maandag 15 mei 2023

Studie: Supplementeren met vitamine D helpt kanker te voorkomen, vooral als het frequenter wordt ingenomen

mei 14, 2023   3892   9

Veel mensen zijn al op de hoogte van de botbeschermende effecten van vitamine D, maar wist u ook dat de “voedingsstof uit het zonlicht” beschermt tegen kanker?

Onderzoekers van het German Cancer Research Center (GCRC) hebben hierover een nieuwe studie samengesteld waaruit blijkt dat supplementatie met vitamine D – dit kan ook betekenen dat u gewoon naar buiten gaat en uw huid blootstelt aan natuurlijk zonlicht – de sterfte door kanker bij patiënten met een kankerdiagnose met wel 12 procent kan helpen verminderen, schrijft Ethan Huff.

Anders gezegd, kankerpatiënten van wie de artsen hen waarschijnlijk vertellen dat chemotherapie en bestraling de enige opties zijn, kunnen het heft in eigen handen nemen door meer vitamine D in te nemen, waardoor ze kunnen voorkomen dat ze sterven – en mogelijk, in combinatie met een agressief antikankerdieet en levensstijlregime, de ziekte volledig kunnen overwinnen.

Een uitputtende analyse van 14 eerdere projecten van “de hoogste wetenschappelijke kwaliteit” van het GCRC, die meer dan 105.000 deelnemers bestreken, toonde aan dat een tekort aan vitamine D veel voorkomt, ook bij kankerpatiënten, van wie velen een groot tekort hebben aan deze levensbevorderende, gezondheidsbeschermende voedingsstof.

In Duitsland heeft ongeveer 15 procent van de volwassen bevolking een tekort aan vitamine D, om maar een voorbeeld te noemen.

Een van de studies die het GCRC-team bekeek, betrof patiënten met darmkanker. Een verbazingwekkende 59 procent van de colorectale patiënten bleek een tekort aan vitamine D te hebben – een veel hoger percentage dan de totale bevolking.

Alleen al op basis van deze studie lijkt het erop dat een tekort aan vitamine D rechtstreeks verband houdt met een slechte gezondheid, waaronder een ernstige chronische ziekte als kanker. Als deze patiënten optimale vitamine D-spiegels hadden gehad, zouden ze dan überhaupt kanker hebben?

Het vitamine D-tekort is veel hoger bij kankerpatiënten dan bij de algemene bevolking

Hoewel wetenschappers niet hebben beweerd dat vitamine D kan beschermen tegen de ontwikkeling van kanker – ze kunnen dit waarschijnlijk niet zeggen, zelfs als ze het echt geloven, om hun papers gepubliceerd te krijgen – geven ze toe dat vitamine D-tekort veel meer voorkomt bij kankerpatiënten dan bij de algemene bevolking.

“Op basis van de huidige studies beschermt vitamine D3-suppletie waarschijnlijk niet tegen het krijgen van kanker, maar het zou de kans om aan kanker te sterven kunnen verminderen. Eerdere studies naar kankersterfte hebben echter zeer verschillende resultaten opgeleverd, en wij waren geïnteresseerd in de redenen hiervoor,” aldus Ben Schöttker, epidemioloog bij het GCRC, in een persbericht.

“Door alle eerdere studies over dit onderwerp opnieuw te evalueren, wilden wij helpen robuuste resultaten te produceren over deze kwestie, die zo relevant is voor de volksgezondheid.”

Schöttker, die het onderzoek hielp leiden met de hulp van collega’s, ontdekte dat hoe meer vitamine D een kankerpatiënt aanvullend neemt of uit natuurlijk zonlicht haalt, hoe groter zijn of haar kansen op een positief herstel en resultaat.

Kankerpatiënten die dagelijks een lage dosis vitamine D namen, variërend van 400 tot 4.000 internationale eenheden (IE) per dag, hadden betere resultaten dan degenen die veel hogere doses namen, variërend van 60.000 tot 120.000 met minder tussenpozen gedurende een maand of minder.

Dagelijkse dosering, zo ontdekten de onderzoekers, is veel beter om kankersterfte tegen te gaan dan minder frequente dosering.

“Wij constateerden deze vermindering van twaalf procent in kankersterfte na ongerichte toediening van vitamine D3 aan personen met en zonder vitamine D-tekort,” meldde Schöttker. “We kunnen dus aannemen dat het effect aanzienlijk groter is voor mensen die daadwerkelijk een vitamine D-tekort hebben.”

 


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/studie-supplementeren-met-vitamine-d-helpt-kanker-te-voorkomen-vooral-als-het-frequenter-wordt-ingenomen/

 

Studie vindt een COVID sterftecijfer van nul voor diegenen die dagelijks vitamine D nemen

Een recente studie gepubliceerd in het MDPI of Multidisciplinary Digital Publishing Institute vond dat mensen die dagelijks vitamine D nemen en minstens 50 ng/mL in hun bloed hebben een sterftecijfer van nul hebben voor COVID-19, bericht Dailyveracity.com. “Sterftecijfers uit klinische studies werden gecorrigeerd voor leeftijd, geslacht en diabetes. De gegevens werden geanalyseerd met behulp van … Meer lezen overStudie vindt een COVID sterftecijfer van nul voor diegenen die dagelijks vitamine D nemen


Frontnieuws  https://www.frontnieuws.com/studie-vindt-een-covid-sterftecijfer-van-nul-voor-diegenen-die-dagelijks-vitamine-d-nemen/

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...