westerlingen insecten eten. Ze hopen de burgers te hersenspoelen met milieu- en voedings narratieven om hun voedselkeuzes te controleren. “Meel van krekels, vol vitaminen, eiwitten en mineralen, wordt steeds meer gezien als een ecologische manier om voedingsstoffen binnen te krijgen, en de markt zal naar verwachting 3,5 miljard dollar bereiken in 2029.” De EU heeft al toestemming gegeven voor voedingsmiddelen gemaakt van krekels, sprinkhanen en larven van donkere kevers. In januari werden meelwormlarven aan de lijst toegevoegd.”

Alle vier de insecten worden echter genoemd in de Italiaanse decreten, die vereisen dat producten die ze bevatten met grote letters worden geëtiketteerd en apart van andere voedingsmiddelen worden uitgestald.

“Wie deze producten wil eten, kan dat doen, maar wie dat niet wil, en ik denk dat dat de meeste Italianen zullen zijn, kan kiezen”, aldus Lollobrigida.

Orazio Schillaci, de minister van Volksgezondheid, zei dat de wetgeving ook het gebruik van insectenmeel in “typisch” Italiaanse producten zoals pizza en pasta zal verbieden.

In een verdere poging om de Italiaanse keuken te promoten, kondigde de regering donderdag aan dat zij zal voorstellen de Italiaanse keuken op de werelderfgoedlijst van Unesco te plaatsen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/verwerping-van-het-globalisme-hongarije-en-italie-nemen-wetten-aan-om-burgers-te-beschermen-tegen-het-gebruik-van-insecten-in-voedsel/

 

Gemalen insecten “additief” zit nu in pizza, pasta en granen in de hele EU

Vanaf gisteren is een voedseladditief gemaakt van gemalen krekels te vinden in voedsel van pizza tot pasta en granen in de hele Europese Unie. Ja, echt waar. Ontvette huiskrekels staan op het menu van Europeanen over het hele continent, zonder dat de overgrote meerderheid van hen weet dat het nu in hun eten zit, bericht … Meer lezen overGemalen insecten “additief” zit nu in pizza, pasta en granen in de hele EU

https://www.frontnieuws.com/wp-includes/images/w-logo-blue.pngFrontnieuws  Lees verder op : https://www.frontnieuws.com/gemalen-insecten-additief-zit-nu-in-pizza-pasta-en-granen-in-de-hele-eu/

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...