maandag 26 juni 2023

Erik van Zuydam - Zoomsessie 25/06/2023

 

 

Je kunt het denken niet stoppen

Je kunt het denken zelfs niet starten

Denken gebeurt gewoon, vanzelf,

zonder dat er een denker aan te pas komt

 

Erik van Zuydam

@inzichtnu  1,34K abonnees  6 video's

Op dit kanaal kun je interviews, audio- en videofragmenten van bijeenkomsten met Erik van Zuydam bekijken.


Nieuws: Nieuwe video op YouTube

De opname van de Zoomsessie van gisteren 25/06 staat op mijn YouTube kanaal. 

Klik hier om de opname te bekijken

Je kunt je op dit kanaal abonneren.

Mijn Website: https://www.erikvanzuydam.com

          Video Link : https://www.youtube.com/watch?v=wrP82W45Y2A

Boek “Fata Persona”  - Bevrijding uit de ik-illusie

Al onze problemen behoren toe aan onze persoonlijke identiteit, het psychologische zelf dat we menen te zijn. Hoe overtuigend het ook voelt, dit afzonderlijke zelf is puur imaginair, net als een Fata Morgana bestaat het niet werkelijk.
Dit boek gaat over het doorzien van het fictieve zelf en het herkennen van onze natuurlijke staat van aanwezigheid; vormloos, stil, onpersoonlijk en vrij van de verhalen van de ‘mind’. In heldere en directe bewoordingen maakt Erik duidelijk hoe het met name de zoeker in onszelf is die deze realisatie in de weg staat. De zoeker is het droompersonage dat zichzelf aanziet als een individu, dat zich bevindt op een tijdlijn, op weg naar een hoger doel. Zowel de zoeker als de ‘eindstreep’ waar hij naar op weg meent te zijn, is puur denkbeeldig. Als de droom van het persoonlijke zelf wegvalt, valt ook de problematiek weg die er onlosmakelijk mee verbonden is. Het is niet de persoon die wakker wordt uit de droom. Het ontwaken uit de droom is het einde van de persoon en dus ook het einde van het zoeken naar iets anders en beters dan wat er nu is. Er is nooit werkelijk een afzonderlijk zelf geweest. Er was en is alleen maar het mysterie van het leven dat zich in de tijdloze ruimte van dit moment ontvouwt.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...