maandag 26 juni 2023

Verbolgen reacties om nakend verbod FVD: ‘Iedereen zou moeten opschrikken’


Woensdag gaat een grote groep fractievoorzitters in de Tweede Kamer in gesprek met ‘deskundigen’ over de strijd tegen ‘de antidemocratische onderstroom’ in Nederland. Daarbij ligt de vraag op tafel of Forum voor Democratie van Thierry Baudet verboden zou moeten worden, blijkt uit stukken.

Het gesprek is een initiatief van Hermans (VVD), Paternotte (D66), Heerma (CDA), Kuiken (PvdA), Klaver (GroenLinks), Ouwehand (Partij voor de Dieren), Bikker (ChristenUnie) en Dassen (Volt). Ze willen naar eigen zeggen een einde maken aan ‘de ondermijning van de democratie’.

Veel mensen reageren verbolgen. “Zelf verantwoordelijk voor onder andere het toeslagenschandaal, negeren van rechterlijke uitspraken, corona-informatie niet willen geven, discriminatie (QR), bespreken van geweld tijdens klimaatdemo’s (GroenLinks). Maar nee, ZIJ spreken over een FVD-verbod, want dát is democratie,” twittert Annelies Strikkers.

Glijbaan naar een officiële dictatuur

Oud-politieagent Haseena Bakhtali voegt toe: “Niet te geloven dat in Nederland een gesprek op hoog niveau plaatsvindt over het wegpesten, discrimineren en verbieden van politieke partijen in Nederland, het gidsland voor democratie en recht?! Morgen stapt Nederland in de glijbaan naar een officiële dictatuur.”

Volgens journalist Joost Niemoller zal het verbod van FVD en ON bij velen de ogen openen over de zogenaamde democratie waarin we leven. “Eindelijk. Maar dat zal nog maar het begin zijn van een lang en stroperig proces om degenen die de democratie om zeep hebben geholpen te ontmaskeren.”

“Iedereen zou moeten opschrikken als er politieke partijen worden verboden. Omdat dit een veeg teken van totalitarisme is,” aldus huisarts Els van Veen.

Nu herhaalt de geschiedenis zich onder onze ogen

“Van het nazi-Duitsland van Hitler tot het fascistische Italië van Mussolini: het verbieden van politieke partijen was het kenmerk van een fascistisch bewind. En nu herhaalt de geschiedenis zich onder onze ogen,” stelt journalist Erick Overveen vast.

Jurist Jeroen Pols herinnert eraan: “Fracties in de Tweede Kamer die popelen om FVD te verbieden, moeten beseffen dat zij de fascistische traditie voortzetten. In 1933 verboden de nazi’s in Duitsland de sociaaldemocratische SPD.”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...