vrijdag 2 juni 2023

Door de ‘WINDOWS’ gluren: Microsoft introduceert VERPLICHTE AI-systemen in Windows 11 om al uw computeractiviteiten te bespioneren

 Donderdag 1 juni 2023 door: JD Heyes

Tags : AIkunstmatige intelligentieBig TechBingcomputergebruiksamenzweringcyberoorlogmisleidingGlitchinformatietechnologieLinuxMicrosoftMicrosoft 11besturingssysteemprivacykwestiesprivacy horlogebewakingtechnische reuzentechnocratenWindows 11Windows CoPilot

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

1.160WEERGAVEN

 

(Natural news) Microsoft heeft aangekondigd dat het robuuste ingebouwde kunstmatige intelligentie (AI) -integratie zal integreren in zijn Windows 11-besturingssysteem, en nu al al zijn privacy-experts en advocaten bezorgd.

Volgens Microsoft is de opname van AI bedoeld om de bruikbaarheid en snelheid van Windows 11 te verbeteren. Sommige experts zijn echter bezorgd over mogelijke privacy-invasies als gevolg van AI-integratie binnen Windows 11. De mate waarin "Windows Copilot" zal worden geïntegreerd in verschillende aspecten van Windows 11 blijft op dit moment onzeker, maar aangezien het Microsoft en Bill Gates zijn, zijn we niet optimistisch dat dit op een ‘normaal’ niveau zal zijn.

At first glance, it seems that Microsoft’s newly integrated AI will have the capability to analyze all the content on your computer using its artificial intelligence engine, regardless of your preferences. The introduction of a feature called Windows Copilot, which utilizes AI to interact with Microsoft’s cloud-based systems, was announced for Windows 11.

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de nieuw geïntegreerde AI van Microsoft de mogelijkheid zal hebben om alle inhoud op uw computer te analyseren met behulp van een kunstmatige intelligentie-engine, ongeacht uw voorkeuren. De introductie van een functie genaamd Windows Copilot, die AI gebruikt om te communiceren met de cloudgebaseerde systemen van Microsoft, werd aangekondigd voor Windows 11.

Volgens Microsoft is Windows Copilot bedoeld om gebruikers te helpen bij het bereiken van een hogere productiviteit en om het proces van app-ontwikkeling te vereenvoudigen voor programmeurs die aan Windows-applicaties werken.

Hoewel Windows Copilot het potentieel heeft om de productiviteit te verhogen, zijn er zorgen over de toegenomen toegangsmogelijkheid die het Microsoft biedt tot de persoonlijke gegevens van gebruikers die op hun computers zijn opgeslagen. De integratie van AI in Windows 11 kan toegang verlenen tot toetsaanslagen van gebruikers, opgeslagen gegevens en verwijderde informatie. Deze gegevens kunnen kwetsbaar zijn voor hacking, misbruik of zelfs verzameling door Microsoft zelf, net zoals Google dat al doet.

Naarmate AI leert van gebruikersinteracties met Windows 11, kunnen grote hoeveelheden privégegevens worden verzameld. Het closed-source karakter van Windows (nvdr.: dit in tegenstelling tot Linux besturingssystemen)  draagt bij aan de onzekerheid, aangezien gebruikers misschien nooit echt weten hoe hun gegevens worden verzameld en gebruikt door het besturingssysteem. En dat geeft aanleiding tot bezorgdheid over mogelijk misbruik of ongeoorloofd gebruik van gebruikersgegevens door cybercriminelen of Microsoft, volgens de site Jeff.Pro.

De centrale zorg ligt in het vermogen van de gebruiker om zijn gegevens te controleren en te beslissen wanneer AI toegang heeft tot zijn informatie, in plaats van dat het continu toegang heeft tot alles op zijn computer. Hoewel AI ongetwijfeld voordelen kan bieden, zoals tijdsbesparing bij repetitieve taken, moet Microsoft duidelijke uitleg geven over hoe AI binnen Windows 11 functioneert en opties bieden om de mogelijkheden ervan te beperken of uit te schakelen.

Momenteel zijn er aanwijzingen dat bepaalde elementen van "Windows Copilot" voortdurend op de achtergrond van het besturingssysteem werken, zelfs als ze zogenaamd gedeactiveerd zijn. Transparantie en gebruikerscontrole zijn natuurlijk cruciaal bij het aanpakken van deze zorgen, merkte Jeff.Pro op.

De mate waarin de AI in Windows 11 kan worden uitgeschakeld, blijft in dit stadium onzeker, aangezien het nauw geïntegreerd lijkt in het besturingssysteem. Er is mogelijk een gebrek aan opties om AI-functies in Windows 11 volledig uit te schakelen, waardoor gebruikers onzeker worden over hoe hun informatie wordt beheerd.

Geïnformeerde gebruikers waarderen transparantie en de mogelijkheid om keuzes te maken met betrekking tot hun persoonlijke gegevens. Het is mogelijk dat Microsoft heeft geconcludeerd dat de meerderheid van de gebruikers onverschillig staat tegenover de specifieke kenmerken van gegevensverzameling, wat de dubbelzinnigheid rond het in- en uitschakelen van de nieuwe AI-integraties in Windows zou kunnen verklaren.

Microsoft heeft al lang te maken met kritiek van privacyadvocaten met betrekking tot de perceptie van de bewaking van gebruikers via Windows De impact van AI-functies in Windows 11 en toekomstige versies op deze zorgen valt nog te bezien.

Overwegende de geschiedenis van Microsoft en de toenemende bezorgdheid over AI en privacy, kunnen gebruikers met technische kennis misschien alternatieve opties zoals Linux willen verkennen. Linux, een open-source besturingssysteem, biedt gebruikers meer transparantie en controle over hun gegevens- en computeromgeving.

"Voor degenen die zich zorgen maken over een door AI aangedreven besturingssysteem dat persoonlijke informatie verzamelt en mogelijk misbruikt, biedt Linux een aantrekkelijke optie ten opzichte van Windows 11", merkt Jeff.Pro op.

“Linux provides a complete Windows replacement free from the kind of integratie van kunstmatige intelligentie besproken in dit artikel.

“Linux biedt een volledige Windows-vervanging, gratis van het soort integratie van kunstmatige intelligentie besproken in dit artikel. Als een open-source project is de broncode van Linux openbaar zichtbaar, waardoor onafhankelijke experts kunnen controleren of het zich niet bezighoudt met gegevensverzameling of -bewaking '', voegde de site eraan toe.



Bronnen zijn onder meer:

Jeff.Pro

NaturalNews.com

Bron: https://www.naturalnews.com/2023-06-01-microsoft-to-incorporate-mandatory-ai-systems-windows-11.html



Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...