donderdag 22 juni 2023

Rutte zegt dat de NAVO Oekraïne gebruikt als proxy tegen Rusland

 juni 17, 2022   7861   37  

 

Terwijl de Nederlandse premier Mark Rutte zegt dat het “van cruciaal belang is dat Rusland de oorlog verliest”, schijnt hij niet te beseffen dat Moskou zou kunnen besluiten zijn problemen voor eens en voor altijd op te lossen door het op te nemen tegen de helpers van Oekraïne en rechtstreeks in West-Europa toe te slaan.

De Nederlandse premier Mark Rutte heeft opgeroepen om de Oekraïense strijdkrachten uit te rusten met voldoende wapens en uitrusting om het Russische leger te verslaan, met het argument dat Kiev de klappen moet opvangen, omdat een “directe confrontatie” tussen de NAVO en Moskou nog steeds niet aan de orde is, schrijft Will Porter.

In zijn toespraak tot verslaggevers na een ontmoeting met de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, en verscheidene Europese leiders op dinsdag, zei Rutte dat een Oekraïense overwinning nog steeds haalbaar kan zijn, als het door de VS geleide militaire NAVO-blok maar voldoende “dodelijke hulp” biedt.

“Wat de bewapening betreft, zijn wij het er hier over eens dat het van cruciaal belang is dat Rusland de oorlog verliest,” zei hij, en hij suggereerde dat Oekraïne als doorgeefluik voor westerse wapens moet dienen om Moskou zoveel mogelijk pijn te berokkenen.

“En aangezien wij geen rechtstreekse confrontatie tussen de NAVO-troepen en Rusland kunnen hebben, moeten wij ervoor zorgen dat Oekraïne die oorlog kan voeren, dat het toegang heeft tot al het nodige wapentuig.”

De opmerkingen volgden op soortgelijke opmerkingen van Stoltenberg, die zei dat het bondgenootschap “een tandje bijzet” om meer wapens aan Kiev te leveren en dat “Oekraïne meer zware wapens moet hebben.” Op een NAVO-top in Madrid half juni, zei hij dat de lidstaten “zullen instemmen [met] een belangrijke versterking van onze houding,” hoewel hij niet uitweidde over wat dat zou kunnen inhouden.

 

Eerder op dinsdag vertelde een hoge ambtenaar van het Pentagon aan CNN dat Washington deze week al nieuwe wapentransporten zou kunnen aankondigen, waarbij hij zei dat dat zou kunnen gebeuren wanneer 50 landen met de “Contactgroep Oekraïne” woensdag in Brussel bijeenkomen. Hoewel zij geen bijzonderheden gaven over welke wapens zouden worden geleverd, hebben recente overdrachten van de VS zware artillerie, meervoudig gelanceerde raketsystemen (MLRS), duizenden antitankraketten en verscheidene helikopters omvat.

Sinds de Russische invasie eind februari begon, hebben de Verenigde Staten tientallen miljarden dollars in de vorm van 11 afzonderlijke hulppakketten aan de Oekraïense regering verstrekt, waarbij zij een chaotisch slagveld met Amerikaanse wapens hebben overspoeld, ondanks “bijna nul” mogelijkheden om na te gaan waar zij terechtkomen.

Tijdens een evenement op maandag verklaarde onderminister van Defensie Kathleen Hicks dat Washington bereid is om Kiev nog jaren te steunen, waarbij zij zelfs suggereerde dat de steun zo nodig tot twee decennia zou kunnen voortduren.

“Wij proberen na te denken over het soort uitrusting, maar ook over het soort opleiding op langere termijn en het opzetten van defensie-inspanningen die zij nodig zullen hebben,” zei zij.

Hoewel de VS en hun partners in het NAVO-blok hebben benadrukt dat de steun aan Oekraïne een kwestie is van het handhaven van “democratische waarden” die door een despotische Russische indringer worden aangevallen, hebben functionarissen van sommige lidstaten andere motieven laten doorschemeren. Westerse diplomaten, geciteerd door de Washington Post in april, merkten op dat het bondgenootschap liever zou zien dat de Oekraïners blijven “vechten en sterven” dan “een vrede die te vroeg komt”. Meer recent heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu gezegd dat sommige NAVO-landen “de voortzetting van de oorlog zien als een verzwakking van Rusland” en niet willen dat de gevechten ophouden, een opvatting die lijkt te stroken met de verklaring van Rutte van dinsdag.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/rutte-zegt-dat-de-navo-oekraine-gebruikt-als-proxy-tegen-rusland/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...