vrijdag 2 juni 2023

Denk je dat het eten van insecten om ‘het klimaat te redden’ een complottheorie is? Think again


Denk jij dat de ‘eiwittransitie’ – het World Economic Forum spreekt over een ‘protein shift’ – waarbij we insecten moeten gaan eten om ‘het klimaat te redden’ een complottheorie is? Think again, zegt FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen. Of zoals Klaus Schwab zou zeggen: sink again.

Het kabinet zegt in antwoord op Kamervragen van Kamerlid Wybren van Haga: “Voor nu worden insecten inderdaad gezien als dierlijke eiwitten.”

Minister Kuipers van Volksgezondheid schrijft dat de Gezondheidsraad op dit moment werkt aan een advies over de duurzaamheids- en gezondheidsaspecten van de eiwittransitie in het voedingspatroon. “In het najaar van 2023 wordt dit advies verwacht, waarna het betrokken zal worden bij het verder vormgeven van het voedselbeleid, waaronder het beleid op de eiwittransitie.”

You vill eat ze bugs

Van Haga vroeg de minister of hij de door de Europese voedselwaakhond EFSA toegelaten insecten schaart onder de noemer ‘dierlijk eiwit’.

“Voor nu worden insecten inderdaad gezien als dierlijke eiwitten. Er is veel verschil tussen verschillende dierlijke eiwitbronnen, wanneer we kijken naar bijvoorbeeld broeikasgasemissies en landgebruik. Voor insecten zijn deze lager dan voor bijvoorbeeld de productie van rundvlees,” antwoordde Kuipers.

Het is de bedoeling dat in 2030 de helft van onze eiwitconsumptie bestaat uit dierlijke eiwitten. Dat kunnen dus ook insecten zijn.

You vill eat ze bugs.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...